• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

06.03.2024

16:31

Izostanci igrača? Luka Mitrović ne mari previše: Navikli smo!

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Izostanci igrača? Luka Mitrović ne mari previše: Navikli smo!

Podeli vest

Krilni košarkaš Crvene zvezde, Luka Mitrović govorio je pred sutrašnje gostovanje njegovog tima Monaku.

Veliki problem za trenerea crveno-belih, Janisa Sferopulosa je izostanak čak petorice košarkaša.

On neće moći da računa na povređene Treja Tompkinsa, Miloša Teodosića i Nikolu Topića, bolesnog Dalibora Ilića, dok je Dejan Davidovac dobio slobodne dane zbog rođenja deteta. Na kadrovske probleme ne osvrće se previše Luka Mitrović, već ističe da su se on i saigrači navikli na to.

Foto: Starsportphoto©

Miloš Teodosić i dalje van stroja

Nije prvi put da se susrećemo sa takvim problemima. Već smo navikli na to. Bilo je utakmica kada smo se adaptirali, kada su igrači igrali na nekim pozicijama koje nisu njihove primarne i ne sumnjam da ćemo i ovoga puta nadoknaditi odsustvo tih momaka - rekao je popularni Mitar.

Crvena zvezda zauzima tek 16. poziciju Evrolige sa učinkom od deset pobeda i 16 poraza, pa su šanse za plej-in u domenu teorije. Svestan teškog položaja je i Mitrović, ali uverava navijače da se pristup i želja neće promeniti.

Pred svako kolo pričamo istu priču. U teškoj smo poziciji. Šanse za plej-in su minimalne što svakako neće promeniti naš pristup i našu želju. Dolaze borbe za trofeje, što je za nas najbitnija stvar i želimo da dižemo kvalitet igre i da pokušamo da produžimo neke periode dobre igre na što je moguće duže. To nam je možda bila i najveća boljka jer nismo uspevali da imamo kontinuitet. Želimo da do plej-ofa ABA lige budemo u vrhunskoj formi - objasnio je Luka.

Kao najveću pretnju ističe bekovsku liniju "kneževa", kojom prednjače Majk Džejms, Eli Okobo i Kemba Voker.

- Imaju zaista sjajnu centarsku liniju, ali ona zavisi od njihovih bekova za koje smatram da su njihovo najveće oružje. Majk Džejms, Lojd, Okobo... Kada jedan Kemba Voker ne može da se izbori za minute, onda vam je jasno kakve igrače ima Monako. Moraćemo da odigramo jednu jaku, timsku odbranu - kazao je Mitrović.

Foto: EPA

Majk Džejms

Utakmica u Monte Karlu izazvaće i veliku pažnju javnosti zbog prilike da Majk Džejms postane najbolji strelac u istoriji Evrolige. Amerikancu nedostaje samo 11 poena kako bi na prvoj poziciji prestigao Vasilisa Spanulisa. 

Mitrović je izjavio da će dati sve od sebe kako bi ga sprečili u tome.

- Već se dugo piše o tome. Ruku na srce, to je jedno veliko dostignuće i trebalo bi mu odati priznanje za to. Sad, da li će se dogoditi na sutrašnjem meču ili nekom drugom... Mi ćemo se potruditi da to ne bude sutra koliko god je to moguće... Ako je uopšte moguće zadržati ga na tom broju poena - zaključio je krilni centar crveno-belih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija