• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.08.2024

18:23

Ko da zaboravi ovu magičnu noć? Zvezdo, neka se ponovi Krasnodar

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Ko da zaboravi ovu magičnu noć? Zvezdo, neka se ponovi Krasnodar

Podeli vest

Ko da zaboravi tu magičnu noć, pobedu Crvene zvezde nad Krasnodarom i plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Zvezda je na čelu sa Vladanom Milojevićem nadigrala predstavnika Rusije i slavila sa 2:1, posle poraza na strani od 3:2, a trenutak da se još jedan veliki preokret na stadionu ”Rajko Mitić” odigra će biti predstojeći meč protiv Bode Glimta u sredu od 21 sat na najvećem srpskom stadionu.

Na današnji dan pre sedam godina, Crvena zvezda je savladala Krasnodar u fenomenalnom meču i plasirala se u grupnu fazu Lige Evrope posle deset godina. Zvezda je snažno, agresivno ušla u meč – krenula je da napada u talasima i slama protivnika. Publika je sjajnim navijanjem ubrizgala gorivo crveno-belima, a kada su igrači i navijači jedno - onda rivalu u grotlu Marakane nije bilo pomoći.

Već u sedmom minutu duela Nemanja Radonjić je postigao sjajan gol iz poluvoleja. Lopta je odskočila od zemlju, prevarila gostujućeg golmana, pa se od prečku odbila u gol. Usledila je erupcija oduševljenja i totalni pad ruskog predstavnika, koji je delovao apsolutno zbunjen atmosferom na Marakani.

U uvodnom delu drugog poluvremena, Kanga je sa više od 30 metara iskosa poslao neverovatan projektil u dalji ugao gola za pravi delirijum krcate Markane. Pogodak Gabonca i dan danas se prikazuje na svim TV špicama i simbol je moderne istorije našeg kluba, koja je startovala upravo ovom epskom pobedom. Iako je Krasnodar smanjio rezultat na 2:1, do kraja meča Zvezda je odigrala vrlo disciplinovano, pa je tako odolela napadima igrača Krasnodara.

Stranice se ispisuju od tog trenutka zlatnim slovima, a Crvena zvezda se može pohvaliti sa tri učešća u grupnim fazama Lige šampiona, četiri Lige Evrope i tri evropska proleća. Ako uz to dodamo sedam vezanih šampionskih titula i tri duple krune, sa ponosom možemo istaći da je utakmica pred punom Marakanom protiv Krasnodara bila incijator svih prethodno navedenih uspeha.

Do svega toga sigurno ne bi došlo da nije bilo velike podrške zvezdaša, koji su ispunjenim tribinama, hukom i pesmom bili neprestana podrška fudbalerima na terenu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija