• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.01.2023

19:20

ZVEZDA I BEZ MENE IMA GLAVU I REP! Duško Ivanović o poslu na Kališu i zašto igrača treba da boli glava, ALI I NOGE!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA I BEZ MENE IMA GLAVU I REP! Duško Ivanović o poslu na Kališu i zašto igrača treba da boli glava, ALI I NOGE!

Podeli vest

Duško Ivanović, trener Crvene zvezde, u intervjuu za Magazin Trener govorio je o svom novom poslu.

Duško Ivanović je bivši crnogorski košarkaš koji je igrao za Budućnost, splitsku Jugoplastiku, Đironu, Limož...

Sa Splitom je dva puta osvajao Evroligu, a kao trener radi od sezone 1993/94 i posle dosta uspeha sa Baskonijom, Barselonom, Himkijem i ostalima stigao je u Crvenu zvezdu.

- Nisam skenirao Crvenu zvezdu. Poziv је došао iznenada. Možda sam je jednom gledao, slučajno. Pratio sam sve utakmice Evrolige i Evrokupa koje sam mogao dа gledam, pa i Crvenu zvezdu. Štа sam rekao kad sam došao? Ono što sam već govorio. U роčetku za jednog trenera је najbitnije dа ima igrače koji mu veruju. А isto tako trener mora da veruje igračima. To je nešto bezuslovno za dobro funkcionisanje tima, kao i strpljenje što je i u životu veoma bitno jer ništa ne dolazi preko noći. Moji treninzi traju onoliko koliko mislim da je potrebno da bismo postigli određenu formu i da bismo na svakom treningu bili bolji nego na prethodnom. E, sad, da li će to biti sat, dva, tri ili koliko već to je nebitno. Mi smo profesionalci i imamo jednu želju, jedan cilj i svi na tome radimo. Ne radim više nego što rade ostali ozbiljni i pravi treneri - rekao je Duško Ivanović za Trener.

Foto: kkcrvenazvezda

Igrače je teško prevariti...

- Osetim i danas svaki put kada uđem u neku novu svlačionicu kako me igrači posmatraju, odmeravaju, gledaju šta sam obukao, naročito kada izađemo na parket. Igrači odmah shvate da li trener zna svoj posao ili ne, teško ih je prevariti. Za Božu Maljkovića se odmah videlo koliko zna i da je vrhunski psiholog jer je znao da na različite načine odlično pripremi ekipu sastavljenu od različitih igrača. Iako na početku nije bio veliko ime, videlo se da će biti veliki trener.

Aleksandar Nikolić, legendarni srpski trener po kome se hala Pionir sada zove, sarađivao je sa Duškom Ivanovićem u jednom periodu.

- Imao sam sreću da se upoznam i radim sa Aleksandrom Nikolićem dok sam bio asistent Boži Maljkoviću u Splitu, davao mi je savete puno mi je pomogao u trenerskom stvaranju. Ta izreka je njegova, a ja sam je prihvatio, ali i dodao: Igrača treba da boli glava, ali i noge - ističe Ivanović.

Foto: Informer

Svi pričaju da je preporodio Crvenu zvezdu i da su beogradski crveno-beli sa njim dobili "i glavu i rep".

- Mislim da je Zvezda i bez mene veliki klub koji zna šta radi i ima i glavu i rep. Stvarno dajem šansu svima, nije bitno da li je neko domaći igrač ili stranac, važno mi je da je dobar igrač i da odradi maksimalno svaki trening, da vidim kod njega ambiciju i želju da napreduje. Košarka je svuda ista. Za trenera su najbitniji struktura kluba i uslovi koje može da ima. Nije tu razlika u državama, već u klubovima i ljudima koji vode te klubove - rekao je Ivanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!
Politika

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan Vojske Srbije ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

23.04.2024

08:19

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20