• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

27.05.2024

19:51

Zvezda pregazila FMP za novo finale! Crveno-beli idu po treći trofej u sezoni

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda pregazila FMP za novo finale! Crveno-beli idu po treći trofej u sezoni

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale košarkaške Superlige Srbije, pošto su večeras u polufinalu ubedljivo savladali FMP iz Železnika sa 98:75 (24:13, 26:17, 22:28, 26:17).

Crveno-beli su tako sa maksimalnih 2-0 u seriji prošli u finale u kojem će imati priliku da odbrane trofej osvojen prošle sezone. Ujedno, ekipa sa Malog Kalemegdana imaće šansu da sezonu završi sa osvojenom tripletom, jer je prethodno već uzela ABA ligu i Kup Radivoja Koraća.

Rival u meč za titulu biće bolji iz drugog polufinala u kom se sastaju Mega i Partizan, a trenutno crno-beli vode u seriji sa 1-0. 

Zvezdu su do trijumfa predvodili Nemanja Nedović sa 17 poena, Jago dos Santos je ubacio 16, dok je Luka Mitrović stao na 15. U timu iz Železnika fantastičnu partiju pružio je Jovan Novak sa 26 poena, a pored njega dvocifren je još bio samo Ognjen Kuzmić sa 15. 

Foto: Starsportphoto

 

Izabranici Janisa Sferopulosa nijednog trenutka nisu dovodili u pitanje pobedu, dominirali su praktično od prvog do poslednjeg minuta. Meč u Železniku bio je poput šuterskog treninga za goste, koji su od starta stavili do znanja "panterima" da su došli da završe seriju u dva meča. 

Istina, Zvezda se u uvodnim minutima mučila sa realizacijom poena, ali kada je Jago dos Santos pogodio dve trojke značilo je da šampion Srbije "upalio" motore. I tako je i bilo, uhvatili su crveno-beli ritam i počeli da plešu po terenu, dominirao je omaleni Brazilac, a pridružili su mu se Mitrović, Teodosić i Davidovac, pa je prva četvrtina rešena sa dvocifrenom prednošću - 24:13. 

Foto: Starsportphoto

 

Počela je druga četvrtina trojkaškim obračunom. Pogodio je prvo za domaćine Jovan Novak i tako ulio bar malu nadu domaćim navijačima za nastavak, ali je na drugoj strani odgovorio na isti način Gedraitis. Mučili su se "panteri" u napadu, nisu imali smislena rešenja, a na to se nadovezala katastrofalna odbrana, koju je Nemanja Nedović znao da kazni i za nešto više od minut pogodi tri otvorene trojke za ogromnih 22 razlike (38:16). 

Već tada je bilo je jasno da će ova utakmica biti poput igre mačke i miša. Nastavila je Zvezda da lako pronalazi pukotine u odbrani domaćina i održava visoku prednost, pa je na odmor otišla sa 50:30. 

Foto: Starsportphoto

 

Crveno-beli su drugo poluvreme počeli kako su otvorili prvo, sa pet vezanih poena Jaga za maksimalnih 24 razlike. Na drugoj strani, jedino su Novak i Rebec uspevali da odgovore poenterski i ne dozvole gostima da steknu još veću prednost. Očekivano, usledio je opuštanje Zvezde, što je rival iskoristio i prišao na minus 14.

Usledio je Nedovićev rafal i dve vezane trojke za povratak na plus 20. Ipak, stigao je odgovor i sa druge strane, prvo je Rebec pogodio dalekometarski hitac sa skoro desetak metara, a onda se poenterski priključio i Kuzmić, pa je FMP dobio treću deonicu i pred poslednjih deset minuta prišao na 14 razlike - 72:58. 

Zahuhtali "panteri" na početku poslednjeg perioda prišli su na minus 11, što je bio alarm za crveno-bele. Uozbiljili su se Sferopulosevi puleni, i serijom poena Jaga, Tea i Mitrovića brzo su vratili prednost na preko 20 poena i ugasili svaku moguću nadu FMP da mogu do iznenađenja. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija