• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.10.2023

10:41

Švajcarci u panici: U kazanu "Marakane" svi protivnici izgore

Starsportphoto

Crvena zvezda

Švajcarci u panici: U kazanu "Marakane" svi protivnici izgore

Podeli vest

Navijači Crvene zvezde prave uzavrelu atmosferu na "Marakani", koja je u stanju da proguta svakog protivnika, uplašeno konstatuje švajcarski portal "Nau".

Crvena zvezda će sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum) dočekati Jang bojs u 2. kolu grupe G Lige šampiona. Konkurenti u grupi su im još Mančester siti, koji je u 1. kolu dobio Zvezdu (3:1), i Lajpcig, koji je pobedio Jang bojs (3:1). Šampion Evrope i ekipa iz Bundeslige su favoriti za prolaz u nokaut fazu elitnog takmičenja, dok su srpski i švajcarski klub projektovani da se bore za treće mesto, koje obezneđuje nokaut fazu Lige Evrope.

Foto: AP/Photo

 

Mnogo na "Marakani" žele prolaz dalje i ova utakmica im je maltene ključna. Nisu izabranici Baraka Bakara trenutno u dobroj formi. Deluju neuigrano, a u prilog tome ide i činjenica da su u proteklih mesec dana poraženi od Voždovca, Čukaričkog i Sitija, sve na strani.

Međutim, svima je jasno koliko je veliki ulog u ovoj utakmici, evropska je premijera na "Marakani" i pobeda je imperativ. Švajcarci ističu da je najveća snaga Zvezde njen stadion, koji je gutao sve redom. 

"U poslednjih 48 utakmica, Crvena zvezda je pobedila 41 na svom terenu, a izgubila samo jednu. Poraz je doživela od Monaka prošle godine u Ligi Evrope (1:0). U tekućoj sezoni, igrala je na "Marakani" pet utakmica i svih pet dobila ukupnom gol razlikom 15:1. Stadion "Rajko Mitić" ima kapacitet nešto više od 50.000 i to je prava tvrđava koju vreli navijači pretvaraju u kazan" navodi švajcarski "Nau". 

Foto: Starsportphoto

 

Četiri utakmice u istoriji odigrali su Crvena zvezda i Jang bojs. Dve su bile u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2004. godine, i u gostima je bilo nerepeno (2:2), a na "Marakani" je Zvezda ubedljivo slavila (3:1). Durgi put je bilo 2019. godine, kada je oba puta bilo nerešeno (2:2 i 1:1), ali je Zvzeda prošla dalje zbog pravila o golu u gostima. Dakle, Jang bojs još čeka na trijumf protiv šampiona Srbije. 

"Znaju dobro navijači Jang bojsa, ali i igrači, šta ih čeka u Beogradu. Četiri puta su se "žuto-crni" sastali sa Zvezdom i nemaju nijednu pobedu. Jednom su u Beogradu odigrali 1:1, mada nisu prošli dalje, jer je u Bernu bilo 2:2, pa je zbog pravila gola u gostima Zvezda prošla dalje. U drugim kvalifikacijama u Beogradu je bilo 3:0" prisetio se ovaj portal. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija