• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

23.05.2024

07:00

Zvezdin pakleni plan! Crveno-beli naciljali 5 kapitalaca za narednu sezonu

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezdin pakleni plan! Crveno-beli naciljali 5 kapitalaca za narednu sezonu

Podeli vest

Nakon osvajanja titule u ABA ligi počele licitacije o pojačanjima na Malom Kalemegdanu - Plavšić već kaparisan, Zvezda ima još mnogo želja.

Uprava Crvene zvezde ambiciozno je pred početak sezone najavila napad na završni turnir Evrolige. Iako taj cilj nije ispunjen, takmičarska godina već sada može da se smatra uspešnom. Crveno-beli su, uprkos brojim problemima, došli do trofeja u Kupu Radivoja Koraća, osvojena je i ABA liga, a budući da su "metlom" očistili Partizan u finalu regionalnog takmičenja, izabranici Janisa Sferopulosa imaju ulogu favorita i u Košarkaškoj ligi Srbije. 

Dobre partije protiv večitog rivala obezbedile su Sferopulosu poverenje uprave i za narednu sezonu. Budući da će grčki stručnjak ovog leta sklapati ekupu jasno je da će abicije biti više, a već nekoliko imena dovedeno je u vezu sa Crvenom zvezdom. 

Prvi čovek crveno-belih - Nebojša Čović, govorio je o planu da Zvezda u budućnosti gradi igru oko domaćih igrača, a da dodatni kvalitet daju stranci. Da će biti tako potvrđuje činjenica da je velikan sa Malog Kalemegdana već dogovorio dolazak centra - Uroša Plavšića, a iz Mege bi u istom smeru mogao da krene i supertalentovani Nikola Đurišić. 

Novopečeni reprezentativac Srbije iza sebe ima sjajnu sezonu u ABA ligi, ali će o njegovoj budućnosti više biti poznato nakon NBA drafta. Đurišić je nedavno bio u Americi gde je ostavio dobar utisak i šuška se da bi mogao da bude biran već u prvoj rundi. Čak ni to ne bi garantovalo mladom šuteru mesto u NBA ligi te se Zvezda nada da bi on na kraju ipak mogao da završi na Malom Kalemegdanu. 

Foto: abaliga.com

 

Dolaskom Plavšića i potencijalnim angažovanjem Đurišića, Crvena zvezda bi u svoj roster dovela dva talentovana i perspektivna igrača za narednih nekoliko godina. Centar Mege rođen je 1998. godine, dok je Đurišić još mlađi - 2004. Iako se radi o igračima sa "kratkim" biografijama, igrama u dresu Mege zaslužili su poverenje crveno-belih. 

Ipak, tu ne bi bio kraj Zvezdinim pojačanjima kada govorimo o domaćim igračima. Već neko vreme se šuška da bi po treći put u karijeri crveno-beli dres mogao da obuče Nikola Kalinić. Bivši srpski reprezentativac jedan je od miljenika "delija", u prethodna dva mandata ostavio je sjajan utisak, a njegova budućnost u Barseloni je nakon eliminacije iz Evrolige pod znakom pitanja. 

Kalinić bi u svlačionicu doneo neophodno iskustvo, ali i ekstra kvalitet na pozicijama tri i četiri gde je Zvezda ove sezone imala dosta problema. 

Foto: Starsportphoto©

 

Ipak, Kalinić po svemu sudeći neće biti jedini povratak na Mali Kalemegdan pošto se sve glasnije priča o Zvezdinom interesovanju za Luku Vildozu. Argentinac je nakon dobrih godinu dana u crveno-belom uspeo da izbori jak ugovor u Panatinaikosu, ali mu saradnja sa Ertinom Atamanom nikako nije prijala. Organizator igre nije u planovima turskog stručnjaka i njegov odlazak iz Atine je, praktično, gotova stvar. 

U prvom mandatu u Zvezdi Vildoza je ostavio sjajan utisak i, nema sumnje, da postoji obostrano interesovanje za novu saradnju. Kada na to dodamo i jednu manje sportsku, ali bitnu činjenicu da je Argentinac u vezi sa srpskom odbojkašicom Milicom Tasić, nema dileme da bi povratak u Beograd bio dobar potez za iskusnog plejmejkera. 

Ali... Ni Vildoza ne bi trebao da bude jedini povratnik. Crvena zvezda je početkom godine pokušala da pronađe rešenje na poziciji beka dolaskom Džavontea Smarta, ali Amerikanac nije ubedio upravu i navijače da je pravi izbor. Jasno je da će naredne sezone ulogu šutera morati da dobije neko sa većim kvalitetom, a odluka je pala na - Džordana Lojda! 

Foto: Starsportphoto

 

Amerikanac je crveno-beli dres nosio samo godinu dana, ali je za to vreme postao jedan od miljenika navijača. Raskošan napadački potencijal bio je zlata vredan Zvezdi u borbi za titulu pomenute sezone, a nakon samo 12 meseci Lojd je podigao sidro i otišao put Monaka. Ugovor sa Kneževima ističe na kraju sezone te je povratak u Beograd realna opcija. 

Navodno, pregovori uveliko traju i sve su prilike da će Lojd uskoro biti predstavljen kao novo pojačanje Crvene zvezde. 

Kada na sve to dodamo postojeće igrače na Malom Kalemegdanu, ali i interesovanje za centra Hasijela Rivera - jasno je da Zvezda ima jasan plan da naredne sezone spoji mladost i iskustvo, a sve "začini" i sa malo romantike sa povratnicima u vidu miljenika navijača. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20