• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

04.10.2024

23:00

Zvezda utišala Pariz! Crveno-beli pobedom krenuli u novu sezonu Evrolige!

profimedia

Crvena zvezda

Zvezda utišala Pariz! Crveno-beli pobedom krenuli u novu sezonu Evrolige!

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju Pariz 80:77 (18:17, 25:18, 15:23, 19:22) i pobedom startovali u novoj sezoni Evrolige.

Najefikasniji u redovima crveno-belih bio je Nemanja Nedović sa 21 poenom (pet trojko), dok je Ajzea Kenan ubacio 14, uključujući i ključna dva slobodna bacanja u finišu. Kodi Miler-Mekintajer postigao je devet poena uz šest skokova i sedam asistencija.

Nikola Kalinić je upisao devet poena i pet skokova. Džoel Bolomboj je zabeležio šest poena i 11 skokova. U ekipi Pariza najbolji je bio Ti Džej Šorts sa 16 poena, dok su Maodo Lo i Nadi Hifi postigli po 12.

Ekipa sa Malog Kalemegdana je krenula trojkom Nikole Kalinića i skoro celu prvu četvrtinu bila u vođstvu. Na startu je odličan bio i Bolomboj, posebno jednom minijaturom u odbrani, a onda odmah u sledećem napadu zakucavanje posle alej-upa sa Jagom. Usledila je trojka Kenana za vođstvo crveno-belih 8:4.

Nastavila je Zvezda sa dobrom odbranom i uvećavala je vođstvo. U finišu prve deonice francuski tim je počeo da duva za vratrom rivalu, usledila je serija Loa, da bi tek na kraju Pariz prešao u vođstvo 18:17 što je bio i rezultat prvog kvartala. 

Foto: profimedia

 

Na startu druge četvrtine ekipa iz francuske prestonice se odlepila Šorts je imao dobre minute i domaći su stigli do 22:17. Usledio je period dobre igre crveno-belih koji su odgovorili preko Nedovića i ponovo poveli 27:26. Zvezda je nastavila sa dobrom igrom, ali je proradio Lo i Pariz je ponovo poveo.

Usledili su loši minuti tima Janisa Sferopulosa, minuti za zaborav Crvene zvezde pred odlazak na pauzu novi poeni Ti Džej Šorca za 39:33, pa je grčki stručnjak morao da zatraži tajm-aut. Kalinić je prekinuo seriju domaćih, Jago je pokušao šut za tri poena, ali nije uspeo da pogodi – 39:35. Na poluvremenu 43:35, Zvezda je sa minus osam otišla na pauzu.

Nemanja Nedović je proradio u nastavku. Sa dve trojke je doneo prednost svom timu, 30:29, a onda ponovo žuti minuti! Kodi Miler Mekintajer je promašio, pa Plavšić napravio nesportski faul, posle kog je Malkolm došao do tri poena i loptu sa strane.. Prednost Pariza se samo uvećavala stigli su domači "plus 13" (53:40), a potom crveno-beli prave seriju 11:0.

Na kraju treće četvrtine bilo je nerešeno 58:58.

Zvezda je tokom poslednje četvrtine održavala minimalnu prednost, koju je uspela da sačuva do kraja utakmice. Nemanja Nedović je pogađao je uz svih pozicija, a gledali smo pravu dramu do kraja. Trojkom Kalinića Zvezda je otišla na +3 - 73:70 četiri minuta do kraja.

Ušlo se u penal Završnicu gde je Zvezda pokazala da je iskusniji tim i zasluženo slavila.

Crveno-beli će 9. oktobra u drugom kolu EL dočekati Baskoniju, pre toga će u nedelju gostovati Splitu u trećem kolu ABA lige.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?
Politika

Vulin odgovorio Milu: Može li Đukanović pesmu 'jači smo od Srbije' da otpeva na crnogorskom jeziku, da ga razumeju i drugi a ne samo Srbi?

"Kao i svi bivši Srbi i Milo Đukanović sanja da se osveti Srbiji, zato svaki mali uspeh slavi kao zlo naneto Srbiji", izjavio je potpresednik Vlade Republike Srbije, Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Mila Đukanovića koji je ponovo kritikovao politiku zvaničnog Beograda, a upitan da li je pevao "jači smo od Srbije" odgovorio "a šta i da jesam?"

04.10.2024

21:36

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Putin kaže da! Šta će reći Amerika?!
Planeta

Putin kaže da! Šta će reći Amerika?!

Ruski predsednik Vladimir Putin je otvoren za svaki kontakt, uključujući i onaj sa svojim američkim kolegom Džozefom Bajdenom, izjavio je danas predstavnik za štampu ruskog lidera Dmitri Peskov.

04.10.2024

22:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija