• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2021

11:39

ČOVIĆ JASAN! ZA MENE POSTOJI SAMO JEDAN DERBI! Zaslužujemo dugogodišnju licencu Evrolige! Izbijeno nam je iz džepa dva-tri miliona!

Crvena zvezda

ČOVIĆ JASAN! ZA MENE POSTOJI SAMO JEDAN DERBI! Zaslužujemo dugogodišnju licencu Evrolige! Izbijeno nam je iz džepa dva-tri miliona!

Podeli vest

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu "TV Prva" gde je govorio o utakmicama koje crveno-beli igraju ovog vikenda, a poseban akcenat stavio je na Zvezdu i Partizan i njihovim zaslugama da igraju u Evroligi

Predsednik Crevene zvezde Nebojša Čović pričao je o mnogim temama, a otrkio je da je bolje zdravstveno stanje prvotimca crveno-belih Dejana Davidovca koji nije otputovao u Atinu na meč sa Panatiniakosom koji se igra u petak u 20 časova.

Foto: Starsportphoto

Zvezdan Terzić i Nebojša Čović

- Dejan ima bakterijsku infekciju, ostao je u Beogradu da se zaleči. Stanje je bolje. Ognjen Dobrić je u redu, rekao je Čović.

Takođe je pričao o nedeljnom duelu ABA lige, protiv Budućnosti u Podgorici.

- Nas čeka derbi, ako je to derbi. Za mene na ovim prostorima postoji samo jedan derbi, a to je Crvena zvezda - Partizan. Indikativno je dase ove nedelje provlači mnogo 'vesti', te Davidovac, te Kolom, te mi u Evroligi. Interesantno, uvek pred mečeve na prostoru Crne Gore. Mi smo prošli toplog zeca u Podgorici 2018. Nikad se nisu izvinilu za divljanje u Morači. Neću da polemišem. Mi se borimo za ABA ligu koja nije Bokan liga. Igrali su nedavno Cibona i Budućnost. Sva trojica sudija su negativno ocenjena. Ko je gledao, video je model. Juras koji ima ružnu hipoteku kad je Zvezda u pitanju... Iznenadio me je Jovčić, izuzetno pošten sudija, a Vesković je mlad, nema iskustvo. Trebalo bi da shvati da ABA liga nije Bokan liga. Stalno se pravi zavera pred svaku utakmicu u Podgorici da mi, kao, pravimo medijsko spinovanje. Neka i dalje tako misle. Mi smo Crvena zvezda.Sudije su Radović, Radojković i Nedović. Gledaćemo da li je sve regularno, neka pobedi ko je u tom trenutku bolji. U derbiju smo pobedili.

Foto: Starsportphoto©

 

Rekao je da ove sezone ima mnogo specifičnih situacija...

- Sve je specifično. Nemamo publiku, onda se dese ispadanja igrača zbog bolesti, odlaganje utakmica. Na kupu smo imali samo dvojicu stranaca, Lojda i Obrajanta. Zato je osvajanje trofeja veliki uspeh, izvojevan sa većinom domaćih igrača. Postoji domaći potencijal, ali veliki problem je što nema publike, naš ambijent je težak za rivale. Tako je u Istanbulu, Atini, Tel Avivu. Sa te strane imamo veliki finansijski udar, 2.000.000 do 3.000.000 evra nam je izbijeno iz budžeta.

Foto: Starsportphoto

 

Često se polemiše da li će i kada neki klub iz ABA lige dobiti dugogodišnju licencu Evrolige.

- Drage volje bi rekao kada će to biti, ali ne znam. U našem regionu licencu zaslužuju i Zvezda i Partizan. Ne na dve godine, nego na pet. Potrebna nam je podrška države, u smuslu garancije za finansijsku stabilnost. Mi to zaslužujemo prema tradiciji, rezultatima, organizaciji. Sport je komercijalizovan potpuno. Predstavlja privrednu granu. Radimo na tome (licenci, op. au). Pričamo sa ljudima iz Evrolige, ali to radimo godinama i godinama se dokazujemo. Da nas neko ucenjue da ćemo da igramo Evroligu, ako čuvamo ABA ligu... Čuvamo je. Pa 2015. je napravljena nova ABA liga, pa sam posle uspeo da nađem 2.500.000 evra srpskih para. Kada imam sagovornike koji mešetere i izonose neistinu ili poluistinu javnosti...

Ove sezone nema publike na tribinama, pitanje je da li će je biti i sledeće...

- Ukoliko bude tako, dovodi klubove u finasnijsku opasnost. Valjalo bi biti realan i reći da ne bismo preživeli bez pomoći države. Potrebna nam njena pomoć. Nama država obezbedi 2.500.000 do 3.000.000 evra, što je polovina budžeta. Kažu "nađite sponzore". Koje sponzore, znate li kakva je stuacija u svetu... upitao je Čović i tako zaključio ovaj razgovor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija