• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

11.10.2022

06:39

DEFANZIVAC CRVENE ZVEZDE PROŽIVLJAVA DRUGU MLADOST! Gobeljić: Isplatilo se što nisam odustajao!

Starsportphoto

Crvena zvezda

DEFANZIVAC CRVENE ZVEZDE PROŽIVLJAVA DRUGU MLADOST! Gobeljić: Isplatilo se što nisam odustajao!

Podeli vest

Trener Miloš Milojević veruje u mene, osećam to i mnogo mi je lakše da se u takvim okolnostima opustim i na terenu pokažem ono što znam, poručuje Marko Gobeljić

Isplatilo mi se što nikad nisam odustajao i što sam pošteno radio, kaže za Informer fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić. Desni bek crveno-belih prošao je u poslednjih godinu dana prilično turbulentan period, od maltene otpisanog igrača, do fudbalera kojem su protiv Ferencvaroša prošle nedelje navijači skandirali ime.

Navikao sam na pritisak

Gobeljićev status se promenio dolaskom novog trenera Miloša Milojevića, a rođeni Kraljevčanin se šefu stručnog štaba odužio odličnim partijama. Protiv Spartaka je u nedelju bio dvostruki strelac u pobedi 3:0.

Zna ga u dušu

Znači mi i što je Vujadin Savić u stručnom štabu, on je moj prijatelj i neko ko ume da mi pronađe "žicu"
Marko Gobeljić


Gobeljić u izjavi za naš list ističe da nijednog trenutka nije razmišljao da odustane iako je trpeo velike kritike od navijača.

- Sve je pomalo uticalo na promenu, ali ključni su vredan i naporan rad. Uvek sam se trudio da na svakom treningu budem za nijansu bolji nego na prethodnom i sada se sve to isplaćuje. Naravno da mi znači podrška trenera Milojevića, veruje mi, osećam to i mnogo mi je u takvim okolnostima lakše da se opustim i pokažem ono što znam na terenu. Takođe, znači mi i što je Vujadin Savić u stručnom štabu, on je moj prijatelj i neko ko ume da mi pronađe "žicu" - kaže Gobeljić.

Nekoliko prethodnih prelaznih rokova obeležila je Zvezdina potraga za desnim bekom iako je sve vreme Gobeljić bio na raspolaganju. Stekao se utisak da su pod pritiskom javnosti i navijača treneri crveno-belih precrtali iskusnog defanzivca, koji je nekad bio standardan prvotimac.

Foto: Starsportphoto

Marko Gobeljić

Porodica me je smirila

Porodica me je učinila stabilnijim i mentalno snažnijim, kaže Gobeljić. On se prošlog leta oženio poznatom pevačicom Katarinom Grujić i u međuvremenu su dobili ćerku Katju.
- Porodica me je mnogo smirila na psihičkom planu. Osećam se ispunjenije, zrelije i iskusnije. Sve to zajedno ima dobar uticaj na mene u svemu s čim se srećem u životu, pa tako i sa fudbalom. Mislim da mentalno nikada nisam bio jači nego danas - kaže Gobeljić.

 


- Normalno je da u velikom klubu postoji pritisak, dugo sam već u Zvezdi i navikao sam na to. Kritike su sastavni deo života, ali moram da kažem da sam za sve to vreme osetio podršku navijača koji žive za Crvenu zvezdu. Kruna svega toga je skandiranje "Gobelja, Gobelja" protiv Ferencvaroša. Naježio sam se! Lepo je kada slušaš pohvale, svakako lepše nego kada te kritikuju, ali trudim se da ni o tome ne razmišljam mnogo, već da nastavim da radim još više - kaže Gobeljić.

 

Želim novo "proleće"

Foto: Starsportphoto

 

Zvezdin prvotimac je letos produžio ugovor sa klubom i cilj mu je da sa crveno-belima ove zime prođe nokaut fazu u Evropi.

- Kad mi je ponuđen novi ugovor, nisam imao dilemu oko ostanka, brzo smo se dogovorili. Želja mi je da nastavimo sa dobrim igrama i da ostvarimo dobar rezultat iako smo svesni da neće biti lako i da Ferencvaroš ima kvalitetniju ekipu od onog što je prikazala u Beogradu. Što se dugoročnih planova tiče, kao i svakom ko je u klubu, cilj je da osvojimo titulu, da pokušamo da odbranimo duplu krunu i da prezimimo u Evropi - zaključuje Gobeljić.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija