• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Lajpcig Crvena zvezda Hrvati Liga šampiona

07.11.2023

10:22

Ima neka tajna veza! Srbe ne vole, a Hrvate obožavaju u Lajpcigu!

AP PHOTO

Crvena zvezda

Ima neka tajna veza! Srbe ne vole, a Hrvate obožavaju u Lajpcigu!

Podeli vest

Nijedan Srbin nikada u istoriji Lajpciga nije obukao dres tog nemačkog kluba, dok su sa druge strane Hrvati bili ti koje je u svojim redovima želelo rukovodstvo večerašnjeg prtivnika Crvene zvezde u Ligi šampiona. Ipak, navijači srpskog prvaka se nadaju da će favorizovani rival posle predstojećeg meča na "Marakani" i te kako upamtiti naš tim, a da to sećanje neće biti nimalo prijatno.

Poslednja šansa za šampiona Srbije da zadrži šanse za plasman u osminu finala Lige šampiona je večeras protiv Lajpciga (21.00), a Barah Bahar će pokušati da dođe do prve velike pobede od kako je trener Crvene zvezde.

 

Foto: AP PHOTO

 

Lajpcig u ovom momentu ima tim koji vredi 498 miliona evra, a zanimljivo je da nikada u svojim redovima nije imao niti jednog srpskog igrača. Bundesligaš nije bio zainteresovan za Srbe, ali je zato rado pazario u Hrvatskoj, a kao najveći pogodak pokazao se jedan od najskupljih i najboljih defanzivaca današnjice, Joško Gvardiol (21).

Sadašnja uzdanica Mančester sitija je iz Dinamo Zagreba 2020. godine stigla u Lajpcig i tu bukvalo eksplodirala! Fenomenalan potez je napravila uprava, Gvardiol je briljirao, na Mundijalu u Kataru je odigrao sjajno i usledio je transfer koji je "zapalio" fudbalski svet.

Naime, aktuelni šampion Premijer lige i Lige šampiona je platio nemačkom klubu vrtoglavih 90.000.000 evra za reprezentativca Hrvatske za kojeg iskusni stručnjak Pep Gvardiol nikada nije štedeo reči.

Foto: Reuters

 

 

Ako uzmemo u obzir da je trenutno Ćavi Simons najvredniji igrač večerašnjeg rivala Crvene zvezde (70 miliona), jasno je koliko je dobar posao napravio nemački klub kada je angažovao tada tek punoletnog hrvatskog štopera!

Nije to bio jedini slučaj da je Dinamo podario bundseligašu zlatnu koku. Jedan od najboljih igrača tima je Dani Olmo, španski reprezentativac koji je prošao omladinsku školu zagrebačkog kluba, tamo proveo šest godina i pre tri sezone postao uzdanica Lajpciga! Njegova vrednost je 50.000.000 evra, drugi je najskuplji igrač u timu, a jasan je pokazatelj i da postoji neka "tajna veza" između kluba iz komšiluka i ovog iz Nemačke koji je osnovan pre nepunih deceniju i po, tačnije 19. maja 2009. godine.

Foto: EPA

 

 

Još jedan igrač iz "lijepe njihove" koji je nosio dres Lajpciga je Ante Rebić, koji je doduše bio na pozmajici iz Fiorentine. On je pre osam godina fudbalski talenat demonstrirao u gradu koji broji oko 625.000 stanovnika.

 

Foto: EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

 

 

Ko zna, možda baš neki fudbaler Zvezde, Partizana ili neke druge srpske ekipe zapadne za oko rukovodstvu bogatog nemačkog  kluba u godinama pred nama, ali jasno kao dan je da nas ne "mirišu" i da radije gledaju ka Hrvatima i Dinamu, nego ka našim klubovima i igračima uopšte.  

Foto: AP PHOTO

 

 

Kada je reč o večerašnjem susretu, ekipa trenera Marka Rozea doživela je dva uzastopna poraza bez datog gola. Prvo su kao branioci trofeja eliminisani iz DFB Kupa Nemačke od Volfsburga (0:1), onda su poraženi u Bundesligi od Majnca (0:2). U takvoj atmosferi stižu u Beograd na novi okršaj sa Crvenom zvezdom, koja je proteklog vikenda pobedila Radnik (3:1), ali nije bila na želejnom nivou. Armija navijača crveno-belih se nada da će večeras njihovi ljubimci biti na visini zadatka i da izabranici Baraka Bahara mogu da ponove uspeh sličan onom koji je Zvezda napravila pre pet godina, savladavši Liverpul u grotlu "Marakane".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija