• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.10.2023

10:30

Alarm na "Marakani": Bahar bio na raportu kod Terze!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Alarm na "Marakani": Bahar bio na raportu kod Terze!

Podeli vest

Trener fudbalera Crvene zvezde Barak Bahar bio je na raportu kod generalnog direktora kluba Zvezdana Terzića, gde mu je jasno predočeno šta mu se zamera.

Došla je reprezentativna pauza i vreme kada se svode računi nakon odrađenog mini ciklusa. Crvena zvezda apsolutno nije položila, jer je iz dva kola u Ligi šampiona osvojila samo bod, iako se očekivalo da dobije Jang bojs kod kuće.

Još teža situacija je u Superligi Srbije, gde je ekipa već dva puta poražena, a ono što je pobeđivala u poslednje vreme nije bilo ubedljivo. Spornija od rezultata u svim mečevima bila je igra srpskog šampiona, u kojoj se iz meča u meč nazire sve više pukotina.

Foto: Starsportphoto

 

Prema saznanjima "Mocart sporta", Barak je bio na sastanku sa Terzićem, kao i sa još nekim vodećim ljudima iz kluba, gde mu je tačno rečeno šta ne bi smeo da radi.

"Nije tajna da se Baraku Baharu najviše zamera igra u defanzivi, odnosno kolektivno branjenje. Posebno, što je Izraelac imao odrešene ruke u sastavljanju tima. Zasad odbrana Crvene zvezde izgleda problematično, mada to nije greška samo zadnje linije. Pričalo se na sastanku Baraka Bahara i uprave kluba i o potencijalnoj promeni načina igre, odnosno nešto obazrivoj taktici, viđenoj u drugom poluvremenu meča sa Radničkim iz Kragujevca" navodi pomenuti portal. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Izraelac je sa Zvezdom vezan čvrstim ugovorom do leta 2026. godine i ne bi mu bilo jeftino ni u ručiti otkaz. Ipak, u slučaju da ne bude pomaka i sve krene naopako, biće povoljnije isplatiti ga nego baciti godinu u kojoj bi srpski šampion potencijalno mogao ostati bez titule.

Za sada se ne razmišlja o tako radikalnom potezu, ali moraće Bahar mnogo da radi da bi opravdao poverenje uprave koja je za njega garantovala. Moraće bolje da se adaptira, na Srbiju, na Crvenu zvezdu, na veličinu kluba u kojem se stalno igra pod pritiskom. Ako ne bude sposoban za to, nikakav ugovor mu neće pomoći da zadrži posao.

"Posebno što je Barak Bahar došao kao skup projekat, sa velikim brojem saradnika i dugoročnim ugovorom. I dalje se veruje u njega, iako je pitanje da li suvo insistiranje na fizički jakom fudbalu i presingu kao jedinom oružju može da bude održivo i sportski rentabilno u Srbiji. Biće Izraelac pod pritiskom narednih dana i meseci. Za sada mu se veruje" zaključuje "Mocart sport". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija