• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

06.01.2024

15:00

Stop za Ivanića i Dragovića: Važniji su za Zvezdu od miliona evra

Starsportphoto/crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda

Stop za Ivanića i Dragovića: Važniji su za Zvezdu od miliona evra

Podeli vest

Rukovodstvo Crvene zvezde fudbalere Aleksandra Dragovića i Mirka Ivanića smatra ključnim za osvajanje titule i zbog toga ih neće pustiti, osim u slučaju bezobrazno jakih ponuda, saznaje Informer.

Uprava crveno-belih prošle sezone je teškom mukom uspela da sačuva Dragovića, iako je on javno tvrdio da nije preterano ni želeo da ide. Upućeni sa "Marakane" kažu da je svaki drugi dan išao kod uprave i tražio da ga puste kod trenera Dejana Stankovića, koji je u to vreme vodio Sampdoriju. Na sve to, i Stanković je zvao igrača, pričao lično sa njim, a da nije pozvao ljude koji vode klub. Problem je bilo nisko obeštećenje koje su Đenovljani nudili. Zvezda je bila jasna u stavu - Dragović ostaje, potreban je za osvajanje titule.

Foto: Starsportphoto

 

Sa Ivanićem je priča nešto drugačija. On je klasičan vojnik, ćuti, radi i igra. Ali svesni su svi oko njega da je došlo do zasićenja i da bi mu možda prijala promena. Za razliku od Dragovića kojem ugovor ističe predstoječćeg leta, Ivanić ima ugovor još godinu i po dana.

Obojica bi već ove zime mogla da nađu klub i odu negde drugo. Nije tajna da Stanković i dalje želi Dragovića, s tim da on trenutno vodi Ferencvaroš. Iz mnogo razloga, to bi Dragoviću savršeno odgovaralo, jer je privatno, porodično i mentalitetom više vezan za Beč nego za Beograd. Život u Budimpešti i lokacija bi mu savršeno odgovarali. Ivanić bi opet mogao da ode negde na istok ili u MLS i potpiše unosan ugovor. 

Ipak, prema saznanjima Informera, uprava se lomi da li i jednog da pusti, jer su ključni za titulu. 

- U startu je napravljen dogovor da nema prodaje igrača u toj meri da se ugrozi osvajanje titule. To posebno važi za one sa ključnim ulogama kao što su Ivanić i Dragović. Svesni smo da bi obojica mogla da odu, da nađu klubove i igraju negde drugo, ali zamislite da ne osvojimo titulu. Ko bi mogao da objasni javnosti, odnosno navijačima Zvezde, zbog čega smo ih pustili? Koji je to novac vredan gubitka titule - objašnjavaju iz kluba. 

Foto: Starsportphoto

 

Ono što za Ivanića može da se zaradi nikako nije ekvivalent onome što on pruža.

- Pričamo o igraču koji ima 30 godina. On bi mogao da ode recimo u Dubai ili Ameriku, pa da zaradi dosta novca. Od evropskih klubova, niko neće platiti previše. Sa druge strane, on ekipi jako znači. Videli ste tokom sezone, kad Ivaniću ide, igra ceo tim. Pružao je odlične partije. On je motor ekipe. I nije vredno pustiti ga recimo za milion, milion i po evra - ističe naš izvor.

O Dragoviću su sporadično govorili saigrači koliko je zapravo značajan. Mač sa dve oštrice je što će na leto da ode kao slobodan igrač.

- On je lider. Kapiten u pravom smislu te reči. Nemerljiv je njegov doprinos za svlačionicu. Bori se za svaku loptu, pokriva saigrače, povuče kad ostalima ne ide. Teško bi bilo nadomestiti njegov odlazak - zaključuje naš izvor. 

U redu sa iskusnog štopera stoji i Austrija iz Beča, klub u kojem je igrač prošao mlađe kategorije, a kasnije nastupao i za prvi tim. Sportski direktor kluba Manuel Ortlehner govorio je o tome. 

- Nije tajna da Dragović zarađuje godinama platu na daleko višem nivou od onog koji mi možemo da ponudimo. Potpuno zasluženo, jer on je sjajan fudbaler. Ima prošlost u Austriji, pa ako postoji makar i najmanja mogućnost, mi želimo da ga usmerimo ka našem klubu. Ipak, da budem iskren, u ovom trenutku za to su šanse loše - rekao je Ortlehner.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija