• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

07.10.2024

09:35

Prvi čovek Zvezde se oglasio posle šokantnog kiksa

Starsportphoto

Crvena zvezda

Prvi čovek Zvezde se oglasio posle šokantnog kiksa

Podeli vest

Predsednik KK Crvena zvezda Željko Drčelić posle kiksa u Splitu kaže da crveno-beli ne traže alibi, da je loš start sezone neočekivan, ali da ekipa može da napreduje i bude jača iz meča u meč.

Ekipa Janisa Sferopulosa u tri kola regionalnog takmičenja ima dva poraza, nakon Dubaija, Zvezda je  kiksnula i u Splitu. Poslednji put su crveno-beli ovako loš start imali u sezoni 2019/20. kada su u prvom kolu savladali Primorsku, ali su onda doživeli dva vezana poraza, prvi kod kuće od Budućnosti, a drugi na strani od Krke.

Navijači su počeli da gube strpljenje, traže odlazak trenera, ali Drčelić smiruje strasti i kaže da je ovakav početak sezone suprotan očekivanjima, ali da iza toga postoje određeni faktori.

- Neočekivano i svakako nije na nivou koji smo priželjkivali i za koji smo se spremali. Međutim postoje i faktori koji dobrim delom utiču na tako nešto, a uočljivi su kod većine evroligaških ekipa, jer je period za pripreme dosta redukovan, pa je uvod u sezonu praktično finalni deo priprema ukoliko gledamo prema načinu na koji su se ekipe do skoro pripremale za start sezone. Pogledajte, Real Madrid je sezonu otvorio sa 0-3, Baskonija dva poraza u domaćem šampionatu, a zatim i ulazak u jak tempo utakmica, pa evo Žalgiris i Crvena zvezda posle pobeda na startu Evrolige beleže poraze u domaćim odnosno regionalnim šampionatima. Jako je teško, potrebno je vreme, ali verujem da ekipa može da izađe jača iz ove situacije i da napreduje iz utakmice u utakmicu. Igrali smo protiv Dubaija i Pariza na startu, ekipa koje su velika nepoznanica, prvu utakmicu nismo uspeli da privedemo kraju kako smo želeli, ali smo već u Parizu zbili redove i zabeležili važnu pobedu na otvaranju Evrolige - rekao je za Sportal Drčelić.

Foto: abaliga.com

 

 

Novi izazov Zvezdu čeka protiv Baskonije u Evroligi, dočekuje rivala u Beogradskoj areni (sreda, 20.00).

- Kao što je trener Janis rekao posle utakmice sa Mornarom, nema prostora za kuknjavu, moramo svi zajedno da prepoznamo trenutak i da stanemo uz tim. To su dokazani igrači, sa mnogo pobeda i trofeja, koji su samim dolaskom u klub obradovali navijače, predvođeni sjajnim trenerom na klupi i zato je važno da sada budemo uz tim i pokušamo svi zajedno da zabeležimo i drugu pobedu u Evroligi, ovoga puta pred našim navijačima. Ukoliko se to ostvari, ako se ne varam, do sada nismo zabeležili takav start u Evroligi i tome moramo svi da doprinesemo.

Prvi čovek Zvezde očekuje podršku navijača i apluje na sve zvezdaše da budu uz ekipu.

- U Parizu smo imali sjajnu podršku, u Beogradu u Areni očekujemo još veću. Sada nam je potrebno veliko zajedništvo i podrška, jer samo na taj način možemo da uđemo u pravi ritam i zaigramo onako kako verujem da možemo. Važno je da razumemo da u ovakvom ritumu, gde iz sezone idete na reprezentativne akcije, a zatim odmah nastavljate sa klupskim obavezama, početak sezone ne može biti bez turbulencija, ali cilj je da ekipa u delu sezone kada je najvažnije, a to je deo sezone kada se odlučuje o finalnom plasmanu i borbi za trofeje, bude prava i spremna da odgovori izazovima. Zato još jednom apelujem na sve zvezdaše, sve navijače Crvene zvezde, da u sredu dođu u Arenu i svim srcem podrže Janisa i prvotimce crveno-belih. Da pošaljemo najlepšu sliku celom svetu i zajedno zabeležimo važnu evropsku pobedu i preokrenemo ovu situaciju u našu korist! Ne želimo nikakva opravdanja i alibi, verujemo u rad i znamo da ćemo uz rad i kvalitet koji posedujemo to uspeti da prenesemo na parket, a uz podršku sa tribina taj proces će biti još brži i efikasniji. Jer, lako je biti dobar kad je sve dobro, na muci se poznaju junaci i mi iz ovakvih situacija moramo da izvučemo pouke.

Foto: abaliga.com

Sferopulos utučen

 

Drčelić je bio sam ekipom na obe utakmice koje su crveno-beli izgubili, prtoiv Dubaija i Splita.

- Smatram da je moja uloga i obaveza da budem uz ekipu i pružim podršku u svakom trenutku. Ekipa dobro radi, odnosi su baš onakvi kakvi se mogu poželeti. Ali teren je jedino merilo i želimo da to prenesemo upravo na teren. Zato je potrebno da svi mi u klubu, navijači i zvezdaška javnost budemo uz tim i pomognemo u tome, kako bismo što pre zaigrali na pravi način. Ponavljam, sve ovo je za trenutni deo sezone nešto sa čim se suočavaju mnoge ekipe, mi verujemo u tim i pružamo im punu podršku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Upozorenje klimatologa: Srbija treba da se priprema za nepogode! Sledi novi temperaturni šok
Društvo

Upozorenje klimatologa: Srbija treba da se priprema za nepogode! Sledi novi temperaturni šok

Stručnjaci za upravljanje katastrofama naglašavaju hitnu potrebu za infrastrukturom otpornom na poplave, kako bi se smanjili rizici. Klimatolog Vladimir Đurđević upozorio je da nepogode u regionu treba da budu upozorenje i lekcija za Srbiju i da se samo "igrom slučaja" nisu desile kod nas, ali da ih potencijalno treba očekivati. Ističe i da, kada je reč o temperaturama, idemo ka toplijem režimu, da će i ovogodišnji rekordi biti oboreni u budućnosti.

07.10.2024

11:07

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija