• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.N.

18.01.2023

09:20

ZVEZDA SE SELI, MORAĆE DA ŽIVI KAO PODSTANAR! Srpski šampion dovodi Evropu u Leskovac i Loznicu! (VIDEO)

printscreen

Crvena zvezda

ZVEZDA SE SELI, MORAĆE DA ŽIVI KAO PODSTANAR! Srpski šampion dovodi Evropu u Leskovac i Loznicu! (VIDEO)

Podeli vest

Crveno-beli će uskoro rivale u evrokupovima, ali i domaćim takmičenjima dočekivati na novim stadionima u unutrašnjosti Srbije, budući da će "Marakana" biti srušena kako bi bio izgrađen moderan stadion po UEFA kriterijumima

Fudbaleri Crvene zvezde uskoro će kao domaćini igrati u Leskovcu i Loznici, budući da će na mestu "Marakane" početi izgradnja novog stadiona.

Crveno-beli će jedno vreme biti bez kuće i to bi moglo da potraje i do dve godine, pa će zato biti prinuđeni da rivale dočekuju na terenima širom zemlje.

60 GODINA 

STAR JE STADION CRVENE ZVEZDE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da će u aprilu biti završena izgradnja stadiona u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, a oni će ispunjavati kriterijume za evropska takmičenja.

Prvo Liga šampiona

Upravo je on najavio i velike promene u Ljutice Bogdana i selidbu crveno-belih.

- Mi ćemo u aprilu da otvorimo tri lepotice od stadiona, u Zaječaru, Leskovcu i Loznici. Verujem kad krene da se radi "Marakana", da će Zvezda igrati na jednom ili dva od tih stadiona. Sve zavisi od toga da li će da odluči da privuče publiku iz Republike Srpske ili najjaču svoju bazu na jugu Srbije - poručio je prvi čovek države.

Za sad je samo poznato da izgradnja novog stadiona crveno-belih neće početi ove godine, jer Zvezdu u drugoj polovini 2023. očekuje nastup u grupnoj fazi Lige šampiona. Osim toga, postoji niz poteza koje uprava srpskog šampiona planira da povuče pre nego krene u realizaciju kapitalnog projekta.

Anketa

Terzić: Sređujemo papire

Počeli smo sa prikupljanjem dokumentacije za izgradnju novog stadiona, kaže generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

- Ne bih želeo da govorim o rokovima, ali moramo da pripremimo dokumentaciju, jer od toga se počinje, pa možda će i neko tek posle nas završiti posao. Kad smo došli u klub, nismo našli ništa po pitanju dokumentacije. Mnogo je spornih vlasnika na zemljištu, pojedine tribine stadiona čak nisu bile legalizovane, tereni nisu bili legalizovani. Opšti je haos bio u pravnoj službi, ali smo uradili veliku stvar da pripremimo ideju i novi projekat. Prethodnica svega je da izgradimo trenažni kamp u blizini aerodroma, da obezbedimo nesmetan život klubu tamo dok se ovde gradi stadion - objašnjava Terzić.


Zvezda planira da kupi zemljište u blizini aerodroma "Nikola Tesla" i da na tom mestu podigne trening-centar, po uzoru na Partizanov Teleoptik i slične centre u Evropi. Kad taj objekat bude gotov, uslediće selidba kompletne omladinske škole i tek tad će se steći uslovi da "Marakana" bude srušena.

- Postoji detaljan plan o kupovini zemljišta i gradnji trening-centra, koji bi trebalo da ima devet terena, internat i sve prateće objekte po uzoru na moderne sportske akademije. Zatim će početi izgradnja novog stadiona, verovatno na istom mestu gde je sadašnja "Marakana". Postojala je ideja da se rekonstruiše tribina po tribina, ali to je neisplativo, a i važno je napraviti stadion po modernim evropskim standardima - objašnjava naš izvor.

Neće u Humsku

Utakmice domaće Superlige Zvezda planira da igra kao domaćin i na terenima nekih beogradskih klubova, poput OFK Beograda ili Čukaričkog, ali će one mečeve za koje bude vladalo veće interesovanje i naročito evropske utakmice igrati kao domaćin u Leskovcu i Loznici.

- Stadion Partizana jedini uz "Marakanu" u Beogradu zadovoljava kriterijume UEFA, ali jasno je da Zvezda ne bi želela da igra na terenu najvećeg rivala. Stadion u Loznici se nameće kao realno rešenje, jer mnogo navijača iz Republike Srpske dolazi na Zvezdine utakmice, a to bi im bilo blizu. Verovatno će izgradnja novog stadiona trajati oko tri godine, tako da će biti vremena da se igra i u više gradova - dodaje naš izvor.
 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
jeaaa

pre 1 godinu

Подржавам улагање у спортску инфраструктуру.Јел може неко да ми каже да ли се планира изградња стадиона у Краљеву?

Bratislav Davidović

pre 1 godinu

Neigra se samo fudbal na Rajku....šta će biti sa atletičarima, sa sedištima silnih klubova iz SD Crvena Zvezda, muzejom i sl.Nakon rušenja treba i nih smestiti a koliko se čuje novi stadion bez atletike.

lol

pre 1 godinu

vec 20 godina grade novi al nikako da krenu :)))) nego odakle pare?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija