• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.01.2023

12:02

TUŽIBABE! Hasan Martin opsovao, novinari traže od Evrolige da kazne igrača Zvezde!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

TUŽIBABE! Hasan Martin opsovao, novinari traže od Evrolige da kazne igrača Zvezde!

Podeli vest

Hasan Martin je reagovao zbog toga što je jednom novinaru zasmetala podrška Fakundu Kampacu, a sad Litvanci tužakaju crveno-bele Evroligi


Košarkaš Crvene zvezde Hasan Martin "ućutkao" je uz psovku na Tviteru jednog litvanskog novinara. On je na tvit litvanskog novinara da mu je "muka od podrške Kampacu na Tviteru" postavio "gif" na kome je napisana poruka "ućuti, je**te", zbog čega bi želeli da Evroliga i ELPA kazne igrača Crvene zvezde.

Sad je portal "Basket News" iz Litvanije objavio saopštenje, a traže od Evrolige i Udruženja igrača Evrolige (ELPA) da otvore istragu protiv Hasana Martina. 

- Neću reći ništa novo ako kažem da su pretnje i uvrede na Internetu postale naša dnevna rutina. Igrače uznemiravaju posle loše utakmice, sudije posle pogrešnih odluka, trenere posle vezanih poraza, a novinare zbog članaka. Radim u onlajn medijima od 2005. godine i naučio sam da ignorišem ovakve stvari, odnosno bar da pokušam da ignorišem. Ali, ne očekuješ od igrača da se ponaša kao siledžija, posebno ako se nisi poneo neprijatno ili neprofesionalno prema njemu -  stoji u saopštenju koje je potpisao Jonas Miklovas urednika pomenutog portala  u odbrani svog kolege Ritisa Visniauskasa.

Foto: Starsportphoto©

 

- Martin je citirao tvit našeg kolege i okačio tvit na kome muškarac udara kameru (dakle, nekoga) uz poruku 'STFU'. Iako mi engleski jezik nije maternji, znam šta to znači. Moja prva reakcija je bila gađenje i neverica, a nakon sat vremena od agresivnog tvita - Martin je obrisao poruku, ali internet ne zaboravlja.

 

Foto: Starsportphoto©

Fakundo Kampaco

Crvena zvezda je dobila zabranu registracije novih igrača u Evroligi, žalili su se crno-beli, što je odbijeno pa argentinski plejmejker Fakundo Kampaco  do 1. marta neće moći da igra u Evroligi. Košarkaši crveno-belih su reagovali i pružili podršku saigraču.  Sve je počelo tvitom Nemanje Nedovića, a nastavilo se kampanjom #FreeFacu (Oslobodite Kampaca prim. aut.) na društvenim mrežama. Poruku smo viđali i na majicama Crvene zvezde u Evroligi.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Nedović

Međutim, to je zasmetalo Litancu, komentator Ritis Visniauskas je bap uoči meča Crvene zvezde i Žalgirisa u Kaunasu (petak, 19.30), napisao da mu je već "muka" zbog podrške Argentincu. 

- Postaje neprijatno zbog ovog pokreta #FreeFacu na društvenim mrežama Evrolige. Čovek nije politički zatvorenik, nego dobro plaćeni košarkaš koji jednostavno mora da sačeka do određenog datuma da bi igrao.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija