• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. J.

20.07.2024

15:29

Zvezda gazi od početka! Crveno-beli bez poraza na premijeri u poslednjih 10 godina

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda gazi od početka! Crveno-beli bez poraza na premijeri u poslednjih 10 godina

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Jedinstvo iz Uba u prvom kolu Superlige Srbije večeras od 20 časova na stadionu "Rajko Mitić", a sudeći po novijoj istoriji navijači ne bi trebalo da strepe u duelu protiv novog člana elite.

Naime, crveno-beli u poslednjih deset godina na premijeri imaju gotovo savršen bilans i broje osam pobeda uz samo dva nerešena ishoda. Ostali su uskraćeni za sva tri boda na startu sezone 2021/22. kada je Vojvodina odolela aktuelnom prvaku i za Novi Sad otišla bez primljenog pogotka (0:0). Pet godina ranije je Napredak iz Kruševca napravio veliko iznenađenje na "Marakani", te je golovima upravo budućih fudbalera Crvene zvezde, Marka Gobeljića i Alekse Vukanovića, ostao neporažen i osvojio bod na premijeri (2:2).


Najčešća mušterija kluba sa Marakane je bio Radnički iz Niša koji je bio Zvezdin rival u tri navrata u poslednjih deset godina, a srpski šampion je trijumfovao u svim duelima uz gol razliku 9:0. Zanimljivo, u navedenom vremenskom periodu su crveno-beli samo jednom gostovali i zabeležili ubedljiv trijumf protiv OFK Beograda (6:2), koji je upravo u sezoni 2015/16. ispao iz elitnog društva. Na stadionu "Obilića" je tim sa Karaburme vodio na poluvremenu rezultatom 2:0, međutim Zvezda je konsolidovao redove, napravila čudesan preokret i na kraju slavila sa četiri gola razlike. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Prethodne sezone je Crvena zvezda "petardom" otvorila sezonu protiv Vojvodine, a strelci za tim koje je sa klupe predvodio Barak Bahar su bili Žan Filip Kraso dva puta, Vladimir Lučić i Osman Bukari po jednom, dok jedan od golova išao na dušu gostujućeg fudbalera Radomira Milosavljevića.

 

ZVEZDA NA STARTU SEZONE


2023/24. Crvena zvezda - Vojvodina 5:0

2022/23. Crvena zvezda - Radnički Niš 4:0

2021/22. Crvena zvezda - Vojvodina 0:0

2020/21. Crvena zvezda - Novi Pazar 3:0

2019/20. Crvena zvezda - Javor 2:0

2018/19. Crvena zvezda - Dinamo Vranje 3:0

2017/18. Crvena zvezda - Radnički Niš 3:0

2016/17. Crvena zvezda - Napredak 2:2

2015/16. OFK Beograd - Crvena zvezda 2:6

2014/15. Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Uz vatromet, trubače i Lexington bend otvoren 4. Paradajz fest u Lebanu (FOTO)
Politika

Uz vatromet, trubače i Lexington bend otvoren 4. Paradajz fest u Lebanu (FOTO)

Pod pokroviteljstvom i u organizaciji opštine Lebane otvoren je četvrti po redu jedinstveni festival izložbeno prodajnog karaktera, Paradajz fest na kome svi izloženi proizvodi mogu da se degustiraju i kupe i to na više od 40 štandova izlagača poljoprivrednih proizvoda, za koje se ove godine tražilo mesto više jer je zainteresovanost izlagača ove godine bila izuzetno velika.

20.07.2024

16:00

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija