• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.11.2022

13:04 >> 15:32

GOLČINA KATAIJA ZA MIRNU ZIMU NA MARAKANI! Magiko iz SLOBODNJAKA u nadoknadi doneo ZVEZDI pobedu u Surdulici (VIDEO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

GOLČINA KATAIJA ZA MIRNU ZIMU NA MARAKANI! Magiko iz SLOBODNJAKA u nadoknadi doneo ZVEZDI pobedu u Surdulici (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnik sa 1:2 (0:1) u 19. kolu Superlige Srbije, a čovek odluke bio je Aleksandar Katai - dvostruki strelac u Surdulici

Uspela je Crvena zvezda da preživi gostovanje fenjerašu u Surdulici. Izabranici Miloša Milojevića golom Aleksandra Kataija iz slobodnog udarca u 93. minutu stigli su do sva tri boda protiv Radnika i trijumfom završili 2022. godinu - 1:2!

Crveno-beli su bili agresivni od samog starta utakmice, želela je Zvezda da što pre stigne do prednosti u Surdulici, ali je Radnik bio spreman za nalete gostiju. Zaigrao je Milojević bez klasičnog napadača budući da je Pešić zbog povrede ostao u Beogradu, a to je ostavilo posledice na igru srpskog šampiona. 

Nije uspevala Zvezda da probije bedem pred golom Nikole Vujanca sve do 35. minuta kada je Ibrahim Mustafa povukao kontru, dodao loptu do Jovana Mijatovića, a mladi napadač crveno-belih asistirao je Aleksandru Kataiju za vođstvo gostiju. 

Ipak, tek što je počelo drugo poluvreme Radnik je preko Miloša Spasića došao do izjednačenja. Ofanzivac Surduličana pobegao je Srđanu Mijailoviću i lako matirao Milana Borjana. 

Zvezda je nakon toga krenula u totalnu ofanzivu, ali rezultata nije bilo. Radnik je imao najbolju priliku na meču u 79. minutu kada je Duronjić izašao sam pred Milana Borjana. Ipak, napadač domaćih je slabo šutirao, a njego udarac otišao je pored gola.

Nekoliko momenata kasnije Zvezda je opasno zapretila preko El Fardu Bena. Reprezentativac Komora šutirao je iz peterca, Nikola Vujanac je uspeo da zaustavi njegov udarac, a sa gol linije loptu je izbacio Nikola Petrović. 

RADNIK – CRVENA ZVEZDA  1:2 (0:1)

Strelci: Spasić 48 - Katai 35, 93
Stadion Radnika, Sudija: Nenad Minaković

RADNIK: Vujanac – Sadik, Oreščanin, Petrović, Rustemović – Stojanović, Marong – Spasić, Danoski, Duronjić – Kunić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Eraković, Dragović, Milunović, Azarov – Mijailović, Kangva – Mustafa, Ivanić, Katai – Mijatović.

TOK MEČA

Drugo poluvreme

96. minut - Zvezda se grčevito brani u finišu utakmice! 

93. minut - GOOOOOOOOOOOL! Katai pogađa iz slobodnog udarca - 1:2!

Foto: Starsportphoto

90. minut - Zvezda pokušava da slomi optor rivala u finišu meča, ali se Radik sjajno brani. 

79. minut - Preti sada Crvena zvezda preko El Fardu Bena! Reprezentativac Komora šutirao je iz peterca, ali je Vujanac spektakularnom intervencijom zaustavio njegov udarac. 

77. minut - VELIKA ŠANSA! Mogao je Duronjić da donese kompletan preokret Radniku, ali je napadač domaćih šutirao pored gola - 1:1!

72. minut - Nova prilika za crveno-bele, tri puta je Zvezda imala priliku da iz ugla ugrozi gol Radnika, ali je Vujanac siguran među stativama. 

68. minut - Pokušao je Slavoljub Srnić da iznudi penal za svoju ekipu, ali je sudija Nenad Minaković procenio da je reč o simuliranju te će vezista Zvezda dobiti žuti karton - 1:1!

64. minut - Velika prilika za Aleksandra Kataija koji je imao priliku da iz slobodnog udarca ugrozi gol Nikole Vujanca, njegov udarac otišao je preko gola. 

Foto: Starsportphoto

60. minut - Pokušava Radnik pritiskom na poslednju liniju Zvezda da ubije kreaciju crveno-belih, ali lako je Milan Borjan rešio situaciju pred svojim golom. 

56. minut - zavrnuo je Irakli Azarov, pronašao je Jovana Mijatovića, a talentovani Zvezdin napadač uhvatio je poluvolej i izborio korner. Odbranio se Radnik posle prekida.

52. minut - Razigrali su se Surduličani nakon izjednačujućeg gola, sada je Kunić pokušao da preseče dodavanje ka Milanu Borjanu, ali je na svu sreću kapiten Zvezde prvi stigao do lopte!

49. minut - GOOOOOOOOOOOL! Šok za crveno-bele na startu drugog poluvremena! Miloš Spasić je sjajno prošao pored Srđana Mijailovića i rutinski matirao Milana Borjana. Nerešeno je u Surdulici! 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme

45. minut - Velika prilika za Maronga posle centaršuta Rusemovića, Milan Borjan je sjajno intervenisao te crveno-beli na odmor odlaze sa golom prednosti - 0:1!

Foto: Starsportphoto©

43. minut - Žele domaći fudbaleri da u finišu prvog poluvremena poravnaju rezultat, sada je Rustemović prošao po boku, dodao do Borka Duronjića, ali se napadač Radnika nije najbolje snašao pred golom Crvene zvezde - 0:1!

40. minut - Povedu je doživeo Sadik Abubakar nakon duela sa Aleksandrom Kataijem! Žali se bek domaćih na bolove u nozi, a pod pritiskom je loptu morao da izbaci u aut budući da je Zvezda ponovo pretila po njegovoj strani. 

35. minut - GOOOOOOOOOL! Crvena zvezda vodi golom Aleksandra Kataija, novu asistenciju u crveno-belom dresu upisao je Jovan Mijatović, a pogotku je "kumovala" i loša reakcija štopera domaćih Petrovića - 0:1!

33. minut - Novi nalet domaćih, Rustemović i Spasić su kombinovali na levom boku, sada je napad Radnika osujetio Aleksandar Dragović. Sevnula je kontra Crvene zvezde, ali je pogrešio Ibrahim Mustafa. 

29. minut - Sada preti Radnik preko Spasića, ali je Eraković bio na pravom mestu! 

Foto: Starsportphoto©

27. minut - Još jednom je Aleksandar Katai oprobao svoj udarac i još jednom je dobro reagovao Nikola Vujanac na golu Radnika - 0:0!

23. minut - Novi pokušaj Crvene zvezde, sada su kombinovali Azarovi i Srđan Mijailović na levoj strani, ali je Stojanović uspeo da raščisti opasnost pred svojim golom! 

18. minut - Još jednom u nizu su igrači Crvene zvezde ispunili kazneni prostor rivala, pokušali da ga nateraju na neku vrstu greške, ali u tome nisu uspeli.

15. minut - VELIKA PRILIKA! Oslobodio je Radnik Zvezdinog pritiska što je crveno-belima otvorilo prostor za kontranapad. Ibrahim Mustafa je povukao loptu, dodao je do Aleksandra Kataija, ali je Abubakar uspeo da blokira njegov pokušaj - 0:0!

12. minut - Novi pokušaj Kunića, sada je napadač Radnika želeo da proigra Danoskog, ali je dobro reagovao Aleksandar Dragović. Domaćin ima inicijativu u ovim momentima. 

9. minut - Prvi konkretan pokušaj Radnika, ali je Kunić bio u ofsajdu. Za sada mirna utakmica u Surdulici. 

5. minut - Još jedan dobar pokušaj crveno-belih sada posle kornera. Sa desetak metara svoj udarac glavnom oprobao je Nemanja Milunović, bio je to lak zadata za golmana Vujanca - 0:0!

3. minut - Odmah šansa za Crvenu zvezdu, Ibrahim Mustafa je prošao po desnoj strani i pokušao da uposli Kingsa Kangvu, ali je njegov centaršut presekao Oreščanin. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra su krenuli fudbaleri Radnika! 

Standings provided by Sofascore

 

13.15 -  Crvena zvezda po lošem pamti Surdulicu. Radnik je prople godine slavio 2:1 i otežao crveno-belima trku za šampionsku titulu. Kasnije je uzeo Zvezdi i dva boda na "Marakani". Nisu ti zaboravili crveno-beli. 

- Igrači shvataju ozbiljnost i težinu meča i željni su revanša, jer smo prošle godine izgubili pet bodova od Radnika. Ne mislim da ulazimo opušteno u meč, već izuzetno motivisano da na pravi način završimo polusezonu - istakao je trener Milojević pred meč u Surdulici. 


13.00 - Crveno-beli će, pre pauze zbog Mundijala u Kataru, odmeriti snage sa najlošijom ekipom dosadašnjeg toka domaćeg prvenstva.

13.00 - Pratite uz Informer.rs meč između Crvene zvezde i Radnika u 19. kolu Superlige Srbije

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Paja

pre 1 godinu

Jos da je bio faul za slobodnjak!! Dajte odmah u prvom kolu titulu zvijezdi pa da malo uzivamo u pravom i cistom fudbalu bez lopuza sudija i ostalih mesetara!!! Gasi ovo djubre od lige!!!

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija