• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.01.2023

16:51

ZVEZDA IZBEGLA DEBAKL! Ludogorec PRESLIŠAO crveno-bele, Borjan sprečio KATASTROFU!

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

ZVEZDA IZBEGLA DEBAKL! Ludogorec PRESLIŠAO crveno-bele, Borjan sprečio KATASTROFU!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su u petoj proveri na pripremama u Turskoj prvi poraz od bugarskog Ludogoreca rezultatom 2:3 (0:3)

Posle sjajne serije i četiri uzastopne pobede nad poljskom Lehijom (3:1), Koperom, Nefčijem iz Azerbejdžana (po 1:0) i gruzijskim Dinamom iz Tbilisija (3:2), crveno-beli su pretrpeli neuspeh u duelu sa starim znancem.

Poraz toliko ne treba da zaboli stručni štab, koliko loše izdanje srpskog šampiona u okršaju sa bugarskim prvakom. Naime, da na golu Zvezde nije bilo kapitena Milana Borjana, Ludogorec bi u ovom meču postigao i više od pet pogodaka!

Što nije, "krivac" je kapiten crveno-belih koji je u nekoliko navrata sjajnim intervencijama sprečio igrače u zelenim dresovima da postignu još neki gol.

Već u devetom minutu Ludogorec je stigao do vođstva golom Igora Tijaga, koji je mrežu Borjana zatresao i u 36. minutu za 3:0.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Samo dva minuta ranije, Tekpeti je odlične akcije Bugara, prosto "zakucao" loptu iza leđa kanadskog reprezentativca.

Imala je Crvena zvezda šanse da dođe do izjednačenja, projektil Mijailovića u 26. minutu zaustavila je prečka, da bi u razdoblju od samo deset minuta, "stari znanac" iz Lige Evrope, postigao dva ekspresna pogotka.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Trener Bugara je početkom drugog poluvremena poslao gotovo ceo novi tim na teren, dok je šef struke crveno-belih tek u 61. minutu poslao na teren Pankova, Kangvu i Mustafu, umesto Mitrovića, Kange i Milunovića.

CRVENA ZVEZDA – LUDOGOREC 2:3 (0:3)

Ivanić 75 , Vigo 90– Tjago 9, 36, Tekpetej 34.

Stadion: Sportski Centar Kalista.

Crvena zvezda: Borjan, L. Nikolić (od 46. Vigo), Eraković, Mulunović, (od 60. Pankov) Azarov, Mijailović, Kanga (od 60. Kangva), Ivanić (od 85. Nikolić), Bukari, Mitrović (od 60. Mustafa), Pešić (od 60. Prucev).

Ludogorec: Padt, Verdon, Almeida, Vitri, Nedjalkov, Pjotrovski, Naresi, Jankog, Tijago, Tekpeti, Despodov.

I upravo je Mustafa bio asistent kod prvog pogotka. Uspela je Zvezda u 75. minutu da dođe do gola preko Mirka Ivanića koji je napravio korak ka šesnaestercu, nakon dodavanja Ibrahima i sa nekih 14-15 metara precizno zatresao mrežu Bugara za - 1:3.

Foto: FK Crvena zvezda

 

Na kraju, u 89. minutu, Aleks Vigo je postigao prvenac u dresu Zvezde, kada je probio dvojicu po boku i onda iskusno i silovito pogodio, smanjivši na 2:3, što je i bio konačan rezultat. Pokazao je odmah da će biti veliko pojačanje na bekovskoj pozicji, gol na debiju to najbolje svedoči.

Narednu proveru, fudbaleri Crvene zvezde imaju 27. januara, a rival je Austrlija Luštenau.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17