• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

23.05.2023

12:48

NEUSPEŠNA SEZONA BIVŠIH ZVEZDINIH TRENERA: Jedan bez titule kolo pre kraja, dvojica ispala iz lige

Beta

Crvena zvezda

NEUSPEŠNA SEZONA BIVŠIH ZVEZDINIH TRENERA: Jedan bez titule kolo pre kraja, dvojica ispala iz lige

Podeli vest

Bivši treneri fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović, Vladan Milojević i Dejan Stanković ove sezone nisu ispuniili ono što se od njih očekivalo. Za razliku od njih, aktuelni trener crveno-belih Miloš Milojević je imao uspeha, ali je dobio otkaz.

Loša sezona za nekadašnje trenere Crvene zvezde. Stručnjaci koji su vodili srpskog šampiona od 2014. godine, a koji trenutno imaju posao, ovu sezonu želeće što pre da zaborave. Nisu se proslavili Nenad Lalatović, Vladan Milojević i Dejan Stanković. Dvojica su se borila za opstanak u ligi i nisu uspela, dok je jedan pokušavao da osvoji titulu, ali je šansu izgubio kolo pre kraja. 

NENAD LALATOVIĆ (vodio Crvenu zvezdu od jula 2014. do jula 2015. godine)
Trener Nenad Lalatović preuzeo je Mladost iz Novog Sada 10. marta i matematički je imao uslova  da klubu obezbedi opstanak u ligi. Međutim, trebalo mu je vremena da pokrene ekipu i dok su se konsolidovali, došao je praktično kraj sezone. Dva poraza, dve pobede i šest remija nisu bili dovoljni za ostanak u Superligi. Lalatovićeva ekipa juče se preselila u Prvu ligu Srbiju, kolo pre kraja sezone. U svom maniru, živopisni trener imao je šta da poruči. 
- Nisam uspeo, prosto u deset utakmica ne mogu da spasim celu sezonu. Otkad sam došao imao sam dva poraza, protiv Kragujevca i protiv Crvene zvezde. Da je Kanga u tom meču dobio crveni karton, ko zna šta bi bilo. Mislim da smo u plej-autu najmanje golova primili. Trebalo je da pokažemo više želje. Kruševac se dobro branio, pred kraj su se igrači valjali kao da oni ispadaju. Da sam došao na polusezoni sigurno bih uspeo. Ovako u deset utakmica je teško, ali ponosan sam na igrače i na stručni štab. To nije bilo dovoljno da se ostane, liga je takva kakva jeste. Neki put se rezultati unapred znaju - objasnio je Lalatović.

VLADAN MILOJEVIĆ (vodio Crvenu zvezdu od juna 2017. do decembra 2019. godine)
Milojević je u oktobru otišao u APOEL iz Nikozije i cilj mu je bila titula. Do prošlog kola se borio i imao je praktično sve u svojim rukama. Međutim, kolo pre kraja poražen je u gostima od Apolona (3:2) i tu je matematički izgubio priliku da se bori. Da je pobedio, u poslednjem kolu čekala bi ga utakmica protiv Arisa i direktna borba za titulu. Ovako je sve gotovo. Uprkos tome što nije ispunio šta se od njega očekivalo, Milojević je dobio poverenje uprave. Ovih dana mu ističe postoječći ugovor, ali ovih dana potpisaće novi. 

Foto: Starsportphoto

DEJAN STANKOVIĆ (vodio Crvenu zvezdu od decembra 2019. do avgusta 2022. godine)
Nakon i trećeg neuspešnog pokušaja da se plasira u Ligu šampiona, trener Dejan Stanković se u avgustu prošle godine rastao sa Crvenom zvezdom. Neko vreme je bio bez posla, a onda je u oktobru preuzeo Sampdoriju, koja je i ranije u nekoliko navrata pokušavala da ga dovede. Ušao je  u klub iz Đenove nošđen ambicijom da ga sačuva u Seriji A. Kako je vreme prolazilo, bilo je jasno da će sve teže uspeti da sprovede u delo ono zbog čega je doveden. U 34. kolu, kada je Samp u gostima izgubio od Udinezea (2:0) i zvanično je postalo jasno da će naredne sezone nastupati u Seriji B.
- Trudili smo se i dali sve što smo imali.  Osećam ogromnu tugu i razočaranje. Znam da nijedan navijač ne želi da prihvati ovaj dan, ali borili smo se na terenu i oni su uvek bili uz nas. Ovaj klub zaslužuje više, jer je lep iznutra i spolja. Veoma sam razočaran i ne mogu da nađem reči da opišem kako se trenutno osećam - rekao je Stanković nakon eliminacije. 
Na 30 dosadašnjih utakmica na klupi Sampdorije pobedio je samo četiri puta, dok je sedam puta odigrao nerešeno, a 19 izgubio. Za to vreme njegova ekipa je dala 26 golova, a primila 62. 

 

MILOŠ MILOJEVIĆ - otkaz uprkos

tituli i potencijalnoj duploj kruni

Neobična sudbina zadesila je aktuelnog trenera srpskog šampiona Miloša Milojevića. On je preuzeo crveno-bele u avgustu, nakon što je iz kluba otišao Dejan Stanković. Okončao je sezonu titulom, a na putu je i da osvoji duplu krunu, pošto će za dva dana igrati finale Kupa Srbije protiv Čukaričkog. Međutim, to nije bilo dovoljno da zadrđi posao. Od uprave je dobio objašnjenje da nisu sigurni da li je dovoljan autoritet da vodi grupu u Ligi šampiona. Milojević je takav rasplet situacije dočekao dostojanstveno.

- Hvala Crvenoj zvezdi što mi je kao mladom treneru dala šansu da se dokažem na velikoj sceni. Imali smo izuzetnu saradnju. Trudio sam se da budem profesionalan, dao sam maksimum i to ću raditi do kraja mog boravka na klupi Zvezde. Imam veliku želju da osvojimo Kup Srbije zajedno, a zatim da od 1. juna, kao što sam i ranije bio, budem navijač - rekao je Milojević.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija