• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.10.2020

15:15

ZVEZDA UPISALA NOVI REKORD! Puleni Dejana Stankovića ispisali istoriju!

Crvena zvezda

ZVEZDA UPISALA NOVI REKORD! Puleni Dejana Stankovića ispisali istoriju!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde, u nedelji za nama, ostvarili su trijumf nad kruševačkim Napretkom rezultatom 3:0 i tako došli do 10. uzastopne pobede ove sezone u nacionalnom šampionatu što do sada, otkako se igra Superliga, nijednom nije pošlo za rukom crveno-belima


Izabranici Dejana Stankovića nižu uspeh za uspehom. Posle plasmana u grupnu fazu evropskih takmičenja četvrtu godinu zaredom, Zvezdin tim je nastavio da „cepa“ protivničke mreže i da osvaja bodove u Superligi. Trijumf nad Napretkom imao je još jednu veliku važnost.

Naime, Crvena zvezda je desetom uzastupnom pobedu u prvih 10. kola došla do novog rekorda, jer su u prvih deset rundi zabeležili maksimalnih 30 osvojenih bodova uz gol razliku 34:3 u korist našeg tima.

I pored gustog rasporeda i kasnijeg početka nacionalnog šampionata, usled pandemije korona virusa, Crvena zvezda je uspela da ostvari rezultat za ponos svih zvezdaša. Sve je počelo 1. avgusta kada je sa Marakane ispraćen Novi Pazar rezultatom 3:0. Golove na premijernom meču nove sezone postigli su Srđan Spiridonović, Mirko Ivanić i Miloš Vulić. Istim rezultatom već u 2. kolu pobedili smo Radnički iz Niša, a taj trijumf obezbedili su Veljko Nikolić, Srđan Spiridonović i Aleksandar Katai.

Foto: Starsportphoto

 

Na prvom gostovanju u novoj sezoni Crvena zvezda je pobedila Mačvu u Šapcu ponovo rezultatom 3:0, a strelci su bili Nikola Krstović, Veljko Nikolić i Miloš Vulić. Usledio je meč 4. kola, kada je na Marakanu došla ekipa koja pretenduje da bude u samom vrhu tabele – Spartak iz Subotice. Međutim, u veoma zanimljivom meču, crveno-beli su zasluženo trijumfovali rezultatom 3:2. Pogotke na ovoj utakmici postigli su El Fardu Ben (dva puta) i Antonio Tomane.

U 5. kolu Superlige gostovali su crveno-beli Proleteru u Novom Sadu, gde je četa Dejana Stankovića pobedila rezultatom 1:0 zahvaljujući golom iz slobodnog udarca u realizaciji El Fardu Bena. Već u narednom kolu, crveno-beli su se vratili na veoma efikasan „režim“. Šesto kolo i pobeda rezultatom 5:0 nad TSC-om, timom koji je igrao kvalifikacije za Ligu Evrope, samo je nagovestila kako će Zvezda igrati ove sezone. Golove na ovom meču dali su Aleksandar Katai (het-trik), Željko Gavrić i Mirko Ivanić. Nisu navijači, koji prate naš tim kraj malih ekrana, dugo čekali na novi trijumf. U 7. kolu savladana je ekipa Čukaričkog na Banovom brdu rezultatom 3:1, a novu pobedu crveno-belima doneli su Nemanja Milunović, Mirko Ivanić i Gelor Kanga.

Foto: Starsportphoto

 

U utakmici 8. kola Superlige protiv Voždovca ekipa sa Dušanovca ispraćena je sa šest golova u mreži, a njih su postigli Dijego Falćineli (dva puta), Željko Gavrić, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić i Milan Pavkov. Novo gostovanje donelo je i novu radost Zvezdinim snagama. U Lučanima, protiv uvek neugodne Mladosti, Zvezda je zabeleležila i devetu uzastopnu pobedu rezultatom 4:0, a golove na ovom meču su postigli Željko Gavrić, Aleksandar Katai, Dijego Falćineli i Radovan Pankov.

Foto: Starsportphoto

 

Rekordnu, desetu uzastopnu pobedu i maksimalan učinka ove sezone, crveno-beli ostvarili su proteklog vikenda protiv Napretka na Marakani. Već u 45. sekudni Dijego Falćineli zatresao je mrežu Čarapana, a u nastavku sa dva gola trijumf je krunisao Mirko Ivanić. Sjajna uvertira pred večiti derbi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija