• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.J.

21.08.2024

14:55

Ulog nikada nije bio veći! Zvezda ne igra samo za Ligu šampiona i 30 miliona evra, već i za narednu sezonu! (FOTO)

FK Crvena zvezda

Crvena zvezda

Ulog nikada nije bio veći! Zvezda ne igra samo za Ligu šampiona i 30 miliona evra, već i za narednu sezonu! (FOTO)

Podeli vest

Crvena zvezda je na korak od ostvarenja sna, ali i dalje postoji dug put do cilja, pogotovo nakon što je u prvom susretu protiv Bode Glimta poražena rezultatom 2:1.

Duel protiv norveškog predstavnika nije samo borba za plasman u elitnu Ligu šampiona i vrtoglavih 30 miliona evra, već i ključ za miran san naredne sezone. Kako?

Borba se vodi na dva fronta - za ovaj i sledeći evropski san! Crvena zvezda ne igra samo za trenutni uspeh već i za što veći evropski koeficijent, koji bi naredne sezone mogao da im obezbedi direktan plasman u Ligu šampiona.

UEFA je promenila pravila igre - više nije važan samo nacionalni koeficijent, već individualni klupski. Zvezda trenutno drži impresivnih 44.000 bodova i nalazi se na sedmom mestu liste koju je objavio “Football Meets Data”. Ispred njih su klubovi poput Rendžersa, Dinamo Zagreba, Šahtjora i RB Salcburga, ali šampion Srbije nije bez šanse.

 

 

Zvezda ne sme da propusti priliku. Tim Vladana Milojevića mora da pruži maksimum i obezbedi prolaz u Ligu šampiona, jer bi to donelo ne samo dodatne poene, već i značajno unapredilo šanse za direktan plasman naredne sezone.

A to znači - još jednom 30 miliona evra na kontu kluba, što bi obradovalo sve navijače i donelo stabilnost na Marakanu.

Međutim, situacija nije nimalo jednostavna. Glazgov Rendžers deluje nedostižno, ali ukoliko ne osvoje titulu u Škotskoj, ispadaju iz ove trke. Hrvati već slave jer je Dinamo, posle pobede u prvom meču plej-ofa protiv Karabaga, na korak od obezbeđivanja novih poena i sigurnog plasmana u Ligu šampiona. Sa druge strane, Šahtjor je već osigurao svoje mesto u eliti.

Foto: EPA Images

FK Crvena zvezda - Bode Glimt

Za Crvenu zvezdu, ovo je više od samo jedne utakmice. To je borba za prestiž, za titulu, i za budućnost. Jer, kada se piše istorija, mali detalji prave veliku razliku.

Hoće li se Zvezda izboriti za svoje mesto pod evropskim suncem? Sve oči su uprte u ekipu sa Marakane, jer ulog nikada nije bio veći!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!
Crvena zvezda

Terzić zagrmeo! Očekivao sam bolju Zvezdu!

Očekivao sam bolju igru Crvene zvezde, a sve priče o teškom gostovanju u Bodeu su se ispostavile kao tačne, poručio je Zvezdan Terzić, generalni direktor crveno-belih nakon što je Bode Glimt savladao izabranike Vladana Milojevića.

21.08.2024

11:18

sledeća vest

Vesti

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje
Društvo

Mama nisi sama - 720.000 dinara za samohrane roditelje

Fondacija Humana srca je početkom juna pokrenula konkurs „Mama nisi sama“, namenjen svim samohranim roditeljima. Pravo na učešće su imali svi samohrani roditelji, koji su se prijavljivali popunjavanjem obrasca, kao i prilaganjem relevantne dokumentacije i dokaza o statusu samostalnog vršenja roditeljskog, odnosno starateljskog prava.

21.08.2024

15:28

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija