• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

18.02.2024

15:40

Kuzma za Informer: Zvezdi će mnogo značiti osvojeni Kup u nastavku

ATAIMAGES

Crvena zvezda

Kuzma za Informer: Zvezdi će mnogo značiti osvojeni Kup u nastavku

Podeli vest

Pobednik Kupa drugačije gleda na nastavak sezone, sa mnogo više optimizma, rekao je Vladimir Kuzmanović za Informer.

Košarkaški stručnjak je, kao i mnogo puta do sada, detaljno analizirao sinoćnju pobedu Crvene zvezde nad Partizanom 85:79 i osvajanje prvog trofeja u sezoni - Kupa Radivoja Koraća.

Popularni Kuzma smatra da će slavlje u Nišu ispuniti crveno-bele optimizmom pred obaveze u Evroligi i Aba ligi u nastavku takmičarkse godine.

- Pobednik Kupa drugačije gleda na nastavak sezone. To smo najbolje videli po dva različita raspoloženja na konferenciji za medije. Zvezda je imala turbulentan start sezone, ali ovaj trofej mnogo znači i doprinosi ekipi na mentalnom planu. Može da se pronađe bolja igra u nastavku, igrači se dodatno sjedine i celokupna hemija ekipe bude bolja. Okusili su uspeh i sada sa puno optimizma čekaju nastavak sezone - rekao je Kuzmanović.

Foto: Starsportphoto

U dobrom raspoloženju čekaju nastavak sezone - Crvena zvezda

Ipak, u taboru njihovog gradskog rivala Partizana, nije sve tako "ružičasto", štaviše...

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde smatra da je crno-bele u Nišu najviše povredila restrikcija na samo četiri stranca, jer su morali da se odreknu nekih bitnih igrača za razliku od crveno-belih.

- Partizan trenutno bolje stoji na tabeli Evrolige, ali uticaće ovaj poraz na njihovo raspoloženje. Mnogo su više ispaštali zbog izostanka igrača. Odsustvovali su im daleko važniji igrači nego što je to slučaj u Zvezdi. Mnogo će im zavisiti u ABA ligi od utakmice u Podgorici sa Budućnosti. Zvezda je tamo već "lomila zube" pa će i Partizanu biti teško. Svedoci smo da je domaći teren u regionalnom šampionatu presudan, ali je još uvek rano govoriti - kazao je bivši igrač Budućnosti.

Foto: Starsportphoto©

Džejms Naneli i Željko Obradović

Za kraj se dotakao i igrača koji nisu bili u sastavu za nacionalni kup i iskazao zabrinutost igračem Partizana, Brunom Kaboklom koji je u padu forme.

- Mislim da će ovo motivisati odsutne igrače da u nastavku budu još bolji. Partizan je ispaštao zbog odsustva Kabokla i Smita, ali je potpuno razumljivo što je u odnosu na Brazilca prednost dobio Kaminski. Kaboklo u poslednje vreme igra jako loše i moraće da "se trgne" što pre. Ponjitka igra sve bolje, ali nije imao mnogo prostora u Kupu. Sa druge strane, Smart mi se čini kao dobro pojačanje i sve više "dolazi na svoje". Pronalazi se, uspeva da postigne neke koševe, treba mu vremena. Svi ovi momci su sada željni košarke i dokazivanja i bez njihovog doprinosa, tim je u problemu - podvukao je Kuzmanović.

Podsećamo, "večiti rivali" imaju pred sobom nedelju odmora, a nakon toga će se vratiti svojim obavezama u Evroligi i regionalnom šampionatu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Upaljen alarm! Dani Alveš hoće da se ubije
Fudbal

Upaljen alarm! Dani Alveš hoće da se ubije

Daniju Alvešu je počelo suđenje, jer je optužen da je 31. januara 2023. godine u noćnom klubu u Barseloni silovao devojku, a kako prenose svetski mediji teško podnosi vreme u zatvoru.

18.02.2024

14:50

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17