• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

15.05.2024

20:30

Skandal uoči EURA... Policija saslušala engleske reprezentativce! Saka, Sančo i Rašford godinama dobijaju stravične pretnje!

EPAIMAGES

EURO 2024

Skandal uoči EURA... Policija saslušala engleske reprezentativce! Saka, Sančo i Rašford godinama dobijaju stravične pretnje!

Podeli vest

Izabranici Gereta Sautgejta označeni kao krivci za neuspeh na prethodnom Evropskom prvenstvu.

Reprezentacija Engleske uveliko se priprema za Evropsko prvenstvo i prvi meč koji ih očekuje protiv Srbije. Jasno je da će četa Gereta Sautgejta imati ulogu favorita protiv "orlova", ali daleko od toga da izabranici Dragana Stojkovića Piksija neće imati šta da pokažu protiv nadmoćnijeg i, na papiru, jačeg rivala. 

Već mesecima postoje određeni problemi unutar reprezentacije Engleske prouzrokovani nezadovoljstvom pojedinih fudbalera. Ben Vajt odbija da se odazove selektoru, sa druge strane - Erik Dajer, uveren je kako zaslužuje mesto na Evropskom prvenstvu. Sautgejt uspeva da "balansira" i održi mir, ali bi nove probleme mogao da ima zbog rasizma. 

Kako prenose mediji na Ostrvu, triling reprezentativaca - Bukajo Saka, Markus Rašford i Džejdon Sančo, saslušani su od strane policije zbog rasističkih uvreda i pretnji koje dobijaju već mesecima. Navodno, iza svega stoji nezadovoljstvo navijača povodom nastupa na prethodnom Evropskom prvenstvu kada su pomenuti fudbaleri bili tragičari poraza od Italije u finalu. 

Foto: EPA Images

 

Pretnje su počele još 2021. godine nakon pomenutog EURA, a na ulicama Engleske još tada je pokrenuta borba protiv rasizma u fudbalu. 

Foto: EPAIMAGES

 

Šef nacionalne fudbalske policije - Mark Roberts, sa svojim timom vodi istragu kako bi zaštitio Saku, Sanča i Rašforda od napada uoči Evropskog prvenstva. Pominje se da bi zakon u Engleskoj u najkraćem roku mogao da bude promenjen kako bi se lakše i brže identifikovali "sajber nasilnici". 

- Važno je da pošaljemo poruku da ćemo goniti sve one koji na rasnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi zlostavljaju druge ljude. Više neće moći da se sakrivaju iza svojih tastatura - poručio je Mark Roberts. 

Saka, Sančo i Rašford trebali bi da budu deo engleske reprezentacije na narednom Evropskom prvenstvu, a pravo je pitanje u kakvom će stanju dočekati turnir zbog poslednjih dešavanja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija