• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.09.2023

22:10

"Marakana" proslavlja rođendan protiv Novog Pazara!

AP/Photo

Crvena zvezda

"Marakana" proslavlja rođendan protiv Novog Pazara!

Podeli vest

Možda i najpoznatiji stadion u Srbiji, čuvena "Marakana" proslaviće svoj 60. rođendan prilikom gostovanja fudbalera Novog Pazara Crvenoj zvezdi u subotu od 20 časova.

Kako i dolikuje, Crvena zvezda isplanirala je poseban dan u kojem će obeležiti 63. rođendan čuvenog zdanja.

Atletska staza je već dobila "remont", kompletna je preuređena i iz tabora crveno-belih pozivaju navijače da se sami uvere u novo ruho stadiona tokom duela sa Novim Pazarom.

"Sređivanje atletske staze se privodi kraju. "Marakana" će zasijati za proslavu rođendana! Čekamo vas sutra od 20 časova da vidite nov izgled našeg stadiona i da zajedno proslavimo rođendan!", stoji u objavi Crvene zvezde na zvaničnom Instagram nalogu.

 

 

Takođe, pozvali su publiku da dođu u što većem broju, pošto će ulaz, kako dolikuje jednom ovakvom "slavlju", biti slobodan, ali su apelovali na navijače da na stadion dođu u dresu Crvene zvezde.

"Prilika da zajedno proslavimo jubilarni 60. rođendan Marakane je u subotu, 2. septembra kada ćemo dočekati Novi Pazar od 20 časova u okviru domaćeg šampionata. Ulaz je slobodan, a dolazak u crveno-belom dresu je obavezan. Zvezdaši, vidimo se na Marakani!", ispisano je na zvaničnom sajtu kluba.
Takođe, podsetili su i na ranu istoriju legendarne "Marakane", koja od 2015. godine nosi ime po prvoj Zvezdinoj zvezdi - Rajku Mitiću.

"Marakana je strast, emocija, pune tribine, spektakularna amtosfera, pobede i slavlja, sve su to asocijacije kada se pomene stadion koji sa ponosom nosi nazim po prvoj Zvezdinoj zvezdi i džentlmenu u kopačkama - Rajku Mitiću. Prvi aplauz upućen sa tribina davne 1963. godine i dalje odzvanja zidinama, a dlanovi koji daju ritam glasnom poviku sa tribina ne prestaju da gore ni 60 godina kasnije", opisuju crveno-beli.

Foto: AP/Photo

Fantastična atmosfera na "Marakani"

Jasno je da će, pored zbivanja na terenu i meča 6. kola Superlige Srbije, u centru pažnje biti tribine i renovirana atletska staza, ali svakako da ni dobrog fudbala neće izostati.

Novi Pazar u goste Beograđanima dolazi nakon tesne pobede kod kuće protiv Železničara iz Pančeva od 1:0, dok će Crvena zvezda pred svojim navijačima pokušati da "zaboravi" gostovanje Voždovcu na "krovu" i poraz od 3:2.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija