• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

22.05.2024

20:50

Veljko Birmančević golom u 91. minutu doneo Sparti duplu krunu! (VIDEO)

EPAIMAGES/Reuters

Fudbal

Veljko Birmančević golom u 91. minutu doneo Sparti duplu krunu! (VIDEO)

Podeli vest

Srpski fudbaler Veljko Birmančević (26) doneo je večeras Sparti iz Praga trofej Kupa Češke, pošto je bio strelac odlučujućeg gola za svoj tim u pobedi nad Viktorijom Plzenj 2:1 (0:0) u finalu pomenutog takmičenja!

Momak koji je dobio poziv na širi spisak Dragana Stojkovića Piksija za Evropsko prvenstvo igra u životnoj formi i ove sezone ima neverovatne brojke - na 46 utakmica dao je čak 21 gol i zabeležio je 12 asistencija!

Foto: profimedia

Veljko Birmančević

 

Bio je to neverovatan meč u Plzenju! Sparta je došla u vođstvo u 79. minutu, nakon što je Sampson Dvau dao autogol, a nekoliko minuta kasnije Tomas Čori je izjednačio rezultat. Činilo se da će meč otići u produžetke, ali onda je Birmančević potvrdio zašto je jedan od najboljih fudbalera Sparte! Momak rodom iz Šapca u prvom minutu nadoknade pogodio je za trijumf tima iz Praga i tako poznatom klubu nakon titule šampiona, doneo je i nacionalni Kup!

 

Momak koji je ponikao u Partizanu nije skrivao da se nadao pozivu Dragana Stojkovića Piksija. Nedavno, kada je izostavljen sa spiska, iskreno je govorio o svojoj situaciji.

Svi momci koji nastupaju u inostranstvu, pogotovo oni koji igraju na višem evropskom nivou, u najboljih desetak do 15 liga i u njihovim najboljim klubovima, očekuju poziv selektora. Očekivao sam ga i ja, ali nisam se previše nadao - govorio je Birmančević.

Ostaje da se vidi da li će ove brojke biti dovoljne da Veljko bude deo ekipe na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Sudeći po formi, ne bi trebalo da bude drugačije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kraj u Dablinu: Atalanta demolirala Leverkuzen na krilima Lukmana i osvojila Ligu Evrope! (FOTO/VIDEO)
Fudbal

Kraj u Dablinu: Atalanta demolirala Leverkuzen na krilima Lukmana i osvojila Ligu Evrope! (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Atalante su novi osvajači Lige Evrope! Italijanska ekipa večeras je u Dablinu deklasirala do večeras neporaženi Bajer iz Leverkuzena sa 3:0 (2:0) i osvojila prvi evropski trofej u klupskoj istoriji! Sva tri gola postigao je Ademola Lukman, koji je pogađao u 12, 26. i 76. minutu. Nigerijac je postao prvi fudbaler koji je postigao het trik u finalu Lige Evrope!

22.05.2024

19:59

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50