• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.01.2024

11:11

Pao potpis u Zvezdi! Klub završio važan posao!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Pao potpis u Zvezdi! Klub završio važan posao!

Podeli vest

Američki centar Džoel Bolomboj produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom, potvrdio je klub sa Malog Kalemegdana.

Džoel Bolomboj je došao letos u klub i potpisao jednogodišnji ugovor, a sad su odlični centar i crveno-beli dogovorili produžetak saradnje.

Zvezda je eskpresno reagovala posle fantastične partije košarkaša u večitom derbiju, nagradila ga novim ugovorom, pa su crveno-beli već u januaru završili ogroman posao za narednu sezonu.

"Američki centar Džoel Bolomboj produžio je ugovor sa Crvenom zvezdom i ostaje u Beogradu i crveno-belom dresu još dve sezone. Svojim ponašanjem na terenu i van njega, radnom etikom i učinkom na parketu, baš kao što kaže deo naše naše himne “bore se pošteno za crveno-bele”, pokazao se kao jedno od najvećih pojačanja Crvene zvezde u prethodnih nekoliko sezona", poručili su iz Zvezde.

 

 

 


Borio se Bolomboj kao lav protiv večitog rivala i meč okončao sa 14 poena i 13 skokova za preko 30 minuta u igri.

- Derbi je emotivna utakmica i drago mi je da smo pobedili. Na kraju dana ste pobednik, ali morate to već sutra da ostavite to iza sebe i fokusirate se na naredni dan. Sledi nam sada duplo kolo.

 

Foto: Starsportphoto

Džoel Bolomboj

 

Bolomboj je najkorisniji igrač Crvene zvezde, pošto u dosadašnjem toku Evrolige ima prosek od 14.2 indeksna poena, odnosno, beleži 10.4 poena u proseku, 5.4 skoka i 0.6 blokada. Nešto slabiji je u ABA ligi, gde ima prosek od 7.9 indeksna poena, ali 5.9 poena, kao i 3.8 skokova.

Bolomboj je rođen u Donjecku, a ima ruski i američki pasoš. Otac mu je iz Konga, majka Ruskinja, a on je odrastao u Teksasu.  Pohađao je koledž Veber stejt u Juti, a upravo ga je Juta izabrala kao 52. pika na draftu. U NBA ligi je nastupao za taj tim i za Milvoki, a ukupno je upisao tek 18 mečeva pre nego što se preselio u Evropu. Član CSK-a iz Moskve bio je četiri godine, a prethodnu sezonu odigrao je u Olimpijakosu.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija