• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

06.03.2024

15:51

Trener Majamija hrabri Jovića: Volim kad igrači pokažu da im je stalo!

AP/Photo

NBA

Trener Majamija hrabri Jovića: Volim kad igrači pokažu da im je stalo!

Podeli vest

Košarkaš Majamija Nikola Jović (20) isključen je sinoć na meču protiv Detroita zbog prigovora, a sada se povodom te situacije oglasio i njegov trener Erik Spolstra (53).

Ekipa Hita savladala je Pistonse na svom terenu 118:110, a u centru pažnje bio je srpski reprezentativac. 

On je meč počeo u prvoj petorci i doprineo je trijumfu sa osam poena, četiri skoka i dve asistencije. Solidno veče, ipak, upropastilo je isključenje koje je dobio zbog rasprave sa glavnim sudijom.

Foto: AP/Photo

Erik Spolstra

Jovićev trener, Erik Spolstra pružio je podršku svom mladom igraču i rekao da će Nikola iz ove situacije izvući pouke.

Neću pokušati da 'ugušim' to, volim strast, volim kad neko pokazuje energiju. Video sam mnogo igrača koji imaju reakcije, bace loptu, nije uradio ništa loše za tu prvu tehničku. Za drugu, dozvoljeno je da reagujete, to je normalno na meču. Hoće li biti lekcija? Da, definitivno. Ali, u isto vreme volim te emocije, entuzijazam, vidi se da mu je stalo. To je pokazatelj sazrevanja. Kada sazrevaš onda tvoja ličnost izlazi malo više na videlo i to je dobra stvar - objasnio je stručnjak poreklom sa Filipina.

Naime, Jović je pod svojim košem vodio duel sa snažnim Ajzeom Stjuartom i, prema proceni arbitara, bio je preterano grub u borbi za poziciju.

Srbinu se sa tom odlukom nije složio, pa je uz negodovanje pokušao da objasni situaciju arbitru. Zauzvrat, dobio je tehničku grešku i to drugu na meču, pa je automatski zaradio isključenje. 

Uprkos tome, Majami je stigao do svoje 35. pobede i sada zauzimaju šestu poziciju Istočne konferencije.

Do trijumfa ih je predvodio Džimi Batler sa 26 poena, dok je u ekipi Detroita najbolji bio Kejd Kaningam sa 23.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija