• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

11.08.2024

14:46

Niko nikada kao Brazilac! Duarteov "leteći start"

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Niko nikada kao Brazilac! Duarteov "leteći start"

Podeli vest

Niko nikada kao Duarte! Fudbaler Crvene zvezde Bruno Duarte (28) dao je po gol u svakom od prva četiri kola Superlige Srbije.

On je jedini igrač crveno-belih u istoriji Superlige, odnosno od obnavljanja samostalnosti Srbije 2006. godine, kojem je to pošlo za rukom. 

Trener Zvezde Vladan Milojević, koji inače nije ljubitelj izdvajanja pojedinaca, pohvalio je Duartea za dosadašnji učinak. 
- Drago mi je zbog serije u kojoj je u Duarte, on je odličan igrač i nadam se da će tako nastaviti. Drago mi je i zbog debitantskih golova Seola i Pume. Dobri su igrači, ali smo dobili još jednog, a to je Olanjinka. Videli ste kako je kvalitetom okrenuo igru u našu korist. Mnogo nam je značio prošle godine. Novi igrači se i dalje privikavaju na "Marakanu" i na prvenstvo, ali moram da ih pohvalim da fantastično treniraju - poručio je Milojević. 

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Duarte je debitovao protiv Jedinstva z Uba, kada je ušao u igru u 68. minutu pri rezultatu 3:0 za crveno-bele. Pri prvom kontaktu sa loptom dao je gol. Zatim je u sledećem kolu protiv Mladosti iz Lučana, takođe na "Marakani", ušao u 46. minutu, kada su Lučanci vodili 2:0. Pogodio je u 85. minutu za 2:1, a zatim asistirao Šerifu u nadoknadi vremena za izjednačenje. Prvo gostovanje Zvezde bilo je Tekstilcu u 3. kolu. Brazilac je ušao u igru u 54. minutu pri vođstvu gostiju 1:0 i dao je je gol za 4:0. Poslednji meč odigran je u subotu na "Marakani" protiv Novog Pazara i Zvezda je pobedila 4:1. Brazilac je prvi put bio starter, a pogodio je u 60. minutu za vođstvo 2:1.

Foto: FK Crvena zvezda

 

 

Bilo je i pre Brazilca igrača koji su imali solidan start, davali su po četiri ili pet golova u samo nekoliko utakmica, ali niko do njih nije uspeo da na svakom meču u prva četiri kola prventsva upiše barem po jedan pogodak. Prošle godine je Žan Filip Kraso imao dobar start i na tri meča dao je pet golova, ali je onda pravio pauzu. Slično je uradio i Aleksandar Pešić u sezoni 2017/18, zatim Ugo Vijeira u sezoni 2016/17. Ipak, niko nije bio konstantan kao Duarte i po tome je najbolji. 

Brazilac je na terenu ukupno proveo 193 minuta, što znači da je prosečno davao gol na svakih 48,5 minuta. Uz to, imao je i dve asistencije. Dolazeći u Beograd, nagovestio je da mu upravo ovakav stil igre prija.
- Znam da Zvezda gaji napadački i agresivan stil igre i to je ono što mi prija. Što pre želim u to da se uklopim - rekao je tada Duarte i ispunio obećanje. 

 

BRUNO DUARTE
Utakmica: 4
Golova: 4
Asistencija: 2
Minuta na terenu: 193


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Na današnji dan: Zvezda "razbila" PSV na čuvenoj "Marakani"!
Fudbal

Na današnji dan: Zvezda "razbila" PSV na čuvenoj "Marakani"!

Na današnji dan, 11. avgusta 2004. godine, fudbaleri Crvene zvezde su na "Marakani" savladali ekipu PSV-a rezultatom 3:2, u prvom meču kvalifikacija za Ligu šampiona. Strelci za crveno-bele bili su Milan Dudić u 29, Boško Janković u 39, i Marko Pantelić u 59. minutu, dok su golove za goste upisali Park Đi Sung u 8. i Jon de Jong u 65. minutu.

11.08.2024

06:40

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Kina dala zeleno svetlo! Osveta može da počne!
Planeta

Kina dala zeleno svetlo! Osveta može da počne!

Kina podržava Iran u odbrani svog suvereniteta, bezbednosti i nacionalnog dostojanstva, rekao je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji u telefonskom razgovoru sa vršiocem dužnosti iranskog ministra inostranih poslova Alijem Bagerijem.

11.08.2024

17:13

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23