• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

05.10.2024

07:00

Majka je htela da budem doktor, trenirao sam i američki fudbal! Zvezdin centar otkrio zanimljive detalje

ATA Images

Crvena zvezda

Majka je htela da budem doktor, trenirao sam i američki fudbal! Zvezdin centar otkrio zanimljive detalje

Podeli vest

Iskusni košarkaš Džoel Bolomboj (30) imao je zanimljiv put, a već drugu sezonu nosi dres crveno-belih.

Snažni centar je leta 2023. godine stigao na Mali Kalemegdan prilično tiho i bez velike pompe, iako je došao iz tabora bratskog kluba Olimpijakosa. Ipak, za kratko vreme postao je jedan od ljubimaca navijača, ali i jako bitan šraf u ekipi Janisa Sferopulosa.

Momak rođen u Ukrajini, od majke Ruskinje i oca iz Demokratske republike Kongo, imao je specifično detinjstvo, s obzirom da je odrastao u Sjedinjenim Američkim Državama, čije državljanstvo takođe poseduje. Njegova porodica se preselila u Teksas kada je Džoel imao samo tri godine, tamo se školovao na koldežu "Keler central", a potom se izborio i za šansu u NBA ligi.

Naime, Bolomboj je na draftu 2016. bio 52. pik u drugoj rundi, a izabrala ga je Juta, u kojoj je odigrao jednu sezonu. Ipak, njegova mama imala je potpuno drugačije planove za njega, a oni nisu nikako bili vezani za sport.

- Moja majka je želela da postanem doktor ili da da se bavim medicinom, ali sam joj odmah rekao da to ne bi išlo. U košarci sam završio tako što sam voleo sve što je bilo vezano za aktivnosti na otvorenom. Igrao sam košarku, fudbal, rvao se, čak vozio i skejtbord. U Teksasu je prilično vruće, ekstremne su temperature, pa sam shvatio da ne želim da budem toliko napolju. Trenirao sam i američki fudbal, ali nije mi se sviđalo da budem na otvorenom, sa čitavom opremom na sebi. Uz to sam imao problem jer sam bio viši od ostalih, tako da su me udarali po nogama. Krenuo sa da igram košarku i od druge godine srednje škole i brzo sam shvatio da želim da se ozbiljno bavim tim sportom - otkriva Bolomboj za klupski sajt.

Foto: ATA Images

Džoel Bolomboj

Njegova epizoda u NBA ligi nije dugo trajala, posle jedne sezone u Juti, još jednu je odigrao u Milvokiju, a potom se 2018. godine odlučio za dolazak u Evropu.

- Dok sam bio ruki u Juti, saigrači su želeli da se našale sa mnom. Problem je nastao kada sam za jedan rođendan dobio zadatak da donesem tortu od jagoda, koju je gotovo bilo nemoguće naći. Nekako je asistentkinja koja je radila u klubu to saznala, ponudila se da mi pomogne, a ja sam se zahvalio. U najgorem slučaju ću je napraviti. Ona je na kraju ipak kupila tortu, ali su saigrači saznali da nisam ispunio zadatak. Mislili su da sam hteo da ih prevarim, znao sam da mi se nešto sprema. Šest dana sam krio ključeve od kola u čarapi, ali sedmog sam zaboravio. Kompletno su mi skinuli gume i napunili kola kokicama. Ljudi su mi se smejali. Kada sam stigao u perionicu, rekli su mi da su imali sličnu situaciju i to sa Rudijem Goberom - kroz osmeh priča Bolomboj.

Foto: Starsportphoto

 

On dodaje da je za njega presudan momenat u karijeri bio prelazak u tabor moskovskog CSKA, gde je proveo četiri sezone i 2019. osvojio titulu u Evroligi.

- Ta prva godina u Rusiji mi je otvorila oči. Video sam da je drugačije nego u NBA. Tamo nije svaka utakmica bitna. U Evropi, posebno u CSKA, očekivanja su velika i svi su razmišljali samo o titulama. Tokom karijere sam ih osvajao na nižim nivoima, tako da to nije bio problem za mene, jer imam mentalitet pobednika, pa sam se lako uklopio. Bilo je prirodno - objašnjava Bolomboj.

Foto: Starsportphoto

 

Ne krije Džoel da je prezadovoljan u Crvenoj zvezdi, uživa na parketu i u radu sa Sferopulosom.

- Moja igra se promenila i to nije iznenađnje. Situacija se prošle godine otvorila, imao sam 20-25 minuta po utakmici, što mi je omogućilo da pokažem šta umem. Kada sam bio u CSKA, bio sam igrač uloge. Sve je kliknulo u Beogradu. Kao tim smo se povezali. Imali smo mnogo uspona i padova, promenio se trener, neki igrači... Bilo je mnogo povreda, nismo mogli da budemo konstantni. Na kraju smo osvojili ABA ligu i to je bilo sjajno. Izgradili smo hemiju i sa Janisom, sa kojim je lako raditi. On traži da daš sto posto, a fokus je na odbrani - zaključuje Bolomboj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Opasan virus hara Srbijom! Doktorka upozorava na simptome, ali i jednu jako bitnu stavku: "Odležite ga, ali stvarno"
Društvo

Opasan virus hara Srbijom! Doktorka upozorava na simptome, ali i jednu jako bitnu stavku: "Odležite ga, ali stvarno"

Novi soj korona virusa hara Srbijom što je dovelo do porasta broja zaraženih. Kako je doktorka Biserka Obradović istakla, ambulante Domova zdravlja su pune, a obolele simptomi novog soja često zavaraju simptomima aktuelnih virusnih i bakterijskih infekcija. Mnogi, pogotovo mlađi, virus preleže "na nogama", a doktorka je skrenula pažnju zašto je veoma važno da se jave lekaru.

05.10.2024

08:30

TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)
Live TV

Izrael vodi borbe na četiri fronta! Za Netanjahua 7. oktobar bio je kao poklon! (VIDEO)

Svi ruski, ali i veliki broj svetskih medija preneo je danas snimak iz Kurske oblasti gde se vidi uništeno NATO oružje. Izrael je nastavio napade na Liban i Gazu. Visoki zvaničnik Hamasa ubijen je u izraelskom napadu. IDF je naveo da je imao precizne obaveštajne podatke gde se nalaze visoki zvaničnici Hamasa. Izrael već godinama izvodi napade na Siriju, ali sada ih je pojačao. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i prof. dr Dragan Petrović, naučni savetnik.

03.10.2024

21:10

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija