• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2022

17:00 >> 19:58

ZVEZDIN NOVI DEBAKL MEĐU ELITOM! Crveno-beli pretrpeli TEŽAK PORAZ u Istanbulu!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDIN NOVI DEBAKL MEĐU ELITOM! Crveno-beli pretrpeli TEŽAK PORAZ u Istanbulu!

Podeli vest

Košarkaši Fenerbahčea savladali su Crvenu zvezdu u sedmom kolu Evrolige sa 93:79

Slaba uteha je za Zvezdu činjenica da je pošteno namučila prvoplasirani tim Evrolige. Imala šansu i za veliko iznenađenje, odnosno, pobedu usred Istanbula. Sve to će se uskoro zaboraviti, ali ono što ostaje je užasan pogled na tabelu. Crveno-beli su nakon sedam kola prikucani za dno sa samo jednom pobedom. Večeras je Fenerbahče uspeo da odoli naletu regionalnog i srpskog šampiona i dođe do šeste pobede u elitnom takmičenju - 93:79!

Nakon pet minuta igre u Istanbulu delovalo je da Crvenoj zvezdi preti debakl. Iznenada se pred duel sa Fenerbahčeom ukazala prilika za Ognjena Kuzmića budući da Jovanović nije mogao da računa na reprezentativce, a iskusni centar na najbolji način iskoristio je minute na parketu. Srpski velikan imao je deset poena zaostatka kada su snage udružili Nemanja Nedović i Kuzmić, a do kraja prve četvrtine rezultat je već bio u egalu -24:23. 

Nedović je u sjajnom ritmu nastavio u drugom poluvremenu, a meč se uključio i Nikola Ivanović. Ipak, Fener nije dozvoljavao crveno-belima da se vrati u meč najviše zahvaljujući Marku Guduriću koji je poluvreme završio sa devet poena koliko je ubacio i Nedović sa druge strane. Domaći sastav je na minut do kraja uspeo da se odvoji, ali je Luka Vildoza trojkom uz zvuk sirene još jednom vratio Zvezdu u igru. 

Foto: Starsportphoto

Argentinac je bio dosta tih u prvom poluvremenu, ali se zato razbudio na startu treće četvrtine. Vezao je Vildoza pet poena, svemu dodao i sjajnu asistenciju za Filipa Petruševa i Zvezda je pobegla na pet razlike. Nažalost, četa Vladimira Jovanovića nije uspela da sačuva prednost, naprotiv, Fener je serijom 9:0 nadoknadio minus i ponovo rezultatsku klackalicu prebacio na svoju stranu, a dominirao je Dešuan Pjer - 56:50!

Činilo se da Fener konačno uspeva da slomi optor crveno-belih, ali nije bilo tako. Još jednom je Jovanović na parket u tandemu poslao Kuzmića i Nedovića, a upravo su oni svojim poenima vratili Zvezdu u igru. Nisu gosti imali odgovor na Džonatana Motlija, pokušavao je Jovanović da menja čuvare na američkom centrau - bez rezultata. Turski klub je u finišu treće četvrtine stekao osetniju prednost - 66:57! 

Ipak, uspela je Zvezda dobro da otvori poslednji kvarta, a dominirala je centarska linija. Džonatan Motli je prvo faulirao Martina koji je pogodio uz prekršaj, a potom iskoristio i dodatno slobodno bacanje. Nakon toga je i Petrušev dobro reagovao te su se crveno-beli posle jednog minuta vratili u igru - 66:62! Usledila je velika sudijska greška zbog koje je Petrušev završio utakmicu na startu četvrte četvrtine. Martin je napravio faul, ali su ga arbitri svirali Petruševu za njegovu petu ličnu grešku...

Foto: Starsportphoto

Bio je to početak Zvezdinog kraja. Pokušavali su crveno-beli da se vrate do kraja meča, ali Fener nije sprečio novo iznenađenje nakon što su treći put pobegli na devet poena prednosti. 

Turke je do pobede predvodio Džonatan Motli sa 25 poena i deset skokova, 20 je dodao Melih Mahmutoglu, a Marko Gudurić 17. Sa druge strane, najefikasniji je bio Nemanja Nedović sa 17 koševa, 13 je ubacio Luka Vildoza, a Ben Bentil 12.

FENERBAHČE - CRVENA ZVEZDA  93:79 (24:23, 18:18, 24:16, 27:24)

Ulker Arena, Istanbul   Sudije: Migel Anhel Perez, Leandro Lezkano, Hjuz Tepenir

Fenerbačhe: Motli, Birsen, Hazer, Vilbekin, Edvards, Mahmutoglu, Hejs-Dejvis, Pjer, Džekiri, Gudurić, Buker, Kalates

Crvena zvezda: Holand, Vildoza, Lazarević, Lazić, Martin, Ivanović, Ilić, Nedović, Kuzmić, Petrušev, Bentil

Tok meča: 

Četvrta četvrtina: 

39. minut - Uspeva Crvena zvezda da ublaži poraz od Fenerbahčea u finišu meča - 91:79!

38. minut - Sada je definitivno. Zvezda je u Istanbulu upisala i šesti poraz u Evroligi ove sezone, uz samo jednu pobedu - 91:75!

36. minut - Čini se da je sada kraj u Istanbulu... Vezuje dve trojke Melih Mahmutoglu i, utisak je, rešava pitanje pobedika - 84:71!

Foto: Starsportphoto

35. minut - Seče Nemanja Nedović seriju Fenera poenima posle lepog prodora, ipak, na drugoj strani poenitra Kalates - 78:69!

34. minut - Vraća Fener osetnu prednost na svoju strani! Nova trojka za turski tim koju u tranziciji pogađa Nik Kalates - 76:67!

33. minut - LAZIIIIIIIIIĆ! Kapitenski, kada je najvažnije! Trojka za Branka Lazića... Nažalost, vraća to na drugoj strani Marko Gudurić - 73:67!

33. minut - Pogađa Džonatan Motli posle dobre asistencije Najdžela Hejsa Dejvisa, na drugoj strani ne uspeva da vrati to Nemanja Nedović - 68:64!

32. minut - Nedović poentira u traniziciji nakon što Kalates nije bio precizan u šutu za tri poena - 66:64!

32. minut - VELIKA GREŠKA SUDIJA! Hasan Martin je napravio faul, a arbitri su ga dosudili Filipu Petruševu koji upisuje petu ličnu grešku i za njega je utakmica završena...

31. minut - Dobra odbrana Crvene zvezde, a na drugoj strani je siguran Filip Petrušev sa linije penala - 66:62!

31. minut - MARTIIIIN! Sjajan početak poslednjeg perioda za crveno-bele! Napokon je centar Zvezde dobio dobar pas pod košem, uspeo da poentira uz faul i upiše dodatno slobodno bacanje - 66:60!

Foto: Starsportphoto

Treća četvrtina: 

30. minut - Šteta... Fenerbahče je ponovo otišao na devet poena prednosti pošto je trojku pogodio Melih Mahmutoglu u poslednjim sekundama treće četvrtine - 66:57!

29. minut - Novi poeni za Najdžela Hejsa-Dejvisa koji se upisao u strelce i u drugom poluvremenu, ovoga puta je precizan bio oba puta sa linije penala - 63:56!

28. minut - Izuzetan potez Bena Bentila koji pogađa preko Motlija, ali na drugoj strani vraća američki centar posle dodavanja Marka Gudurića - 61:56!

27. minut - Nakon tajm-auta Crvena zvezda se ponovo vraća u dobar ritam, a još jednom su "krivci" za to Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović - 56:54! Na parketu je i Nikola Ivanović! 

25. minut - Nepotrebno je pokušao Vildoza u tranziciji za tri poena, na drugoj strani to kažnjava Džonatan Motli silovitim zakucavanjem - 53:50!

24. minut - Ponovo je Pjer pronašao put ka košu Crvene zvezde, ne uspeva Stefan Lazarević da zaustavi snažnog krilnog centra Fenerbahčea - 50:50!

23. minut - Razbudio se Fener nakon nešto slabijeg početka treće deonice. Vezao je Dešuan Pjer sada četiri poena, ali uspeva to da vrati na drugoj strani Stefan Lazarević posle ofanzivnog skoka - 46:50!

22. minut - Silno motivisan je Argentinac nakon nešto slabijeg učinka u prvom poluvremenu, sada je poslao jedan "bejzbol" pas za Petruševa koji lako poentira u tranziciji - 44:48!

Foto: Starsportphoto

21. minut - BUM! BUM! BUM! Kako je završio prvo, tako je otvorio drugo poluvreme Luka Vildoza! Pogađa Argentinac trojku, potom tera Kalatesa na grešku nakon čega poentira i posle prodora - 42:46!

Druga četvrtina: 

20. minut - VILDOZAAAAAAAAAA! Veliku grešku je napravio Devin Buker, pokušao da pomogne Motliju protiv Petruševa, a Argentinac je spreman dočekao povratni pas i pogodio trojku - 42:41!

19. minut - Sada Melih Mahmutoglu vezuje pet poena nakon što je Ivanović bio neprecizan u traniziciji, ali uspeva to da vrati Ben Bentil - 41:38!

18. minut - Seče Luka Vildoza seriju Fenerbahčea, pronašao je Argentinac put do koša i pogodio nakon što mu je Bentil napravio "livadu" - 36:36!

17. minut - Tajm-aut za Jovanovića nakon što je Fener napravio seriju 5:0 preko Toni Džekirija i Marka Gudurića! Još jednom je nerešeno u Istanbulu - 34:34!

16. minut - IVANOVIIIIIIIIIĆ! Razigrali su se crveno-beli u drugoj deonici, a Nedoviću se sada trojkom pridružio i Nikola Ivanović! Zvezda ima pet poena prednosti - 29:34!

15. minut - Nastavlja se dobra serija Crvene zvezde! Izuzetno su sarađivali sada Nedović i Petrušev, a bivši MVP ABA lige lagano poentira pod košem. Idemo na novi tajm-aut - 29:31!

Foto: Starsportphoto

14. minut - Sada mini revolveraški obračun Gudurića i Nedovića. Srpski košarkaši pogađali su na obe strane i ponovo je nerešeno - 29:29!

13. minut - Kažnjava Melih Mahmutoglu lošu reakciju Branka Lazića u odbrani, rasplamsala se borba u Ulker Areni u Istanbulu, potom poentira Nikola Ivanović na drugoj strani - 27:27!

12. minut - ZVEZDA VODI! Veliki preokret crveno-belih, iako je sredinom prve deonice delovalo da Zvezdi preti debakl u Istanbulu ulazak Kuzmića i Nedovića potpuno je promenio dešavanja na parketu - 24:25!

11. minut - Serija promašaja na obe strane! Nije uspeo Petrušev da pogodi, a potom je neprecizan bio i Devin Buker.

Prva četvrtina:

10. minut - NEDOVIIIIIIIIIIIIĆ! Trojka sa skoro pola terena uz zvuk sirene za Nemanju Nedovića! Zvezda je uspela da se vrati u meč nakon katastrofalnog starta utakmice, a glavni krivac je reprezentativac Srbije - 24:23!

Foto: Starsportphoto

10. minut - Novi poeni za crveno-bele nakon faula u napadu koji je napravio Devin Buker. Koristi slobodna bacanja Branko Lazić - 23:20!

9. minut - Raspucao se u finišu prve deonice i Ben Bentil, vezuje internacionalac iz Gane četiri Poena, a potom poentira Nedović. Zvezda je prepolovila prednost Fenera - 23:18!

8. minut - Nemoguću trojku pogodio je Nik Kalates, uz zvuk sirene, preko ruke Nemanje Nedovića i to sa osam metara. Uzvraća to Ben Bentil na drugoj strani - 23:12!

7. minut - Uzvraća Crvena zvezda preko Nemanje Nedovića, a potom je siguran pod košem i Ognjen Kuzmić - 18:10!

6. minut - Nije Motli pogodio slobodno bacanje, ali ni Zvezda nije uspela da pokupi skok. Kažnjava to novom trojkom za Fener Dešuan Pjer, Fener već ima deset poena prednosti - 16:6! 

6. minut - Slabo napadački deluje Crvena zvezda na startu meča, a ni odbrana nije mnogo bolja! Sada je Džonatan Motli napao i pogodio uz faul Filipa Petruševa. Imaće Amerikanac dodatno slobodno bacanje, ali nakon tajm-auta - 14:6!

5. minut - Crni minuti za Zvezdu u Istanbulu, kažnjava to Fenerbahče i pravi seriju 6:0 na krilima Hejsa-Dejvisa - 11:6!

Foto: Starsportphoto

4. minut - Dobar napadački početak za Petruševa, ne uspeva Motli da zadrži srpskog reprezentativca, ali ni Crvena zvezda da zaustavi brzu tranziciju Fenerbahčea - 7:6!

3. minut - Nova greška za crveno-bele... Sada je loš pas poslao Filip Petrušev, uspeva to da iskoristi Najdžel Hejs-Dejvis i pogađa trojku iz tranzicije - 5:4!

3. minut - Pogrešio je Luka Vildoza, na drugoj strani kažnjava to Nik Kalates. Ipak, uzvraća lakim poenima Filip Petrušev nakon što je fintom izbacio Džonatana Motlija - 2:4!

2. minut - Poeni za Stefana Lazarevića u tranziciji, a potom i greška Fenerbačhea, Motli je bacio loptu u aut - 0:2!

1. minut - Prvi napad na meču za košarkaše Crvene zvezde, pokušao je Džon Holand za tri poena, ali nije uspeo da pogodi. Uzvraća na drugoj strani Skoti Vilbekin, iipak, ni on nije bio precizan - 0:0!

17:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice šestog kola Evrolige između Fenerbahčea i Crvene zvezde. Sve detalje sa meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija