• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.01.2023

17:02 >> 18:47

OSLOBODITE KAMPACA DA EVROPA UŽIVA! Tango ARGENTINO i u Skoplju! Zvezda ZGAZILA MZT!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

OSLOBODITE KAMPACA DA EVROPA UŽIVA! Tango ARGENTINO i u Skoplju! Zvezda ZGAZILA MZT!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su MZT u Skoplje u 14. kolu ABA lige sa 57:80 (15:17, 18:19, 8:27, 16:17)

Postao je "uzvik" "Oslobodite Kampaca" viralan na društvenim mrežama. Navijači Crvene zvezde pokrenuli su peticiju u nameri da se odluka Evrolige o zabrani registrovanja novih igrača promeni, a da omaleni Argentinac dobije pravo nastupa u elitnom takmičenju. Da li će do toga doći? Pitanje je! Ali nakon svega što je viđeno u dvorani Jane Sandanski ostaje žal što Fakundo Kampaco još uvek nema pravo nastupa u Evroligi!

Argentinac je plesao po terenu, Zvezda je igrala po njegovim taktovima i rutinski stigla do pobede. Dobro se MZT držao tokom prvog poluvremena, a onda je Fakundo Kampaco ubacio u brzinu više, sa tri trojke doneo ogromnu prednost koju domaćin nije mogao da nadoknadi - 57:80.

Najavio je Kampaco dobru igru već na startu utakmice, ali je njegov izlazak otvorio prostor domaćinu da se vrati u igru. Nije bila Zvezda "sveža" kao što smo navikli, a razlog tome je jasan - težak meč protiv Valensije koji se igrao pre manje od 48 sati. Čuvao je Duško Ivanović svoje nosioce igre, pre svih Nemanju Nedovića kako bi se što bolje spremili za duel protiv Real Madrida koji je na programu u utorak. 

Foto: Starsportphoto

Iskoristili su to izabranici Dragana Nikolića, posebno Dastin Ver i Vojdan Stojanovski koji su šutevima sa distance topili prednost crveno-belih i disali im za vratom sve do treće četvrtine kada je meč rešen. 

Na kraju je - rutinsko odrađivanje posla. Imala je Zvezda 21 poen prednosti na startu četvrtog perioda, MZT je ostao bez "goriva" i poraz domaćih je bio neminovan. Najefikasniji na meču bio je Fakundo Kampaco sa 22 poena, devet asistencija i sedam skokova!

MZT SKOPLJE - CRVENA ZVEZDA  57:80 (15:17, 18:19, 8:27, 16:17)

Sportski centar Jane Sandanski, Skoplje    Sudije: Luka Kardum, Mario Majkić, Marko Mustapić

MZT Skoplje: Krstevski, Bursać, Mićović, Kofi, Andonoski, Robev, Mekić, Ver, D. Stojanovski, V. Stojanovski, Jigitoglu, Pandev 

Crvena zvezda: Holand, Lazarević, Kampaco, Mitrović, Lazić, Dobrić, Ilić, Nedović, Marković, Kuzmić, Petrušev, Bentil

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

KRAJ!

Nastavlja se sjajan nastup Fakunda Kampaca. Ne da Argentinac loptu više saigračima, evidentno je koliko mu se igra košarka, a nagradio se jednim nerezonskim šutem koji je i pogodio - 44:70!

Foto: Starsportphoto©

Treća četvrtina:

Rešila je, čini se, Crvena zvezda pitanje pobednika u Skoplju! Nakon rafalne paljbe Fakunda Kampaca razigrali su se i ostali izabranici Duška Ivanovića. Trojku je pogodio Branko Lazić, potom je šest poena vezao Luka Mitrović, te beogradski velikan uoči poslednjih deset minuta ima ogromnu prednost - 41:63!

BUM! BUM! BUM! Treća trojka za Fakunda Kampaca za samo minut na parketu, čini se da su crveno-beli slomili optor rivala - 36:50. Uživanje je gledati Argentinca i potpuno je jasno koliki je hendikep za Zvezdu njegova suspenzija u Evroligi... 

Fantastičan početak Crvene zvezde u drugom poluvremenu i ponovo je za to najzaslužniji Fakundo Kampaco. Argentinac je prvo proigrao Dobrića koji pogađa za tri poena, a potom nakon ukradene lopte kao na tacni asistira za Filipa Petruševa. Za kraj, ubacio je Kampaco još jednu trojku na meču i doneo dvocifrenu prednost gostima - 33:44!

Foto: Starsportphoto©

Druga četvrtina: 

Nakon prvog poluvremena čini se da Crvenoj zvezdi neće biti lako u Skoplju da dođe do nove pobede u ABA ligi. Domaćin je silno motivisan da u dvorani Jane Sandanski priredi veliko iznenađenje i sruši regionalnog šampiona, a Vodan Stojanovski i Ver čine sve da do toga dođe - 31:35!

Fantastična rola za Fakunda Kampaca koji se vratio na parket i ponovo razbudio crveno-bele. Argentinac je pogodio tešku trojku preko Sameta Jigitoglua, te trener MZT-a još jednom mora da seče nalet gostiju tajm-autom - 18:14!

Nešto sporiji ritam na startu drugog perioda na obe strane, MZT pokušava da "umrtvi" brzu igru Crvene zvezde, ali se gosti ne predaju. Nemanja Nedović je sa četiri vezana poena uspeo da vrati "osetniju" prednost za Zvezdu - 18:21!

Prva četvrtina: 

Do kraja prve deonice MZT je uhvatio potpuni rezultatski priključak preko Vera koji je vezao dve trojke i vratio se na posed zaostatka, a Majk Kefi je u finišu imao šansu da donese kompletan preokret domaćem sastavu - 15:17!

Foto: Starsportphoto©

Uzvratio je MZT istom merom preko Majka Kefija i ekspresno se vratio u igru. Ipak, bio je to samo znak da crveno-beli zaigraju dosta angažovanije kako u napadu tako i odbrani. U utakmicu se "uključio" i Filip Petrušev koji je pogodio i prvu trojku za Zvezdu te je trener domaćina morao da reaguje tajm-autom - 4:14!

Furiozno je Crvena zvezda otvorila meč, igrala je četa Duška Ivanovića po taktovima Fakunda Kampaca koji je za tri minuta već upisao po dva poena, asistencije i tri skoka. Sjajno je funkcionisala i odbrana beogradskog tima pa su domaći pola prve deonice čekali poene - 0:6!

17:00 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 14. kola ABA lige između MZT Skoplja i Crvene zvezde. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca sd

pre 1 godinu

kkczfmp poturio lazne papire i sada se ceka prava kazna tj.sut karta .Zato se i prave spinovi i medijska pompa !

ratko

pre 1 godinu

nema oslobadjanja kad lopina nauci da ne laze nece biti ni kazni ,navikao sa Terzicem da krade zato ces i da platis

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija