• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.01.2024

22:12

Sferopulos opširan: Ponosan sam na igrače, tek nam slede borbe sa Partizanom

Starsportphoto

Crvena zvezda

Sferopulos opširan: Ponosan sam na igrače, tek nam slede borbe sa Partizanom

Podeli vest

Grčki stručnjak ne skriva zadovoljstvo.

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos imao je opširno izlaganje nakon pobede nad Partizanom u ABA ligi rezultatom 88:86.

Iskusni grčki strateg na startu izlaganja čestitao je svojim igračima i smatra da su zasluženo ostvarili trijumf.

- Ponosan sam na pobedu. Igrali smo dobro od početka, prvo poluvreme bilo je jedno od najboljih koje smo odigrali ove sezone. Do kraja treće četvrtine bili smo koncentrisani, možda 35 minuta. Poslednjih pet minuta izgubili smo koncentraciju, napravili smo mnogo grešaka, dvaput smo faulirali igrača na trojci. Ofanzivno nismo funkcionisali, dali smo im šansu da se vrate. Na kraju smo zaslužili pobedu. Bili smo bolji tim na terenu kada se sve pogleda, dobro smo reagovali nakon poraza u Evroligi - ističe Sferopulos.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Grk kaže da je atmosfera bila sjajna i uporedio je sa onima koje je doživeo u Grčkoj i Izraelu.

- Velika tradicija utakmice u državi, znali smo da je Srbija košarkaška država. Ne samo sada, već otkad se igra ovaj sport. Znamo koliko je utakmica bitna za čitav grad i za navijače oba tima. Mislim da ova atmosfera je balkanska atmosfera i slična je kao u Grčkoj i u Izraelu.

Kako ističe, njegova ekipa se podigla nakon teškog poraza od Albe u Evroligi.

- Nije lako kada izgubiš utakmice pa moraš da igraš derbi. Nije bilo lako mentalno pronaći snagu. Zato bih čestitao igračima, jer su se psihološki podigli. Slično je i posle velikih pobeda. Mnogo je važno kontrolisati osećanja da budemo profesionalci koliko god možemo. Ako se sećate kada sam došao ovde, prva utakmica bio je FMP, druge dve Partizan. Tu prvu smo maltene imali pobedu u rukama, pa smo izgubili. Sada smo pobedili dvaput u nizu, jer ćemo sa Partizanom igrati mnogo mečeva.

Imao je reči hvale i za meč-vinera Jaga dos Santosa.

- Jago je dokazao da je igrač za ovaj nivo košarke. Ovo je njegova prva sezona u Evroligi, kao što ste videli igrao je jako dobro. Dobro odrađuje posao u organizacionom smislu i pred njim je velika budućnost.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Otkrio je Sferopulos da je uprava kluba na čelu sa predsednikom Nebojšom Čovićem obezbedila ekipi čarter let iz Berlina i tako pomogla da se odmore.

- Iskoristio bih priliku da se zahvalim upravi i predsedniku Čoviću što su obezbedili čarter let iz Berlina. Time smo izbegli umor i zato smo bili spremni.

Nije imao jasan odgovor na pitanje odakle ekipi toliki usponi i padovi u igri.

- Dobro pitanje zašto imamo tolike uspone i padove. Pokušavamo da rešimo. Jedan od faktora je umor, mnogo prekida, bez mnogo ritma. Koliko je samo pauza bilo u poslednjih pet minuta, zbog sudijskih odluka. U ključnim momentima su napravljena dva faula za dva poena, a ne za tri poena, a sve je drugačije da je Nedović pogodio oba bacanja i tada bi utakmica bila završena. Cilj je da se smanje greške. Pohvalio bih Partizan, koji se mnogo puta vratio u meč ove sezone.

Za kraj, objasnio je i koliko je njegova ekipa bila iscrpljena.

- Nisam promenio čitav tim. Bila je umorna ekipa. Pokušao sam da osvežim tim sa Nedovićem i Hangom. Ne možemo da igramo sa pet igrača ceo meč - zaključio je Sferopulos.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!
Hronika

Ubica Aleksandra Šarca imao masku, crni kačet i crvenu jaknu! Svedoci opisali egzekutora člana "škaljarskog klana"!

Suđenje kriminalnoj grupi koju su, prema navodima optužnice Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, formirali odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, a kojom je obuhvaćeno još 43 optuženih, nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu izvođenjem pisanih dokaza koji su prikupljeni protiv optuženih članova posle izvršenja krivičnih dela.

09.05.2024

17:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija