• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.02.2024

20:21

Sferopulos: Derbi u finalu? Polako, Partizan još nije igrao!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Sferopulos: Derbi u finalu? Polako, Partizan još nije igrao!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Čačak 94 sa 87:52, i ponovo su izborili plasman u finale Kupa Radivoja Koraća. Iako svi već vide novi "večiti derbi" u finalu, trener crveno-belih Janis Sferopulos ističe da ništa nije sigurno dok Partizan ne odigra svoju utakmicu sa Vojvodinom od 21 čas.

Čim je kostur takmičenja rasporedio dva velika rivala na suprotne strane, odmah je krenula priča o derbiju u finalu između crveno i crno-belih.

Branilac titule, Crvena zvezda se izborila za mesto u meču za trofej, dok će rival iz Humske morati da odoli učesniku Košarkaške Lige Srbije, Vojvodini večeras od 21 čas.

Foto: Starsportphoto©

Crveno-beli očekuju rivala u finalu

Janis Sferopulos, koji predvodi ekipu sa Malog Kalemegdana ukazuje na to i poručuje da će najbolji tim osvojiti "Žućkovu levicu" ove godine.

Hajdemo o derbiju sutra, jer prvo Partizan treba da odigra sa Vojvodinom. Svaka utakmica sa Partizanom je drugačija, znamo ih i oni nas poznaju. Najbolji tim će pobediti. Čeka nas finale, želimo da se borimo i da osvojimo prvi trofej - rekao je Grk.

Izrazio je zadovoljstvo pristupom svojih igrača u takmičenju u kojem su iznenađenja za očekivati.

-Timovi koji su u podređenom položaju igraju sa više motivacije jer nemaju šta da izgube i uvek igraju maksimalno protiv favorita. Tri tima iz ABA lige se nisu plasirala u polufinale, to vam govori da je ovo takmičenje iznenađenja. Na kraju dana, naš pristup je u obe utakmice bio maksimalan, mogao sam da podelim minute i da sve pripremim za finale - objasnio je nekadašnji trener Olimpijakosa.

Foto: Starsportphoto©

Sferopulos u razgovoru sa Kostićem

Umereni stručnjak je potom govorio i o igračima koji su "iskočili" usled problema sa povredama i restrikcija takmičenja. 

Sferopulos ističe da je jako srećan što je u dosadašnjem toku takmičenja mogao svakom košarkašu da pruži minute i priliku da se dokaže na terenu.

- Svi moraju da budu spremni u svakom trenutku. Važno je da svi igrači imaju pravi mentalitet. Roster je dugačak, ali imamo dosta utakmica i potrebna nam je širina da pokrijemo povrede i izostanke nekih igrača. Zato sam stvarno srećan kako svi igrači koji nemaju visoku minutažu igraju u svakoj utakmici. To mi je mnogo važno i pravi je način da se pristupi utakmicama. Svako može da očekuje šansu - kazao je svojevremeni igrač Apolona.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ribakina: Od Đokovića bih uzela mnogo toga
Tenis

Ribakina: Od Đokovića bih uzela mnogo toga

Kazahstanska teniserka Elena Ribakina (24) igraće u finalu Katara protiv Ige Švjontek, pa je pred odlučujući meč govorila o segmentima igre koje bi volela da ima poput Novaka Đokovića.

16.02.2024

21:44

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija