• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

18.08.2024

15:00

Zvezdo, pazi se ove dvojice! Bivši igrač crveno-belih i Bodea za Informer otkriva ko ima veće šanse za Lš (FOTO)

Privatna arhiva/Milan Jevtović

Crvena zvezda

Zvezdo, pazi se ove dvojice! Bivši igrač crveno-belih i Bodea za Informer otkriva ko ima veće šanse za Lš (FOTO)

Podeli vest

Crvena zvezda je favorit i kvalitetniji tim u odnosu na Bode Glimt, mada su Norvežani vrlo opasni. Nikako ih ne bi trebalo potceniti i unapred otpisati, poručuje za Informer Milan Jevtović (31), momak koji je u prošlosti nastupao za oba pomenuta kluba! Šampion Srbije prekosutra (21.00, RTS, Arena premijum) gostuje norveškom prvaku u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu šampiona, a prema rečima sadašnjeg fudbalera mostarskog Veleža, crveno-beli će pred sobom imati jakog, ali ne i nepobedivog rivala.

Jevtović je bio član Zvezde u dva uspešna pohoda na grupnu fazu Lige šampiona, i 2018. i 2019. godine. Prethodno je tokom 2016. godine nastupao za Bode Glimt na pozajmici iz austrijskog LASK-a i vrlo dobro je upućen u snagu i moć kluba koji je u poslednjih nekoliko godina dominira norveškim fudbalom.

Ekipa Vladana Milojevića, barem po proceni kladionica, nije favorit u predstojećem okršaju, ali prema Jevtovićevim rečima, crveno-beli su kvalitetniji tim i očekuje da prođu u grupnu fazu Lige šampiona.

- Iskren da budem, drago mi je što se sastaju moji bivši klubovi, Zvezda i Bode. Naravno, navijam i volim Zvezdu od rođenja, i ovo što ću reći nije navijački. Mislim da je Zvezda favorit, kvalitetniji tim i da će proći u Ligu šampiona - poručuje Jevtović na početku razgovora za Informer.

Ipak, Bode Glimt nije ekipa za potcenjivanje, što govore i neki rezultati iz bliske prošlosti. Pre nekoliko godina razbili su Romu sa 6:1 u Ligi konferencija, a dvojicu igrača Milan naročito izdvaja kao pretnje.

- Bode je zaista dobar tim. Njihov uspon krenuo je dolaskom trenera Kjetila Knutsena na klupu. On im je ključ uspeha. Primenio je sistem da dovode mlade igrače i od Bodea je napravio klub velikog renomea. Mnogo je tu milionskih prodaja, preko 100 miliona evra su zaradili otkako je on (Knutsen, prim.aut.) u klubu. Srce tima je Patrik Berg, zadnji vezni i kapiten. Ume da iznenadi golmana šutevima iz daljine. Osim njega, tu je i Jens Peter Hauge, levo krilo. Ipak, njihova najveća snaga je tim, mada su ova dvojica pojedinci koji se izdvajaju - ocenjuje Jevtović.

Foto: Privatna arhiva/Milan Jevtović

Milan Jevtović u dresu Bodea

 

Nekadašnji ofanzivac Zvezde naglašava i da to što Bode igra na veštačkoj travi, za razliku od većina mečeva crveno-belih, ne mora ništa da znači.

- Nije veštak prednost Bodea, ali to što su na 100 odsto fizičke pripreme može da bude jedan od aduta. Odradili su veći deo sezone, prvi su na tabeli i u takmičarskom su ritmu. Zvezdu, naravno, pratim i vidljivo je da igra sve bolje i bolje kako vreme odmiče. Još nije na maksimumu, ali nadam se da su to sačuvali za dvomeč sa Bodeom - dodaje Milan.

Sa druge strane, sagovornik Informera kao prednost crveno-belih izdvaja trenera Vladana Milojevića. Pedantni stručnjak uveo je ekipu u Ligu šampiona i 2018. i 2019. godine preko Salcburga, odnosno Jang bojsa.

- Vladan je Zvezdi doneo mnogo uspeha. Od njega je krenuo uspon, i sada je tu. Verujem da će biti jedan od glavnih aduta. Siguran sam da je već sada detaljno izanalizirao i skautirao rivala. Pa sećate se kako je svojevremeno analizirao jedan Liverpul. Zvezda generalno ima mnogo novih igrača, verujem da će se sve to brzo uklopiti i da će crveno-beli opet u Ligu šampiona - dodaje Jevtović.

Foto: Starsportphoto

Milan Jevtović (levo) sa Aleksom Vukanovićem posle plasmana u Ligu šampiona 2019. godine

 

Mnogo se priča i o novom pojačanju Bodea, ofanzivcu Filipu Sinkernagelu, koji je došao neposredno pred meč sa Zvezdom. Reč je o momku koji je svojevremeno bio na meti crveno-belih. Jevtović ističe da je on zaista dobar igrač, ali da je, uprkos njegovom dolasku, Zvezda i dalje kvalitetniji tim.

- Znam o kome se radi i otkriću vam nešto. Zoran Popović, koji je takođe igrao za Bode, pomagao je Zvezdi da ga dovede. Radi se o zaista dobrom igraču, sigurno će biti od koristi Bodeu. Međutim, i sa njim u timu, Zvezda je kvalitetnija - zaključuje Milan Jevtović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!
Live TV

Da li je Srbija bezbedna od terorista? Vehabija Ramović imao umešane prste u napad ispred Ambasade Izrela!

Sinoć je u Srbiji ubijen vehabija Senad Ramović u sukobu sa specijalnim pripadnicima MUP-a. Ministar Ivica Dačić rekao je da je policija tragala za njim još od napada ispred Izraelske ambasade. Navodno je Ramović pomagao Žujoviću i bio mu na neki način mentor. Od tada policija traga za Ramovićem. Ponovo se priča vraća na temu terorirzma i koliko je Srbija ugrožena. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu strategiju i Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija".

18.08.2024

16:25

Hronika

ESKALIRA NA MREŽAMA! Podeljene reakcije u Novom Pazaru: Jedni veličaju vehabiju i teroristu, drugi tvrde da je bio manipulator!
Hronika

ESKALIRA NA MREŽAMA! Podeljene reakcije u Novom Pazaru: Jedni veličaju vehabiju i teroristu, drugi tvrde da je bio manipulator!

U akciji srpskih snaga bezbednosti u naselju Hotkovo kod Novog Pazara likvidiran vehabija Senad Ramović Becan. Prilikom hapšenja odbio je da se preda i zapucao, zbog čega su snage bezbednosti morale da ga likvidiraju. Novopazarci različito reaguuju na ovo ubistvo, jedni veličaju Ramovića dok drugi tvrde da je bio manilupator i bruka za Islam.

18.08.2024

13:46

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija