• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.06.2022

11:11

OŠTRE REČI ČOVIĆA PRED MAJSTORICU: Nismo veverice, nećemo dozvoliti da nas kradu!

Crvena zvezda

OŠTRE REČI ČOVIĆA PRED MAJSTORICU: Nismo veverice, nećemo dozvoliti da nas kradu!

Podeli vest

Pred peti meč između Crvene zvezde i Partizana u finalu ABA lige (ponedeljak, 20.00) se oglasio prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović

Predsednik Zvezde Nebojša Čović gostovao je na TV "Prva" gde je govorio o plej-of seriji sa Partizanom, finansijama crveno-belih....

Nećemo dozvoliti da nas sudije kradu

Čestitao je predsednik crveno-belih Partizanu na pobedi u četvrtoj utakmici.

Čestitam Partizanu na pobedi četvrtoj utakmici. Mi smo poveli 2:0, nakon toga smo imali 3. utakmicu koja je bila kakva je bila. Verovatno je ona ostavila psihološki uticaj na naše igrače, i zato smo igrali tako četvrtu utakmicu. Nismo zaboravili da igramo košarku, razlika nije bitna, sem za medije. Pozivam sve Zvezdaše da dođu u halu i podrže ekipu da odbranimo domaći teren, i košarkaški, i od svih onih elemenata koji se dešavaju van terena - kazao je Čović i dodatao se suđenja i ekspertiza vršenih posle druge i treće utakmice.

Foto: Starsportphoto

 

- Druga utakmica se završila sa incidentom koji je bio potpuno nepotreban, to je naš propust, propust pojedinih ljudi u menadžmentu koji će za to biti sankcionisani. Prema ekspertizi na drugoj utakmici napravljeno je 11 grešaka. Četiri na štetu Zvzede, sedam na štetu Partizana. Stradao je sudija Dragojević koji je ocenjen suđenjem ispod proseka. Na trećoj utakmici, gde je bilo svega i svačega, bilo je 15 grešaka, 11 grešaka na štetu Zvezde, četiri na štetu Partizana, i, nikom ništa. Nijedan sudija nije sankcionisan. Prekid je trebalo da se dogodi mnogo ranije, ako je trebalo da se dogodi, ali ja mislim da je to iscenirano. Nakon toga, u poslednjih 57 sekundi sudije nisu sankcionisale dva namerna faula nad Lazićem od strane Pantera - rekao je Čović, pa nastavio:

- Treća utakmica počinje tako što Holins dobija dva faula, nakon toga ulazi Lazić i on daje dva faula, a onda Holins dobija treći faul. Četvrta utakmica Mitrović dobija dva faula, ide na klupu, pa dobija brzo treći i četvrti faul.

Pred odlučujući meč je predsednik Zvezde poručio da neće dozvoliti sudijama da kradu crveno-bele u "majstorici".

Čović želeo dogovor s Mijailovićem

- Nećemo dozvoliti da nas sudije kradu. Ceo scenario nam je jasan. Nećemo dozvoliti krađu od strane arbitara, ne interesuju nas određeni dogovori. Nismo veverice, održaćemo konferenciju za medije kada se sve ovo završi. Neka Zvezda sportski izgubi, nećemo ništa reći, kao što nismo rekli za četvrtu tuakmicu.

Nebojša Čović kaže da je želeo da se dogovori sa Ostojom Mijailovićem:

- Ja sam želeo da se dogovorim s dotičnim. Svedok je Goran Grbović, u "Areni" smo seli da se dogovorimo. Posle dva dana on nije ispoštovao dogovor. Njegov mandat počinje napadom na mene, napadom na Zvezdu, moju porodicu.

Foto: Starsportphoto

 

Čović je osudio i skandiranja navijača Partizana.

- Bruka i sramota je da se jednoj supruzi, majci dvoje dece, baki četiri unuka skandiraju onakve bljuvotine. I da se skandiraju onakve bljuvotine predsedniku države. Mi nikada nismo dirali ničiju porodicu. Da li mislite da je sramota da se peva Milanu Guroviću, reprezentativcu zemlje, da vi vređate njegovu suprugu, njegovu decu, njegovog oca.

Na kraju je Nebojša Čović rekao  za koga Srbija navija.

- Da kažem da 56% Srbije navija za Zvezdu, 36% za Partizan, a 9% za ostale klubove.

Čović ne da na Zvezdu

Objasnio je predsednik crveno-belih i da nije u konfliktu ni sa jednom osobom.

- Nisam u konfliktima ni sa kim. Pristup Partizana je da oni misle neprekidno da oni misle da su oni prvaci vasione. Ja nemam ništa protiv, ali nek to pokažu na terenu. Otkad sam ja došao, posle 2011. godine, odmah su počeli napadi na Zvezdu. Tada je vlast bio Boris Tadić, koji je zavrtao rukave na utakmicama Partizana. Bila je ambicija da se Crvena zvezda, ne samo u košarci, već u sportu uništi. Meni je bio cilj da sačuvam Zvezdu. Kao nekadašnji predsednik KSJ imao sam priliku da radim sa tim ljudima i ja sam svedok nečega kad su oni bili mladi i znam kako funkcionišu i kako se poonašaju. Imao sam prilike da radim sa Željkom Obradovićem, da sarađujem sa Partizanom kada je 1991. država 70% budžeta obezbedila Partizanu. U knjigama piše kako se objašnjava taj fenomen kada ste svedok nekim ljudima odmalena. Ništa lično, ali ne dam na Zvezdu i da se Zvezda diskredituje od takvih. Imamo rezultate, za 11 godina imamo 18 trofeja. Nemam potrebe da se krijem ni iza čijeg autoriteta, te dvanaestorice, niti iza Željka Obradovića. Imam lični autoritet, onima kojima fali autoritet neka se kriju. 

Prokomentarisao je ponašanje igrača oba tima.

- Naši igrači se ne pleze, ne pokazuju srednji prst, ne gađaju publike upaljačima, ne hvataju se za međunožje. Kada gubimo, tiho tugujemo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moma52

pre 2 godine

Međunožje je lansirao Knga,a skdanje gaća u realnom vremenu Gobeljić,a figurativno Pešić.Srednji prst je u igru uvela Vesna Čović,pokazavši ga navijačima Partizana i od tad počinju ova pogrdna skandiranja.Zar reprezentativci nisu bili Mačvan,Bogdanović i još neki?Bacanje bubrega,svinske glave,pp aparati,krađa pehara i njegovo demoliranje,drmanje koševa,kese sa mokraćom,tuširanje Vlade Jovanovića pljuvačkom,četvorokoraci itd.Mnogo poštenog je poteklo iz kuhinje milosrdnog anđela, Ćokija.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija