• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.01.2024

20:54

Markus Hauard zatrpao koš Zvezde i doneo pobedu Baskoniji!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Markus Hauard zatrpao koš Zvezde i doneo pobedu Baskoniji!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Beogradskoj areni od Baskonije 91:90 (20:30, 23:22, 26:10, 22:28) u 22. kolu Evrolige.

U trenucima kada je čitav košarkaški i sportski svet ujedinila vest o smrti Dejana Milojevića, crveno-beli su imali obavezu da odbrane domaći teren od raspoložene Baskonije koju sa klupe predvodi njihov bivši trener, Duško Ivanović.
Crnogorski stručnjak dočekan je ovacijama pune beogradske Arene, a pred početak meča uručena mu je specijalna plaketa od strane uprave crveno-belog tima.

Foto: Starsportphoto©

Duško Ivanović

Nažalost, nisu uspeli u tom naumu i gosti iz Španije su uspeli da obezbede 12. trijumf u ovogodišnjem izdanju Evrolige nakon prave drame.

Domaćin je, ipak, zabeležio 13 poraz.
Ruku na srce, Crvena zvezda je u ovaj meč ušla desetkovanim sastavom. Van stroja su već neko vreme Nikola Topić, Nemanja Nedović i Majk Tobi, a kao grom iz vedra neba, danas se pojavila informacija da na parketu neće biti ni Miloša Teodosića zbog problema sa zadnjom ložom.

Najbolji u oslabljenoj ekipi domaćih bili su Dos Santos sa 26 i Gedraitis sa 13 poena, dok je "jarčeve" predvodio Markus Hauard sa 32 koša.

Utakmica je započeta minutom ćutanja u čast prerano preminulog Dejana Milojevića, nakon čega je usledila veličanstvena koreografija.

Foto: Starsportphoto©

 

Vladao je potpuni mir posle sudijskog podbacivanja, da bi se puna Arena digla na noge kada je trojku pogodio Jago Dos Santos, a zbog ubačenih papirića na teren, meč je nakratko prekinut.
Džoel Bolomboj je doprineo "zagrevanju" atmosfere sa dva sjajna zakucavanja, a drugom trojkom Dos Santosa, Ivanović je zatražio prvi tajmaut na meču.
Zahvaljujući čak šest ubačenih trojki, Zvezda je okončala prvu četvrtinu osetnom razlikom od 11 poena - 31:20. Prve minute u crveno-belom dresu upisao je i Džavonte Smart, a odmah se i predstavio "delijama" u najboljem svetlu. Realizacijom dva napada pogocima za dva poena odlično je započeo karijeru u Beogradu.

Foto: Starsportphoto©

Smart šutira preko Kostela

Druga deonica počela je mnogo bolje po goste iz Vitorije i nakon samo tri minuta igre, Sferopulos je morao da reaguje minutom odmora. 
Čima Moneke je stvarao velike probleme na ofanzivnom skoku, zbog čega je Sferopulos nastavak četvrtine proveo sa Mitrovićem i Bolombojem u petorci. 
Ovom odlukom Crvena zvezda je ponovo uspostavila kontrolu na skoku, a i primorala je Baskoniju da promeni svoj pristup, pre svega u odbrani. 
Moneke i Sedekerskis nisu mogli snagom da ispariraju pomenutom dvojcu crveno-belih zbog čega je mnogo poena pristizalo upravo iz reketa, a drugo poluvreme dočekano pri rezultatu 52:43.
Slično kao i druga, treća četvrtina otpočela je napadačkom serijom Baskonije, koja je na kraju i odlučila pobednika. Zvezda se mučila u napadu, agresivno preuzimanje je zbunilo Dos Santosa i posle nekoliko izgubljenih lopti, "jarčevi" su prešli u vođstvo.
Markus Hauard je u tim momentima vodio glavnu reč u ekipi Duška Ivanovića, kako poenima, tako i asistencijama saigračima.

Foto: Starsportphoto©

Markus Hauard

Tada se najviše pokazalo koliko za igru Crvene zvezde znači Miloš Teodosić. Bili su domaći potpuno zbunjeni i napadi su se završavali teškim šutevima preko ruke nakon igre 1 na 1.
Sa druge strane, Hauard je nemilosrdno zatrpavao koš trojkama, a dodatno je otežao položaj Zvezde pogodak Vanje Marinkovića uz zvuk sirene za kraj treće četvrtine i velikih 69:62 za goste.

Mnogo bolje je poslednjih deset minuta počelo za beogradski tim. 
Bitnu rolu imao je Jago Dos Santos sa nekoliko odličnih prodora i pogodaka. Nažalost, problem je tada bio na drugoj strani parketa i izostalo je rešenje za raspucanog Hauarda kome se priključio Vanja Marinković sa par bitnih pogodaka za tri poena.
Imala je Zvezda sjajan momentum, činilo se da je preokret "iza ugla", ali jedan ishitren napad i promašen čitav koš Dos Santosa rešio je pobednika. 

Posle pogotka Gedraitisa za tri i samo poen prednosti gostiju, usledile su greške u odbrani u nekoliko neverovatnih pogotaka Hauarda.

Iako se činilo da je meč odavno gotov, utakmica je ušla u penal završnicu posle ukradene lopte Lazića i koša Dos Santosa.

Miler Mekintajer šutirao je dva slobodna bacanja. Amerikanac je pogodio samo prvo, ali je neverovatan skok i novi napad obezbedio Čima Moneke koji je doneo pobedu njegovom timu.

Zvezdi predstoji kratak predah pa 21. januara u goste stiže FMP iz Železnika u okviru 17. kola Admiral bet ABA lige. 

Sledeći izazov u Evroligi biće Alba u Berlinu 25. januara.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija