• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

01.04.2024

19:56

Šuterski trening u "Pioniru"! Zvezda razbila Podgoričane i overila prvo mesto

Starsportphoto

Crvena zvezda

Šuterski trening u "Pioniru"! Zvezda razbila Podgoričane i overila prvo mesto

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde večeras su u "Pioniru" pregazili Studentski centar sa 94:76 (30:18, 17:16, 27:21, 20:21) u 25. kolu ABA lige.

Crveno-beli su ovom pobedom i matematički osigurali prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja i to kolo pre kraja regularnog dela sezone. Klub sa Malog Kalemegdana tako je ostvario 21. trijumf ove sezone, uz samo četiri poraza, drugoplasirani Partizan ima učinak od 19-6, dok je trećeplasirana Budućnost sa skorom 18-7. S druge strane, gostima iz Podgorice ovo je bio 14. poraz u sezoni.

Izabranici Janisa Sferopulosa posle dva uzastopna poraza, prvo od Mege u ABA ligi, a potom i u petak uveče od Reala Madrida u Evroligi, pod imperativom pobede dočekali su "studente" i to jači za oporavljenog Jaga dos Santos i Miloša Teodosića.

Foto: Starsportphoto

Jago dos Santos vratio se na teren posle operacije nosa

Kao što se i očekivalo na terenu je postojao samo jedan tim. Crveno-beli su dominirali od prvog do poslednjeg minuta, a okršaj sa crnogorskom ekipom je protekao poput šuterskog treninga, pošto su domaćini pogodili čak 16 trojki iz 29 pokušaja. U šuterskoj rapsodiji najviše su se istakli Nemanja Nedović sa 16 poena, dok su Adam Hanga i Džoel Bolomboj ubacili po 15. Na drugoj strani, najefikasniji u gostujućoj ekipi bio je Emir Hadžibegović sa 16 poena, dok je David Mirković postigao 14.

Klub sa Malog Kalemegdana je sigurno otvorio meč i na pogon Gedraitisa i Bolomboja od prvih minuta držao ekipu u vođstvu. Nije se dao ni Studentski centar, koji je šutevima sa distance držao korak za Beograđanima - 14:13.

Foto: Starsportphoto

Adam Hanga u duelu sa "studentima"

Ipak, u pravom trenutku razigrali su se Sferopulosovi puleni, počele su da pljušte trojke Nedovića, Gedraitisa i Hange, pa je domaćin prvu deonicu dobio ubedljivo (30:18).

Nastavila je Zvezda da sipa trojke i početkom druge četvrtine i pobegla na plus 16, pa se činilo da "studentima" preti rezultatska katstrofa. Ipak, nekoliko grešaka u napadu i opuštanje u odbrani doprineli su da gosti smanje na deset razlike. Srpski šampion se brzo konsolidao i do poluvremena vratio osetniju prednost - 47:34.

Foto: Starsportphoto

Dalibor Ilić na meču protiv Podgoričana

Drugo poluvreme Zvezda je otvorila fantastičnom i za nekoliko minuta kreirala seriju od 19:4. Pre svih crveno-bele je "upalio" Nedović pogodivši tri vezane trojke, potom su se šuterskoj rapsodiji priključili i Bolomboj i Ilić, pa je prednost ekspresno otišla na ogromnih 28 razlike (66:38). Uprkos velikom minusu, Podgoričani nisu odustajali i šutevima sa distance Drežnjaka i Mirkovića uspeli su koliko-toliko da smanje razliku na ispod 20 poena pred poslednju četvrtinu. 

Kao što se i očekivalo, Beograđani su u poslednjih deset minuta ponovo stekli ogromnu prednost, pa je u jednom trenutku bilo i 30 razlike. Ipak, u završnici su povukli ručnu, što su gosti iskoristili, smanjili na minus 18 i izbegli debakl u "Pioniru". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija