• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

09.06.2024

07:00

Da li je Stojić ono što je trebalo Srbiji!? Štoper Zvezde oduševio protiv Šveđana i kandidovao se za startera na EURU!

Starsportphoto©

EURO 2024

Da li je Stojić ono što je trebalo Srbiji!? Štoper Zvezde oduševio protiv Šveđana i kandidovao se za startera na EURU!

Podeli vest

Dobrom partijom protiv reprezentacije Švedske novopečeni defanzivac srpskog šampiona istakao kandidaturu za novog člana poslednje linije "orlova" na Evropskom prvenstvu.

Dolazak Dragana Stojkovića Piksija na klupu reprezentacije potpuno je promenio DNK-a srpskog nacionalnog tima. "Orlovi" su zaigrali na gol više, ali je takav pristup bio problematičan u danima kada ofanzivni deo tima nije bio u elementu. Poslednjih meseci na sve to nadovezali su se i brojne muke u odbrani zbog kojih navijači sa mnogo strepnje čekaju odlazak na Evropsko prvenstvo. 

Pokušavao je Piksi razne formule u poslednjoj liniji, ali boljitka nije bilo. Ako iz kombinacije izuzmemo duel protiv Kipra, reprezentacija Srbije primila je gol na svakoj od prethodnih deset utakmica... Najavio je selektor da će uoči EURA rešavanje defanzivnih problema biti glavni prioritet, a rezultati su bili vidljivi juče u Štokholmu. 

Odlučio je selektor Srbije da naša odbrana po prvi put bude u sastavu Nemanja Stojić - Nikola Milenković - Strahinja Pavlović. Rezultat je jasan - "orlovi" su pobedili, a mreža Predraga Rajkovića ostala je netaknuta prvi put još od 27. marta 2023. godine i duela protiv Crne Gore (ako izumemo meč protiv slabašnog Kipra). 

Budući da su Milenković i Pavlović standardni reprezentativci nameće se logično pitanje - Da li je Nemanja Stojić ono što je potrebno reprezentaciji Srbije!? 

Novopečeni defanzivac Crvene zvezde je tokom poslednje dve godine bio jedan od najboljih igrača TSC-a. Sjajnim igrama u Bačkoj Topoli prošle sezone zaslužio je poziv i debi u reprezentaciji Srbije, a u istom ritmu nastavio je i nakon toga. Stojićeve partije nisu prošle nezapaženo te ga je Stojković uvrstio u tim koji će predstavljati našu zemlju na Evropskom prvenstvu. 

Foto: Starsportphoto

 

Nakon poziva u reprezentaciju Stojić je morao da napravi korak dalje u karijeri. Za usluge snažnog štopera raspitivali su se pojedini evropski klubovi, pre svih Olimpijakos, ali je trku za njegov potpis na kraju dobila Crvena zvezda. Utisak je, samopouzdanje momka iz Beograda je na maksimumu što je pokazao na meču protiv Švedske. 

Da budemo potpuno iskreni - odbrana Srbije nije odigrala meč bez greške, ali je pomak bio očigledan. Zadavao je "orlovima" probleme Entoni Elanga, potom i Aleksander Isak, no, znatno manje u odnosu na to šta se očekivalo. 

Dobra partija Stojića potvđena je i detaljnom statistikom. Defanzivac Crvene zvezde imao je čak pet "čišćenja" pred golom Srbije, a uspeo je i da izblokira jedan udarac rivala. Snažni štoper dobio je čak šest od mogućih deset duela na travi, dok je pet puta uspešno oduzeo loptu rivalu uklizvanjem. Na sve to nadovezala se i odlična igra nogom budući da je tokom svih 90 minuta uputio samo tri pogrešna pasa. Jedini "minus" mogle bi da budu tri duge lopte budući da nijedna nije pogodila metu. 

Nakon dugo vremena srpska odbrana delovala je uigrano zbog čega će Dragan Stojković biti na mukama pred Evropsko prvenstvo. Sa jedna strane selektor Srbije ima neiskusnog Stojića (tek dva nastupa u reprezentaciji), ali uz odličnu predstavu na generalki. Sa druge strane nalaze se daleko iskusniji Miloš Veljković i Nemanja Gudelj, no, odbrana sa njima nije delovala ni blizu sigurno tokom poslednjih godinu dana. 

Bilo kako bilo - Stojić je partijom protiv Švedske pokazao da bi na njega u budućnosti moglo da se računa. Dobroj partiji u dresu "orlova" sigurno se raduju i na "Marakani" budući da je 26-godišnji defanzivac označen kao naslednik Aleksandra Dragovića u taboru Crvene zvezde. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija