• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.01.2024

12:38

Nikoga puškom ne teramo! Terzić progovorio o Duljaju, Borjanu, Dragoviću...

Starsportphoto

Crvena zvezda

Nikoga puškom ne teramo! Terzić progovorio o Duljaju, Borjanu, Dragoviću...

Podeli vest

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, progovorio je o dolascima i odlascima sa "Marakane" i planovima crveno-belih u nastavku sezone.

Trener crveno-belih Vladan Milojević obavio je porzivku, a prvi čovek kluba Zvezan Terzić pričao je o fudbalerima koji su interesantni aktuelnom šampionu Srbije.

- Ne volimo da pričamo o igračima koje nismo završili. Izjasnio sam se o Urošu Sremčeviću - radi se o neverovatnom centarforu, jednom od najboljih u Srbiji, interesantan nam je. Videćemo šta će se dešavati. Pričali smo u kom smo sistemu igrali, ali ako bi Sremčević došao, on i Mijatović mogu da igraju zajedno - poručio je čelnik Zvezde.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Upitan je Terzić i o odlascima.

- Imamo preveliki broj igrača. Nemamo evropske utakmice. Više igrača imamo nego što bi nam trebalo i što se tiče mira u svlačionici i budžeta za plate. Vladan Milojević je napravio spisak želja vezano za odlazak igrača. Ne određujemo mi ko će otići, a ko ostati. već tržište. Ne postoji to, ko će sigurno otići. Nedeljković i Mijatović su poslednji koje ćemo prodati. Zvezda živi od transfera. Svi klubovi u Evorpi žive od TV prava, ulaznica i sponzorstva. Mi te resurse koristimo. TV prava nemamo. Nemamo  niti jednu državnu kompaniju, imamo Gasprom sa kojima ističe ugovor, a od ulaznica, kada nema Evrope nemamo ništa - kaže Terzić.

Transparentno je govorio i o finansijama.

- Mi smo 13 miliona evra platili porez državi na način da smo naplatitli potraživanja od UEFA. Nama su potrebni prihodi iz UEFA bonusa i transfera. Ponavljam, Mijatović i Nedlejković su poslednji koji će otići. Čitam i ja komentare koji kažu da bi trebalo zadržati našu decu. Ali, realnost je druga. Naš cilj je da zarađujemo 15-20 miliona godišnje od prodaje, a to možete od mladih igrača. Imamo mnogo razgovora za mnoge igrače. Naravno, pokušaćemo da se oslobodimo igrača koji su manje potrebni treneru - tvrdi direktor kluba.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Ne krije za koga vlada najveće intereovanje.

- Zaključak je da ne može da ode niti jedan igrač koji može da ugrozi osvajanje šampionske titule. Šampionska titula nema cenu. Takav je Mirko Ivanić, za kojeg imamo najveću ponudu. On je ključan za osvajanje titule i ne može da ide. Nijedan igrač nije napustio Zvezdu. Mi "puškom" ne možemo da oteramo naše igrače,  pa vi procenite da li je lepo. Zvezda nikada i nikome nije ostala dužna. Znate li da je ikada neko otišao i podneo tužbu. Znači da su svi plaćeni i zadovoljni u zvezdi.

Progovorio je Zvezdan Terzić i o Aleksandaru Dragoviću, koji ima ugovor do juna.

- On od trenutka kada je došao, hoće da ode, mi kažemo ne može, on ostane i bude najveći profesionalac. Pokušaćemo da se dogovorimo i produžimo ugovor. On se odužio, došao je kada je bio u najboljem dobu. Došao je bez obeštećenja i nama je važno da oni budu zadovoljni, ispunjeni i srećni.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Prokomentarisao je Terzić i status Milana Borjana.

- U ovom trenutku ga Vladan Milojević nije pominjao. Imamo golmana Glazera koji je bio možda i najbolji igrač. Doveli smo i Balšu Popovića, koji je bio najbolji golman druge lige. Imamo golmane za budućnost.

Tema je bio i Partizan.

- Kladionice mnogo toga govore. Ne pamti se da je Zvezda kao takva ušla u neki derbi kao što je ušla 20. decembra. Ljudi su napravili neku realnost, matematičari na osnovu raznih modela, a to je da je Zvezda bolja od Paritzana. Trener Duljaj me je izneadio sa nizom od 13 pobeda. U derbiju protiv nas su se srcem izborili, bez obzira što je Zvezda bila bolja. Kažem, Bog ih je nagradio jer su bili motivisaniji, agresivniji i na snagu volje su izgurali. Ali, mislim da Zvezda ima najkvalitetniji tim. 

Dotakao se na kraju Terzić priprema i Aleksandr Kahvića, mladog ubojitog igrača iz OFK Beograda.

- Nemamo mi mnogo novih igrača da bi se uigravao tim. Trebaju nam dobri tereni i dobri uslovi da pobegnemo iz zaleđenih terena. Idemo da se spremimo, a prijateljske utakmice su nam manje važne. Aleksandar Kahvić je bio proglašen za najboljeg igrača druge lige. On je dete 2004. godište. Zaslužio je da ode na pripreme. Sve zavisi od njega. Otvorio se prostor da povedemo i druge igrače. Imaće šansu da se nametne Milojeviću. Imaće minutažu, prostor, tretman, neka pokažu da li su sposobni da nose dres Zvedze - zaključio je Zvezdan Terzić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija