• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2022

14:16

TERZIĆ OTKRIO ZVEZDINE PLANOVE! Ovo je PRVI CILJ crveno-belih!

Peđa Milosavljević

Crvena zvezda

TERZIĆ OTKRIO ZVEZDINE PLANOVE! Ovo je PRVI CILJ crveno-belih!

Podeli vest

Generalni direktor crveno-belih analizirao dešavanja na sednici Skupštine kluba

U prvom obraćanju Terzić je najpre izneo ciljeve Crvene zvezde u predstojećem periodu.

– Prvi cilj – ostvarivanje sportskih rezultata, što podrazumeva šampionsku titulu i stalno igranje u grupnoj fazi UEFA takmičenja. Drugi cilj – finansijska stabilnost I nesmetan rad kluba. Treći cilj – ulaganje u razvoj infrastrukture na stadionu. Četvrti cilj – dalji razvoj Omladinske škole - rekao je Zvezdan Terzić.

Prvi čovek Zvezde je izrazio zadovoljstvo razvojem situacije na Marakani, što je objasnio kroz poteze navijača srpskog šampiona.

Najbolji dokaz o ostvarenim sportskim rezultatima je transparent koji su naši navijači, a inače naši najveći kritičari, razvili na poslednjoj utakmici – “najveći uspeh u poslednjih 30 godina. Imamo najbolji tim i najbolji stručni štab i uz maksimalnu posvećenost svih u klubu moramo ostvariti zacrtane sportske ciljeve. Imamo i dva derbija i šansu da u direktnim duelima pokažemo da smo bolji.

Foto: Peđa Milosavljević

Zvezdan Terzič

Crveno-beli su obezbedili godišnji priliv sa sumom od preko 30.000.000 evra, ali čelnik Zvezde želi da se ta cifra poveća.

– Naš plan je da razvojem svih potencijala kluba uvećavamo prihode i da oni u narednom periodu budu između 40 i 50 miliona na godišnjem nivou.

Otkrio je i jedinu bolnu tačku.

Nažalost prihod od TV prava i dalje ostaje naša bolna tačka. Svuda u Evropi TV prava čine između 40-50% klupskih prihoda a kod nas 2-3%. Takva nam je sada realnost ali i tu imamo konkretne planove.

Osvrnuo se Terzić na prethodne izjave, kada je govorio da se o Zvezdinom dugovanju više neće pričati.

– Mogu da vam kažem da ne treba da brinite, dug našeg kluba je pod kontrolom, ne opterećuje rad kluba danas, niti će ga opterećivati u budućnosti. Operativni dug je manji od sposobnosti kluba da generiše prihod na godišnjem nivou. Kada procenimo da je vreme da vraćamo određena dugovanja tada ćemo ih i vraćati.

Generalni direktor crveno-belih ima zamerku na jednu stvar.

– Priznajem, nisam zadovoljan u jednom delu a to je da smo morali hrabrije da forsiramo mlade igrače. Bez obzira na imperativ ostvarivanja sportskih rezultata bio nam je potreban i balans u ekipi sa mladim igračima. Svi znamo da evropsko tržište ima svoja pravila i da hoće da plati samo mlade igrače sa ovih prostora i mi se moramo prilagoditi tržištu. Imamo kvalitetne mlade igrače, ali ih moramo hrabrije forsirati. Ispravljanjem uočenih grešaka, moramo povećati tržišnu vrednost naše ekipe i maksimizirati prihode - istakao je Zvezdan Terzić na Skupštini Crvene zvezde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija