• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2023

22:39

Bleda Zvezda savladana u Bolonji, Teodosić dočekan ovacijama!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Bleda Zvezda savladana u Bolonji, Teodosić dočekan ovacijama!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Vitusa u Bolonji 85:79(26:15), (18:18), (18:22) i (23:24) i tako sa dva poraza okončali duplo kolo Evrolige.

Nakon teškog poraza od Monaka usred "Arene" 82:76, igrači Duška Ivanovića su, vidno istrošeni, stigli u Bolonju na megdan sjajnom Virtusu.

Bila je to prilika da se ponovo vrati Miloš Teodosić u dvoranu u kojoj je tokom prošle sezone sa mnogo uspeha nosio crni dres. Dočekan je ovacijama publike i transparentom 
"Ovo će zauvek biti tvoj dom, Miloše", poručili su italijanski navijači nekadašnjem reprezentativcu Srbije. 

Foto: Starsportphoto

Natpis za Miloša Teodosića

Ponovni susret imala je i Crvena zvezda sa dojučerašnjim igračem, Ognjenom Dobrićem, koji je imao milosti prema bivšem timu pa nije ni dobio mnogo minuta od Luke Bjankija.

Sjajno veče za domaće najavio je prekaljeni Marko Belineli sa brzih osam poena. Nakon dve otvorene trojke, koje su ziceri za šutera kakav je Belineli, počeo je nekadašnji igrač San Antonija i Nju Orleansa da pogađa i karakteristične šuteve u padu iz kretnje oko blokova. 

Kada se činilo da je bivši reprezentativac pod kontrolom, na scenu je stupio Tornike Šengelija. Nastavio je Gruzin fantastičnu, MVP formu ove godine i protiv gostiju iz Beograda. Vrlo brzo je rešio nekoliko napada pogocima uz faul. Ubrzo je stigao do dvocifrenog učinka, a susret je završio sa ukupno 19 poena uz šest skokova, pet asistencija i čak osam izgubljenih lopti. 

Foto: AP/Photo

Tornike Šengelija

Ekipa Duška Ivanovića je katastrofalno započela meč i čitav susret je zaostajala dvocifrenom razlikom. Na poluvremenu je stajao rezultat 44:33, a u nastavku je prednost domaćih samo rasla, da bi tokom trećeg kvartala plus dostigao čak 18. Poslednjih deset minuta probudila se nada kod simpatizera crveno-belih, ali Šengelija i ekipa nisu posustajali. Gas je dodao Šabaz Nejpir, koji je želeo iza sebe da ostavi loše veče protiv Monaka. Brzim trojkama i fantastičnom borbenošću Džoela Bolomboja na ofanzivnom skoku, stiglo se do minus četiri, ali je do kraja ostalo jako malo vremena. Očajnički su pokušavali Rokas Gidraitis i Miloš Teodosić sa nekoliko otvorenih šuteva, ali šut nije služio crveno-bele. Dobru formu od duela sa Monakom nije ponovio Nemanja Nedović, pa je susret završio sa bledih tri poena.

Mnogo je grešaka i ishitrenih rešenja sa obe strane obeležilo poslednje minute susreta, ali je "zaliha" domaćih bila prevelika.

Foto: Starsportphoto©

Šabaz Nejpir

Već je bio 39. minut susreta kada su se gosti trgli iz polu sna, ali bilo je kasno. Pokušao je Ivanović i sa Jagom Dos Santosom, ali omaleni Brazilac i dalje deluje prilično izgubljeno na parketu. 

Najbolji u redovima poraženih bili su Nejpir sa 23, Luka Mitrović sa 14 i Adam Hanga sa 11 poena.

Crveno-belima predstoji kratak predah pa dugo očekivani "večiti" derbi protiv Partizana u 5. kolu Evrolige 26. oktobra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija