• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.10.2022

15:08

IVANOVIĆ UPOREDIO ZVEZDU I BUDUĆNOST! Evo šta ih RAZLIKUJE! Otkrio ko je NAJGLASNIJI u svlačionici crveno-belih!

Starsportphoto

Crvena zvezda

IVANOVIĆ UPOREDIO ZVEZDU I BUDUĆNOST! Evo šta ih RAZLIKUJE! Otkrio ko je NAJGLASNIJI u svlačionici crveno-belih!

Podeli vest

Odmah po dolasku iz podgoričke Budućnosti na Mali Kalemegdan, Nikola Ivanović se sa Crvenom zvezdom okitio triplom krunom

Osvojio je reprezentativac Crne Gore ABA ligu, KLS Super ligu i Kup Radivoja Koraća, čime je na najlepši način debitovao u dresu Zvezde.

Odlučio je da ostane i u novoj sezoni na Malom Kalemegdanu, pa će biti jedan od najvažnijih aduta novog trenera Vladimira Jovanovića.

- Ključna stvar je da je tim napravio ogroman uspeh. To je bilo zacrtano na početku sezone i nešto na čemu se potenciralo. Bilo je muke i povreda, ali nakon što smo osvojili Kup Koraća, krenuli smo u juriš na triplu krunu - rekao je Ivanović za klupski sajt.

BIO SAM POD VEĆOM TENZIJOM

Varvari, najvatreniji navijači crnogorskog prvaka, su sa velikim besom prihvatili Nikolinu odluku da pojača Zvezdu, međutim, i po dolasku u novi klub imao je određeni pritisak.

- Sobom nisam nikad zadovoljan. Dosta stvari se izdešavalo prethodne sezone, bio sam pod većom tenzijom nego ranije. U Zvezdi je drugačije, sve oči su uprte u tebe, svaka utakmice se analizira od strane 4.000.000 ljudi i to nosi određenu težinu. Na kraju je sve ispalo super. Bila je to najuspešnija sezona za mene u karijeri.

Ovog leta je Zvezda pretrpela brojne promene. Sezonu otvorila trijumfom nad MZT-om (87:67) u ABA ligi, a potom pretrpela poraz na startu Evrolige od branioca trona Anadolu Efesa (59:72).

- Specifično je kada se promeni trener i par igrača. Potrebno je tokom priprema i početnih utakmica, koje nisu merilo, ulagati dodatan napor tokom svakog trenutka da bi što pre došli do željenog rezultata. Da napravimo hemiju, da se tačno zna ko šta radi i što je najbitnije, da naviknemo jedni na druge. To su nove ličnosti u našim životim.

Foto: Starsportphoto

Nikola Ivanović

IMA TRENUTAKA KADA JE TEŠKO

Porodica Ivanović nedavno je postala brojnija za još jednog člana, pa se Nikola trudi da pored gustog rasporeda i brojnih obaveza provodi što više vremena sa sinom.

- Nisam ni prvi, ni poslednji u takvoj situaciji. Ima trenutaka kada je teško, ali imamo dosta slobodnog vremena kada smo u Beogradu i provodim ga sa sinom. Bilo je ovo prvo leto sa bebom, ako ga letom mogu i nazvati a-ha-ha. Specifična situacija, ali velika radost za mene Bogu hvala. Mnogo teže mi padaju odvajanja, putovanja, letenja avionom. Kad god uzletim teško mi padne, promenila se perspektiva života.

MARKOVIĆ NAJGLASNIJI

Kako kaže Ivanović, jedan saigrač se izdvaja u svlačionici.

- Stefan Marković se najviše čuje. On je taj koji će na kraju da spoji čitavu ekipu. Kako se sve promenilo, domaći i iskusniji igrači su ti koji treba da povežu stvari, pre svih Stefan, Branko i Luka. Dugo je to i Ognjen Dobrić.

Ističe da su pred ekipom veliki izazovi, ali da se nada pozitivnim rezultatima.

- Biće veoma teško. Evroliga je bez Rusa izuzetno kvalitetna, svi igrači su otišli po ostalim timovima. ABA liga je napravila skok na listi 10 najboljih u Evropi. Ekipe iz regionalnog prvenstva su takođe veoma kvalitetne. Partizan ima najbolji tim u poslednjih 10-15 godina. Biće dosta frke, svega, ali bitno je držati se zajedno, davati sve od sebe i nadamo se da će se videti plodovi našeg rada.

Atmosfera koju navijači Crvene zvezde prave u dvorani "Aleksandar Nikolić" je drugačija.

- Ogromna je razlika. Dešavalo mi se kad igram u Evroligi i ABA ligi, da se ne osećam dobro. Stigne me umor, psihički sam nespreman i onda nešto klikne u Pioniru - zaključio je Nikola Ivanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija