• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

20.05.2024

14:00

Kapiten Zvezde Branko Lazić za Informer: Ma, kakva penzija, igraću dok budem osvajao trofeje! (FOTO)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Kapiten Zvezde Branko Lazić za Informer: Ma, kakva penzija, igraću dok budem osvajao trofeje! (FOTO)

Podeli vest

Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić (35) poručuje za Informer da je njegov tim apsolutno zasluženo došao do sedme titule šampiona ABA lige, a otkriva i da još uvek ne planira da se penzioniše, iako je sada već veteran i jedan od najstarijih u timu!

Fantastični defanzivac u nedelju uveče proslavio je svoj 24. trofej na Malom Kalemegdanu, po čemu mu nema ravnog u klupskoj istoriji! Momak rodom iz Ljubovije nosi crveno-beli dres od 2011. godine i od tada je sedam puta bio prvak Jadrana, po osam puta šampion Srbije i osvajač nacionalnog Kupa, a ima i pehar pobednika ABA Superkupa.

Čak četiri puta je bio proglašavan za najboljeg defanzivca ABA lige, a koliko je i dalje značajan za ekipu sa Malog Kalemegdana, govori i njegova uloga u finalnoj seriji protiv Partizana. Podsetimo, Crvena zvezda je savladala najvećeg rivala sa 3:0 i vratila se na jadranski tron, a Lazić je tokom sva tri meča davao doprinos i u defanzivi, ali i ofanzivi.

Što se njega lično tiče, kaže da još uvek ne planira da se penzioniše, iako je među najstarijima u timu. Rekorder je po broju utakmica i trofeja, i kako naglašava, dok god bude igrao sa ovakvom energijom.

- Penzija? Ma kakvi! Ne razmišljam još o tome. Igraću dok god budem osvajao trofeje - kaže za Informer Lazić kroz osmeh.

Foto: starsport

Branko Lazić sa trofejem ABA lige

 

Dan nakon pobede u Beogradskoj areni 82:76 nad Partizanom, iskusni univerzalac u razgovoru za Informer sumirao je dosadašnji deo sezone. Kako i sam ističe, osvajanje ABA lige bio je primarni cilj, ali posao još uvek nije završen.

- Kada se pogleda čitava sezona od starta, kako je sve teklo, ova titula došla je u pravom momentu. Rezultatski i igrom u potpunosti smo je zaslužili. Naročito se to odnosi na plej-of seriju, koju smo igrali na visokom nivou. Govorio sam to ranije, reći ću i sada, čitava sezona bila je turbulentna. Bilo je dolazaka, odlazaka, mnogo povreda... Primarni cilj bio je osvajanje Jadranske lige, to smo uspeli. Ostaje nam još jedno takmičenje, Košarkaška liga Srbije, jako je bitno za nas i tu želimo da kompletiramo triplu krunu - naglašava Lazić.

Kada se crta podvuče, navijači Zvezde su prezadovoljni što je ekipa uspela da se vrati na tron ABA lige i da tako najverovatnije obezbedi mesto u Evroligi naredne sezone. Kada je reč o elitnom takmičenju, svi su saglasni da je moglo mnogo više od 16. mesta.

- Naravno da smo mogli više, pre svega da ostvarimo još neku pobedu i da zabeležimo bolji plasman. Ali, šta je tu je. Kada smo završili takmičenje, okrenuli smo se ABA ligi i plej-of seriju odradili kako treba. Ponavljam, bilo je tu povreda koje su nas sputale, ali ne bih da to zvuči kao alibi. Bilo je dolazaka i odlazaka igrača, sami ste videli, ali kada se sabere i oduzme, ostvarili smo primarni cilj, osvajanje ABA lige - dodaje popularni Šile.

Foto: Starsportphoto

Branko Lazić sa Nikolom Topićem

 

Crveno-beli su do trofeja na Jadranu, utisak je, došli jednom timskom igrom. Prednjačili su domaći košarkaši, pre svih Miloš Teodosić, Nemanja Nedović, Branko Lazić, Luka Mitrović i Dejan Davidovac. Prema Lazićevim rečima, svako od pomenutih imao je svoju ulogu u tituli, ali ipak veruje da je kompletan tim, uključujući i strance, zajedno došao do trona.

- Što se toga tiče, Zvezda godinama unazad neguje filozofiju da okosnica budu domaći igrači. To nije nikakva tajna i ništa novo. Svakako su domaći igrači pokretač svega, to se vidi i u našem slučaju godinama unazad. Ipak, ovo je jedna timska pobeda, svaki igrač u timu je dao svoj doprinos i pre bih rekao da je za ovaj trofej zaslužan čitav tim - dodaje Lazić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija