• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2024

14:04

Zvezda će nastaviti da pobeđuje! Terzić: Rušimo sopstvene rekorde

SD Crvena zvezda

Crvena zvezda

Zvezda će nastaviti da pobeđuje! Terzić: Rušimo sopstvene rekorde

Podeli vest

Danas je u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" održana redovna sedma sednica Skupštine FK Crvena zvezda, a tim povodom je govorio generalni direktor Zvezdan Terzić.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je istakao da su u klubu uvek svesni velikih očekivanja i da skladno s  tim mora da se napravi korak više.

- Svesni smo velikih očekivanja zvezdaške javnosti i toga da minuli rad u Crvenoj zvezdi - ne postoji. Uostalom, sami smo podigli tu lestvicu očekivanja i navikli crveno-belu armiju na pobede, titule i svakodnevne uspehe. U skladu s tim, želimo da napravimo korak više i da svaka sledeća sezona bude bolja od prethodne. Ne postoji odmor kada se pravi moćna Crvena zvezda. I u ovoj godini smo osvojili duplu krunu i pokazali apsolutnu dominaciju u srpskom fudbalu. Već smo obezbedili grupnu fazu Lige Evrope, a krajem avgusta nas očekuje plej of za Ligu šampiona. Uradićemo sve što je potrebno da u ovu sezonu uđemo još bolji i organizovaniji, te da ponovimo i nadmašimo rezultate iz prethodne sezone - rekao je on.

Zatim se osvrnuo na prethodnih deset godina kluba u kojima su osvojili čak osam šampionskih titula.

- Kada pogledamo prethodnih 10 godina, moramo da budemo izuzetno zadovoljni rezultatima koje smo postigli. Osvojili smo osam šampionskih titula, od čega sedam u nizu. Na sve to, uspeli smo da osvojimo i četiri duple krune za redom. O tome koliko smo uspešni, govori činjenica da rušimo sopstvene rekorde, što je odlika istinskih šampiona - dodao je generalni direktor Crvene zvezde.

Foto: Starsportphoto

 

 

Terzić je dodao da je jako bitno učestvovanje u evropskim takmičenjima što dokazuje napredak na UEFA ranking listi.

- Postali smo redovni učesnici u kontinentalnim takmičenjima, imamo ukupno osam grupnih faza UEFA takmičenja - 3 Lige šampiona, 4 Lige Evrope. Krajem avgusta ćemo saznati da li će to biti četvrta Liga šampiona ili peta Liga Evrope. Kada smo u junu 2014. godine krenuli na ovaj put, Crvena zvezda je na UEFA ranking listi bila 205. klub u Evropi. Danas sa ponosom možemo reći da smo konstantno među 40 najboljih klubova Evrope. Sada, u junu 2024. godine, Crvena zvezda je apsolutno dominantna kada je reč o Srbiji, dok smo u Evropi veoma konkurentni sa osmogodišnjim kontinuitetom - kaže on.

Po njemu, ciljevi su jasni, pored domaćih trofeja, klub će pokušati da napravi što bolje rezultate u evropskim takmičenjima.

- Želimo da u narednih pet godina osvojimo pet novih šampionskih titula i prišijemo četvrtu zvezdicu na grb našeg kluba čime može da se pohvali mali broj klubova u Evropi. Kada je reč o Evropi, želimo grupne faze Lige šampiona ili Lige Evrope svake godine, jer samo učešće u UEFA takmicenju nam donosi velike prihode neophodne da Crvena zvezda raste kao klub. Govoreći o finansijama za prethodnu 2023. godinu, mogu da kažem da smo završili u plusu, sa ukupnim prihodom od 68 miliona evra. U ovoj tekućoj 2024. godini smo za prvih šest meseci ostvarili prihod od 55 miliona evra i time već ispunili finansijski plan za celu godinu - istakao je Terzić.

Zvezdan Terzić je takođe istakao da je najbitnije da je Zvezda postala finansijski samoodrživ klub.

- Imali smo 373 miliona evra prihoda. Od toga 308 miliona evra su prihodi iz inostranstva, što čini 83 posto od naseg ukupnog prihoda. Imali smo za ovih deset godina, 25 miliona evra prihoda od javnog sektora, a za isti period smo imali 42 miliona evra plaćenog poreza u budžet Republike Srbije. Prosečan prihod za period od 10 godina iznosi oko 40 miliona evra godišnje. Stvorili smo od Crvene zvezde finansijski samoodrživ sistem. U potpunosti je rešen nasleđen dug prema svim finansijskim institucijama. Crvena zvezda je 2014. godine imala 64 miliona evra dug i 8 miliona evra godišnji prihod. To znači da je klub tada imao dug u visini od 8 svojih godišnjih prihoda. Danas je ukupan dug kluba drastično manji od 1 godišnjeg prihoda. Finansijski pokazatelji bi danas bili i bolji da nismo pretrpeli finansijski minus u rasponu od 25 do 30 miliona evra zbog epidemije korona virusa. Pandemija korona virusa nam je odnela dvogodišnji planirani prihod od ulaznica i transfera, a onemogućena nam je i revanš utakmica za Ligu šampiona posle remija na Kipru sa Omonijom - rekao je on.

Foto: Starsportphoto

 

 

Napomenuo je da situacija nije bila dobra pre desest godina, da Zvezda bila u jako lošem stanju.

- Krenuli smo 2014. godine od kluba koji je bio u ambisu stečaja, blokada, izgubljene UEFA licence, sa preko 100 tužbi i još mnogo drugih u tom trenutku nerešivih problema. Možda i najveći problem Crvene zvezde u tom trenutku je bio što nije imala tim, vecina igrača je tada zbog ogromnih dugovanja napustilo klub - naglasio je generalni drektor crveno-belih.

Pričao je i o omladnskojh školi i prihodima koje klub ostvario zahvaljujući njoj.

- Kada je reč o Omladinskoj školi, urađene su velike stvari u prethodnoj deceniji. Ostvareno je 60 miliona evra prihoda od prodaje igrača iz Omladinske škole, uz ulaganje od 30 miliona evra. Broj reprezentativaca koje imamo u mlađim selekcijama jasno pokazujemo koliko dominiramo. Kompletno smo obnovili infrastrukturu za Omladinsku školu. Oformili smo B tim i elitnu grupu gde nasih dvadesetak najtalentovanijih dečaka treniraju i žive pod posebnim tretmanom - rekao je on.

Na kraju se zahvalio svim sardnicima na podršci koja traje deceniju.

- Hoću svima vama da se zahvalim na uspešnoj saradnji i iskrenoj podršci tokom ovih 10 godina uz čvrsto obećanje da će Crvena zvezda nastaviti da pobeđuje, osvaja titule i generalno raste kao klub - zaključio je Zvezdan Terzić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom unaprediće investicionu saradnju
Politika

Momirović: Sporazum o slobodnoj trgovini sa Kinom unaprediće investicionu saradnju

Sporazum o slobodnoj trgovini između NR Kine i Srbije, koji je danas stupio na snagu, predstavlja veliki korak za budućnost srpske ekonomije jer ćemo povlašćenim pristupom proizvodima srpskog porekla značajno unaprediti izvozne mogućnosti i konkurentnost kompanija iz Srbije, što će doprineti proširenju investicionih i proizvodnih kapaciteta u našoj zemlji, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović tokom predstavljanja Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i NR Kine u Novom Sadu.

01.07.2024

14:29

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija