• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.11.2023

21:43

Crvena zvezda rutinski protiv Barana! Upisan i sedmi trijumf u ABA ligi!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Crvena zvezda rutinski protiv Barana! Upisan i sedmi trijumf u ABA ligi!

Podeli vest

Košarkaši crveno-belih savladali večeras Mornar sa 95:75(29:17, 23:22, 26:21, 17:15) u 8. kolu regionalnog takmičenja.

Privremena selidba iz Beogradske arene u halu "Pionir" nije poremetila izabranike Janisa Sferopulosa. Ozbiljno su shvatili duel sa gostima iz Crne Gore i od samog starta stekli prednost, koju su do kraja utakmice samo povećavali i na kraju slavili sa "plus 20".

Tako je klub sa Malog Kalemegdana na najbolji mogući način iskoristio novi kiks večitog rivala Partizana, koji je danas poražen u Ljubljani od Cedevite Olimpije (95:91). Sada je Zvezda izbila na prvo mesto na tabeli sa skorom od sedam trijumfa i samo jednog poraza, dok je prate Budućnost, Igokea i Cedevita Olimpija sa 6-2.

Foto: aba liga

 

Čak i bez povređenog kapitena Branka Lazića, plejmejkera Šabaza Nejpira i iskusnog krila Adama Hange, crveno-beli nisu dozvolili nikakvu neizvesnost. Uspeo je Grk na klupi srpskog tima da napravi i određene rotacije, odmori neke igrače poput Miloša Teodosića i Luke Mitrovića, dok su nešto veću minutažu dobili Marko Simonović, Stefan Lazarević, Dejan Davidovac, Dalibor Ilić i Ognjen Kuzmić.

Da će ovo biti rutinska pobeda crveno-belih moglo se naslutiti već posle prvog poluvremena. Otišao je domaćin na pauzu sa prednošću od 13 poena (52:39), a "fenjeraš" na tabeli regionalnog takmičenja ni u nastavku nije uspeo ozbiljnije da ugrozi Beograđane.

Foto: aba liga

 

Najviše vremena na terenu su proveli Jago dos Santos, Rokas Gedraitis i Nemanja Nedović, a upravo je srpski bek prednjačio sa asistencijama, pošto ih je podelio čak devet, uz 11 poena.

Na kraju, najefikasniji u taboru domaće ekipe bio je slovenački centar Majk Tobi sa 16 poena i šest skokova, 13 koševa dao je Simonović uz sedam skokova, dok su na 11 stali Lazarević i Gedraitis.

Naredni izazov biće mnogo teži za Crvenu zvezdu, s obzirom da će u petak dočekati neugodni Armani (20.30) u okviru 10. kola Evrolige. Tim iz Milana ove sezone predvodi Nikola Mirotić, koji je letos bio na pragu Partizana.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija