• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

11.03.2024

11:35

Zvezda osam godina čekala stranca kao što je Šerif Ndijaje

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Zvezda osam godina čekala stranca kao što je Šerif Ndijaje

Podeli vest

Osam punih godina je Crvena zvezda čekala na stranca koji će dati po gol na dva vezana derbija, a to je sada uspeo Šerif Ndijaje.

Posle katastrofalne jeseni, nije mogao lepši nastavak sezone da zamisli Zvezdin napadač. Ono što sada radi, od njega je bilo očekivano još u avgustu. Delom je za ta očekivanja uslovno rečeno kriva i uprava, koja ga je predstavila kao igrača izvanrednog kvaliteta sposobnog da pravi razliku. Plaćen četiri miliona evra poslednjeg dana prelaznog roka, trebalo je da bude strah i trepet za protivnike u domačoj ligi. 

Foto: FK Crvena zvezda

Šerif Ndijaje

Međutim, nešto nije "kliknulo" između trenera Baraka Bahara i njega. Negde su se mimoišli u razmišljanju, u načinu saradnje i to se jako odrazilo na Šerifove partije. Posledično, i na rezultate, a kao krajnji rezultat neuspeha, Bahar je dobio otkaz. Dobro, nije samo nerazumevanje sa Šerifom dovelo do toga, već nerazumevanje sa celim timom. 

Potonulom igraču, sreća je htela barem malo da osškrine vrata. Tako je na poslednjoj jesenjoj utakmici, na gostovanju Partizanu u Humskoj, dao gol. Bio je to njeg prvi superligaški pogodak. Na žalost po sve u Zvezdi, taj derbi je pripao Partizanu. U nekim drugim okolnostima, navijače crveno-belih pogodak Ndijajea bi svejedno radovao. Međutim, pod utiskom toga da je imao lošu jesen i kriveći ga u dobroj meri za neuspeh kluba u Ligi šampiona (promašio je što se ne promašuje), nije izazvao neke posebne emocije. Tada nije, sad je stiglo na naplatu.

Foto: FK Crvena zvezda

Nikola Antić i Šerif Ndijaje

Odlazak Bahara i dolazak Milojevića označio je novi početak za Ndijajea. Preporodio ga je iskusni stručnjak, vratio mu veru u sebe i podsetio ga da je on odličan napadač, čiji je posao da daje golove. Šerif je to znao da mu vrati na najlepši način. Na pet mečeva u ovoj polusezoni, dao je Senegalac tri gola, od čega jedan u derbiju. 

Osam godina je Crvena zvezda čekala na stranca koji će na dva vezana derbija da postigne gol. Pre Ndijajea, čovek koji je uspeo da matira Partizan na dva meča zaredom, bio je Ugo Vijeira. On je dao dva gola u pobedi crveno-belih (3:1) na "Marakani" u septembru 2015. godine. Nekoliko meseci kasnije, 27. februara 2016. godine, igrao se derbi u Humskoj. Zvezda je pobedila 2:1, a strelac jednog od pogodaka za goste bio je Ugo Vijeira.

Foto: EPA Images

Darko Brašanac i Ugo Vijeira

Smenjivali su se u međuvremenu mnogi strani državljani u timu sa "Marakane". Dubok trag ostavio je El Fardu Ben, zatim Ričmond Boaći. Gelor Kanga je i dalje tu i ima fantastičnih izdanja. Ipak, do Šerifa nije niko uspeo na dva uzastpna derbija da matira najvećeg rivala. I tek sada pristalicama kluba sa "Marakane" dolazi do mozga da je Šerif možda ipak dobar. Tek sada se raduju i onom njegovom pogotku u Humskoj, kojim je nagovestio da bi mogao da "proradi". 

Do kraja takozvanog regularnog dela ima još šest kola i pred njim je ogroman prostor da pokaže šta zna. A onda, doktorski ispit bi mogao da polaže u trećem derbiju u plej-ofu, kada je izvesno da će se lomiti titula. Još ima šansu da potpuno ispravi utisak i izbriše najpre sebi, a onda i drugima sećanje na tmurnu jesen...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija