• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

17.06.2024

19:15

Zvezda počela pripreme za novu sezonu! Borjana nema na prozivci

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda počela pripreme za novu sezonu! Borjana nema na prozivci

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde zvanično su počeli pripreme za novu sezonu u kojoj će pokušati da nastave dominaciju i odbrane duplu krunu.

Trener Vladan Milojević obavio je prozivku na "Marakani", a na spisku se našlo ukupno 38 igrača, pri čemu se njih 26 stavilo na raspolaganje, njih devet je opravdano odustno, dok su njih trojica povređena i oporavljaju se.

Zbog reprezentativnih obaveza na Evropskom prvenstvu prozivci nije bilo Uroša Spajića, Nemanje Stojića i Srđana Mijailovića, dok su Miloš Degenek, Adam Avdić i Vladimir Lučić povređeni. Ekipi će se naknadno priključiti Omri Glazer, Naser Điga, In Bom Hvang, Gelor Kanga, Kings Kangva i Šerif Ndijaje. 

Foto: Starsportphoto

 

Na prvom treningu tako su se pojavili: Miloš Gordić, Ivan Guteša, Vuk Draškić, Ognjen Mimović, Lazar Nikolić, Andrej Đurić, Veljko Milosavljević, Milan Rodić, Viktor Radojević, Dalsio Gomeš, Edmund Ado, Luka Ilić, Nikola Knežević, Vasilije Kostov, Mirko Ivanić, Jovan Šljivić, Andrija Maksimović, Aleksa Vasilić, Piter Olanjinka, Jegor Prucev, Uroš Kabić, Aleksandar Katai, Veljko Vukojević, Đorđe Ranković, Žan Filip Kraso i Uroš Sremčević.

Nova imena u odnosu na prolećni deo sezone su: Gordić, Đurić, Ado, Kangva, Prucev i Kabić koji su se vratili sa pozajmicama, kao i četiri igrača koji su priključeni prvom timu iz juniorskih selekcija. Reč je o Vukojeviću koji je omladinac, kao i o kadetima Vasiliću, Rankoviću i Kostovu. Tu su i nova pojačanja Gomeš i Ilić.  

Foto: Starsportphoto

 

Na spisku trenera Milojevića nije bilo golmana Milana Borjana, kojem pozajmica u Slovanu iz Bratislave ističe 30. juna, pa ostaje da se vidi kakva će biti budućnost iskusnog čuvara mreže, koji sa srpskim šampionom ima ugovor do leta 2026. godine.

- Koliko sam dobio informacije Borjan još ima ugovor sa Slovanom, do 30. juna, u razgovorima je sa klubom i videćemo šta će tu biti - rekao je Milojević medijima na okupljanju. 

Iskusni strateg se potom osvrnuo i na izazove koje crveno-bele očekuju u novoj sezoni.

- Sve što je bio do pre 20 dana otišlo je u arhivu, imamo naše ciljeve, nadanja, želje, nadam se da ćemo odraditi pripreme na najbolji mogući način i da prođemo bez povreda. Igrači koji imaju obaveze sa reprezentacijama, da budu zdravi i orni, kako bismo bili spremni da odgovorimo na prvu utakmicu u prvenstvu. Nisam se čuo sa srpskim reprezentativcima, oni treba da imaju koncentraciju, da budu spremni, pričali smo šta treba da rade pre nego što su otišli. Želim im sve najbolje i da doguraju što dalje - rekao je Milojević.

Foto: Starsportphoto

 

Dotakao se i trener crveno-belih prelaznog roka.

- Možemo da pričamo o igračima koji su došli, sve ostalo dok klub ne objavi... Naš sportski sektor dosta dobro radi, ne radi se samo o prelaznom roku koji zvanično i nije počeo. Videćemo. Sa Dalsiom sam razgovarao na brzinu, pomoći će nam svakako i karakterno, ljudski. Radi se o igraču koji je odrastao u Portugalu, prošao je školu Benfike, danas je jako teško dovesti dobrog igrača bez obeštećenja, mislim da će nam pomoći. A za ostale, da bih pričao o nekima koji se pominju, dok god ne bude zvanično i ne budemo dobili potvrdu da je igrač Crvene zvezde - jasan je strateg aktuelnog šampiona.

Foto: Starsportphoto

 

Milojević je istakao da njegovoj ekipi treba pravo osveženje u svim redovima.

- U svim linijama nam trema treba sveža krv. Znate kako Zvezda funkcioniše i od kojih sredstava, na moju žalost i na žalost svih nas, vi svaki prelazni rok morate da formirate novu ekipu. Svaki put na tržištu su interesantni naši najbolji najbolji igrači. Najviše bih voleo da ja mogu da biram koji mogu da budu prodati, ali sa druge strane, za koga imate ponudu, klub mora da živi. Za sada dosta dobro funkcionišemo. Svaki dobar igrač je dobrodoošao u svim linijama treba imati svežu krv. Ne samo dovođenjem igrača, već i našim mladim igračima iz akademije, uvek je to potrebno - istakao je Milojević.

Zvezda će letnje pripreme odraditi iz dva dela, a prva destinacija je Zlatibor na kom će trenirati od 19. do 29. juna. Tamo će odigrati jednu utakmicu, a rival će biti Mladost iz Lučana - 28. juna. Crveno-beli će, potom od 2. do 13. jula boraviti Sankt Peterburg, gde će odigrati tri kontrolne utakmice, a protnivici će biti naknadno saopšteni. Zvezda odbranu titule u Superligi počinje 20. jula, kada će na "Marakani" dočekati debitanta u ligi Jedinstvo iz Uba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17