• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2021

09:15

ZVEZDA SPREMA OSVETU KAIRATU! Crveno-beli iz Almatija kreću u borbu za Ligu šampiona!

Starsportphoto

Crvena zvezda

ZVEZDA SPREMA OSVETU KAIRATU! Crveno-beli iz Almatija kreću u borbu za Ligu šampiona!

Podeli vest

Crvena zvezda kreće ka Ligi šampiona preko starog dužnika! Šampion Srbije danas (16.00, RTS 1, Arena sport 1) gostuje šampionu Kazahstana u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona i ima motiv da mu se revanšira za bolnu eliminaciju iz 2015. godine

Crveno-beli su tad pod vođstvom trenera Miodraga Božovića doživeli jednu od najvećih evropskih blamaža u istoriji.

Prvo su u Beogradu poraženi 2:0, a potom i u Almatiju 2:1, pa su završili takmičenje već početkom jula u 1. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Bila je to i ostala najranija eliminacija iz Evrope u istoriji kluba s "Marakane".

Čvrsti i direktni


Današnja Zvezda koju predvodi Dejan Stanković neuporedivo je jača, pa se u Ljutice Bogdana svi nadaju prolasku u narednu rundu. Strateg crveno-belih pred novo gostovanje Kajratu upozorava da je to ekipa koja je u takmičarskom ritmu, ali da će pronaći način za trijumf.

- Kajrat ima prednost, jer je u stoprocentnom takmičarskom ritmu, što se videlo i protiv Makabija iz Haife. Izraelci su kvalitetniji tim, ali su ispali jer su im to bile prve utakmice ove sezone. Ekipa iz Kazahstana je igrala direktno, bez mnogo okolišanja. Bili su čvrsti, hteli su da dobiju što više duela i u tome su uspeli. Imaju sedam izvanrednih skakača. Radili smo na mnogo detalja za ovu utakmicu, jer znamo da sitnice mogu da nam donesu prevagu - kaže Stanković.

MEĐUSOBNI OKRŠAJI


15. avgust 2002. Kup UEFA, kvalifikacije
Kajrat - Crvena zvezda 0:2 (0:1)
29. avgust 2002. Kup UEFA, kvalifikacije
Crvena zvezda - Kajrat 3:0 (2:0)
2. jul 2015. Liga Evrope, 1. kolo kvalifikacija
Crvena zvezda - Kajrat 0:2 (0:1)
9. jul 2015. Liga Evrope, 1. kolo kvalifikacija
Kajrat - Crvena zvezda 2:1 (1:0)


Prema rečima Zvezdinog trenera, problem njegovim igračima predstavljaće i dug put. Crveno-beli su putovali u Kazahstan punih šest sati, a vremenska razlika iznosi četiri sata. Ipak, Stanković veruje da će igrači prevazići sve te poteškoće i da će se u Beograd vratiti s povoljnim rezultatom.

- Dobili smo najdalje moguće gostovanje, ali mi smo profesionalci. I njima će biti teško kad budu dolazili na revanš. Držaćemo se naše satnice i programa, kao da igramo u četiri sata po podne po našem vremenu. Tako ćemo organizovati ustajanje, sastanke i odlazak na stadion. Kada se približavaju ovakve utakmice, treba biti hrabar, inteligentan i organizovan. Fizički smo spremni i koncentrisani. Želimo da i ova sezona bude upisana zlatnim slovima u istoriju kluba - dodaje Stanković.

Foto: Starsportphoto

 



Zvezda i Kajrat su u istoriji odigrali četiri utakmice. Osim pomenutih mečeva iz 2015, crveno-beli su početkom ovog veka ostvarili dve pobede u kvalifikacijama za Kup UEFA. Zvezda je u Almatiju slavila 2:0 golovima Igora Bogdanovića i Dragana Mrđe, a u revanšu 3:0 pogocima Ivana Gvozdenovića, Mihajla Pjanovića i Radovana Krivokapića.

Gobeljić ostao kod kuće

Najveće pojačanje ovog leta Aleksandar Dragović nada se još jednom trijumfu.

- Neće biti lako, četiri sata je ozbiljna vremenska razlika. Let traje šest sati, ali ne smemo da kukamo. Spremiće nas Mister. Znamo koji su im kvaliteti, a koje mane. Ako bismo, ne daj bože, dobili crveni karton i oni budu napadali, bio bih zadovoljan i remijem. Međutim, u svaku utakmicu ulazimo sa ciljem da pobedimo. Isto bismo se ponašali da igramo i protiv Real Madrida - poručuje Dragović.

 

Foto: Starsportphoto

 


Dejan Stanković je na gostovanje u Kazahstan odveo 25 fudbalera, a na spisku nema Marka Gobeljića. Na spisku je i Miloš Degenek, koji u poslednje vreme nije u prvom planu kod trenera srpskog šampiona.


 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija