• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Radivojević

16.11.2023

11:36

Šta bi bilo da je Zvezda....? Crveno-beli se prerano odrekli Milojevića i Ivanovića

ATAIMAGES

Crvena zvezda

Šta bi bilo da je Zvezda....? Crveno-beli se prerano odrekli Milojevića i Ivanovića

Podeli vest

Nije Crvena zvezda imala strpljenja za ljude koji su je poznavali do srži. Rešili su košarkaški i fudbalski klub da se okrenu strancima na klupi, a Miloš Milojević i Duško Ivanović "eksplodirali" su sa novim timovima i naterali čelnike da stave prst na čelo i dobrano se zapitaju da li bi im bilo bolje sa njima nego sa Izralecem Barakom Baharom na "Marakani", odnosno Grkom Janisom Sferopulosom na Malom Kalemegdanu.

Mogu se ovih dana čuti priče pristalica Crvene zvezde, koji žale posle odlazaka doskorašnjih stručnjaka sa klupe fudbalskog, odnosno košarkaškog kluba. 

Miloš Milojević blista u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, šepuri se sa liderske pozicije tamošnjeg prvenstva sa svojim Al Vasalom, dok Duško Ivanović iz kola u kolo drži lekcije košarke favoritima i gura Baskoniju ka vrhu tabele elitnog takmičenja.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Nije bilo strpljenja na Malom Kalemegdanu za Duška Ivanovića, koji je imao poptupno novi tim i nedvoljno vremena da ga uigra i pokaže koliko može u ovoj sezoni Evrolige.

Povratkom iskusnog Crnogorca u Španiju, Baskijci su savladali Partizan i Olimpijakos u tesnim završnicama, a u sredu uveče nije bilo ni trunke neizvesnosti protiv favorizovane Barselone.

Sama činjenica da je domaći tim imao vođstvo od 26 poena razlike (55:29) već do poluvremena dovoljno jasno slika odnos snaga dva tima u "Buesa Areni". Gosti kao da i nisu došli na utakmicu, a za sve se pitala samo četa crnogorskog stučnjaka.

 

 

Iskusni strateg preuzeo je srpsku ekipu tokom novembra 2022.godine, sa Crvenom zvezdom je osvojio dva trofeja, Kup Radivoja Koraća i prvenstvo Srbije, igrao je finale ABA lige, a završio takmičenje u Evroligi sa skorom 17-17.

Smenjen je 21. oktobra, posle samo četiri kola AdmiralBet ABA lige i isto toliko rundi Evrolige, a kada je na promociji u Španiji upitan za okolnosti raskida ugovora, kratko je poručio:

- Nisam očekivao. Iznenadio me je otkaz i veoma sam uzbuđen što ću raditi ovde - bio je jasan Crnogorac.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Mnogi zvezdaši su i dalje u nevrici da je trener koji važi za vrlo zahtevnog dobio "šut kartu", a sama činjenica da je odmah po odlasku savladao večitog rivala, ali i gigante poput Olimpijakosa i Barse, jasan su pokazatelj da je i uprava kluba morala dobro da razmisli pre nego što mu se zahvali.

Foto: Starsportphoto

 

 

Stigao je Janis Sferopulos, turbulentan je bio početak za Grka, koji je od 23. oktobra vodio osam mečeva. Posle FMP-a je imao dupli derbi, nije uspeo da se proslavi i morao je da pruži ruku Željku Obradoviću.

Usledili su Bajern, Budućnost, Barselona i Zadar, pa na kraju i Fenerbahče. Nezahvalan je bio period za eksperimentisanje i uigravanje, uz probleme sa povredama, a pobeda protiv turskog tima je nagoveštaj da Zvezda ima čemu da se nada.

Ipak, ostaje pitanje da li je trebalo malo više verovati u Ivanovića koji je upoznao klub i video kako diše. Jedno je sigurno - nakon odlaska je i najvećim kritičarima zapušio usta, jer sa mnogo slabijim timom nego što imaju crveno-beli pravi čuda.

O mukama fudbalskog kluba se manje-više sve zna. Nije valjao čelnicima Crvene zvezde Miloš Milojević, čovek koji je osvojio duplu krunu sa crveno-belima i dobio otkaz da bi na njegovo stigao Barak Bahar.

Njegove suze na rastanku pred punim severom ganule se mnoge, a jasno je da je otišao nedorečen, vodeći ekipu koju nije selektirao i bez šanse da dokaže koliko vredi.

 

Foto: Privatna arhiva

 

 

Ovih dana Izraelac je na udaru uprave, navijača i javnosti, a Milojević je istakao nedavno da zna kroz šta prolazi njegov kolega i imao je poruku za Bahara.

- Treba biti realan i reći da je Baharu možda nametnut veliki pritisak. Naravno, tu ne pričam o Superligi, sa timom koji ima tamo mora da ide perfektno. Pričam o Ligi šampiona. Da biste stvarno bili konkurentni u eliti, potrebno je da makar tri, četiri godine zaredom igrate u tom takmičenju. Nije to jednostavno. Ovo u Superligi se dešava - rekao je Miloš Milojević u intervjuu za Informer.

 

 

Nije to ništa novo, pritisak je sastavni deo trenerkog posla, ali pitanje je šta je Zvezda dobila dovođenjem Izraleca? Zaostatak od šest bodova u odnosu na Partizan, skromna izdanja u Ligi šampiona, samo jedan bod u elitnom takmičenju i paklenu borbu za opstanak u Evropi.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Čini se nikad ubedljivije, a sigurno najdominantnije u poslednje dve decenije, klub iz Ljutice Bogdana osvojio je duplu krunu minule sezone. Pobedom nad Čukaričkim (2:1) crveno-beli su došli do pehara u Kupu Srbije i time postali generacija koja je prvi put u istoriji našeg fudbala uspela da veže tri duple krune.

Zasluge, naravno, posebno pripadaju fudbalerima, međutim, velike aplauze zaslužio je i mladi stručnjak Miloš Milojević (41). Čak 20 bodova više u odnosu na TSC i Čukarički i nestvarnih 25 više od Partizana, nisu nikako zanemarljiv podatak.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Pitanje je šta bi najbolji trener minulog meseca u Ujedinjenim Arapskim Emiratima mogao sa Zvezdom ove sezone. Ako se uzme u obzir da aktuelni srpski šampion ima najskuplji tim u istoriji, mnogi veruju da veliki zvezdaš ne bi dopustio da se crno-beli toliko odlepe, a da njegov voljeni klub izgleda najslabije od sezone 2014/2015. godine, kada je poslednji put večiti rival imao ovoliku bodovnu prednost.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Najbolji je Milojevićev klub u tamošnjem prvenstvu, lider je na tabeli i ima isti broj bodova kao Al Ahli koji vodi Marko Nikolić.

Imao je i mladi trener i dobronamernu poruku za Izraelca koji ga je nasledio.

- Baharu bih poručio da nekako nađe način da motiviše ekipu da bude gladna. Mora da pobeđuje, iako je osvojeno šest titula. Neka veruje u sebe i svoj rad. I nema potrebe za tako čestim rotacijama, ekipa mora da se uigra. Ta priča o umoru ne pije vodu. Eno NBA igrači igraju utakmice na svaka tri dana, pa su živi i zdravi. Samo neka uigra standardu ekipu i sve će biti dobro - rekao je Milojević za Informer.

Bilo kako bilo, zauvek će ostati pitanje šta bi bilo da se košarkaški i fudbalski klub nisu okrenuli strancima na klupi ove sezone. Nikada nećemo saznati šta bi se desilo da su zadržali ljude koji istinski vole Crvenu zvezdu i koji bi imali priliku da rade sa skupocenim igračkim kadrom koje su njihovi naslednici dobili na tacni.

 

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Avram

pre 5 meseci

Zašto komentari nisu ispod teksta,već ih treba tražiti negde,kakav je to problem da to bude uz tekst !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija