• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.08.2023

10:50

Spuštanje na zemlju: Neverovatno, ali istinito - I Bahar ume da izgubi

Starsportphoto

Crvena zvezda

Spuštanje na zemlju: Neverovatno, ali istinito - I Bahar ume da izgubi

Podeli vest

Poraz nikada i ni za koga, ni u jednoj sferi života nije dobra opcija, ali ako je Crvena zvezda trebalo da izgubi, onda je poraz od Voždovca (3:2) u 5. kolu Superlige došao u pravo vreme.

"Samo da izbegnemo Mančester siti u Ligi šampiona, pa sa svima ostalima ćemo se nekako nositi" otprilike je floskula kojom su se navijači Crvene zvezde vodili otkad je trener Barak Bahar preuzeo ekipu. Čak je i generalni direktor Zvezdan Terzić pre nekoliko dana procenio da se Barselona i Mančester muče ovih dana i da bi dobro bilo dobiti ih na žrebu Lige šampiona. Direktan plasman u elitno takmičenje došao je kao potvrda dobrog rada u prethodnim sezonama, a ovog leta uprava je učinila sve što je u njenoj moći da napravi tim koji će na evropskoj sceni da bude konkurentan, a ne samo puki učesnik.

Foto: Starsportphoto

 

Doveden je najpre trener Barak Bahar, koji je u startu sklanjanjem kapitena Milana Borjana pokazao da će tim voditi čvrstom rukom, i da ga zanimaju samo kvalitet i rezultat, a ne kompromis i da velika imena drži zadovoljnim. 

Zatim su se od golmana Omrija Glazera do napadača Pitera Olanjinke ređala pojačanja u vim linijama tima za koja se duboko veruje da će moći da odgovore zahtevima u Evropi.

I zaista, iz onog što je viđeno u protekla dva meseca, stvorila se atmosfera kao da Zvezdu niko ne može da pobedi. Padali su redom: Užice (3:1), Borac iz Banjaluke (2:0), Zenit (2:1), Nefči (4:0), Fenerbahče (3:1), TSC (3:0) i Fiorentina (5:0). Istina, sve su to bili prijateljski mečevi, ali sa uglavnom jakim protivnicima. Dan nakon što je na "Marakani" deklasirana ekipa iz Serije A, od Baharove Zvezde je u narodu napravljena slika ekipe koja se baš nikog ne plaši. 

Konačno su počelele takmičarske utakmice. I tu je Zvezda pokazala da je dominantna protiv Vojvodine (5:0), Napretka (4:0), lučanske Mladosti (4:1) i Spartaka (3:0). 

Foto: Starsportphoto

 

Dakle, u prijateljskim mečevima, crveno-beli su vezali sedam pobeda, uz ukupnu gol razliku 22:3. U domaćem takmičenju do jučerašnje utakmice sa Voždovcem, srpski šampion je pobedio u četiri kola i dao 16 golova, a primio samo jedan. A onda je kao šamar došla utakmica sa "zmajevima" i prvi Baharov poraz otkad je preuzeo Zvezdu. 

Neverovatno, ali istinito - i Baharova Zvezda ume da izgubi. Ako postoji pravi momenat za poraz, onda je to za klub sa "Marakane" bio ovaj, pred žreb za Ligu šampiona. Odavno vlada mišljenje da ekipa nema ravnopravnog rivala u domaćim okvirima. Za to postoji jasno pokriće, pošto je poslednji put poražena od Radnika u Surdulici u oktobru 2021. godine (2:1), dok je poslendji put tri gola u domačim okvirima primila u aprilu 2019. godine, u gostima kod Čukaričkog (3:2). Niko Zvezdi po kvalitetu ne može da parira, a to je dalje dovelo do formiranja napadačkog stila igre i devize "ako možeš da daš pet golova, ne zaustavljaj se na pet". I lepo su to igrači usvojili, napadali su od prvog do poslednjeg minuta. Mleli su redom rivale i kod kuće i na strani. Uzmu loptu, kombinuju i matiraju protivnika. Niko da im izađe na crtu. 

Foto: Starsportphoto©

 

Izenanđenje im je spremio trener Voždovca Marko Savić. Mladi stručnjak "pročitao" je Baharovu taktiku, uvideo je da je poenta samo napadati, napadati i napadati. Video je da nema šanse da se rve sa Zvezdinim napadom, već da pokuša da se zatvori, oduzme mu loptu, a onda igra šah sa Zvezdinom odbranom. I uspeo je. Svi su bili u šoku - od navijača, preko rukovodsta, do uprave. Ispostavilo se da ekipa ipak ne može da igra kao Liverpul i da mora više da se posveti defanzivnim zadacima.

U četvrtak od 18.00 časova će u Monte Karlu, u čuvenom Grimaldi Forumu kuglice na žrebu za Ligu šampiona ukrstiti Zvezdu sa Realom, Mančester junajtedom ili ko zna kojim velikanima. Bez i najmanje sujete i ljutnje, duel sa Voždovcem trebalo bi na "Marakani" da dožive kao lakmus papir kako ne bi trebalo. Svestan je verovatno Bahar da stil bi igre kojim je do sada gazio, mogao skupo da ga košta kad izađe na elitnu pozornicu. Zbog toga je ovaj poraz došao u pravom času, jer je pred njim dovoljno vremena, da smiksli kako da hrabro, ali oprezno sačeka mnogo jače od sebe. Da ne pokaže strah, ali i da ne izađe na njih vođen čistom euforijom i ćeljom za pobedom. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17